hasato
sgk ile hiç bir ilgisi yok bu konunun.
sürücü belgesi almak için: uzman hekim (özel hastane dahi olur) -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet
merhaba hocam. ben B sınıfı normal ehliyete sahip bir insanım. geçirdiğim bir kaza sonucu engelli duruma düştüm ve engelli raporu aldım. şimdi ehliyetimi engelli ehliyetine çevirmek istiyorum. araştırdığım kadarı ile şuan da ilk yapmam gereken aile hekimime gitmemmiş. aile hekimi beni bir hastaneye sevk edecekmiş ve o hastaneden ehliyet ile ilgili rapor alıp, bu rapor ile birlikte önceden almış olduğum engelli raporunu da yanıma alıp il sağlık müdürlüğüne gitmem ve orada bir heyete girmem gerekiyormuş. bu aşamalar doğru mudur acaba? ayrıca il sağlık müdürlüğünde ne amaçla heyete alacaklar beni? hastane doktorundan ehliyet ile ilgili aldığım raporun yanında neden engelli raporumu da istediler? açıkçası ben il sağlık müdürlüğünün engelli raporumdaki engel oranını düşürmesinden korkuyorum, böyle bir durum olabilir mi? yoksa il sağlık müdürlüğündeki heyet beni engellilik rapor oranıma bakmaksızın sadece ehliyet amacı ile mi değerlendirecek? bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum. iyi günler dilerim. saygılar.