Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi yenilemek için hastane benden 400 tl istedi!?

SUSKUNUM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim var yenilemek için aile hekimine başvurdum hastaneye sevk eti hastane benden toplam 400 tl istedi bende vermek itemedim onlarda ya parayi verirsiniz yada işlem yapılmayacak herkese soruyorum normal vatandaş 15 tl verecek değişimi için engeli vatandaş 415 tl verecek adalet bunun neresinde simde ne olacak engelinin hali bana hastane memuru sen gidip ötv indirimli araç alacaksın vereceksin diyor

Merhabalar,

Hangi hastane olduğunu yazabilir misiniz?
2 Hafta önce bizzat gidip sorduğumda İstinye Devlet Hastanesi bu rapor için 50 TL ücret talep etti.

Gazı yaşargil araştırma hastanesi 4 uzman hekime muayne olacağım her bir tasi 50 tl öğret istiyor artı rapor içinde 200 tl istediler 174 aradım alabilir dediler 170 aradım dediler parayı ver faturayı bize getir bakacağız en sonunda cimere yazacağım kimse derdime derman bulamıyor

Doğrudur. Ehliyet için alınan raporlarda her branş için 50 TL ücret istenir onu kimse engelleyemez ama bizim hastanede 1den fazla branş olunca eklenen her branş için %50 indirimli olarak 25 TL ek ücret isteniyo yani 4 branş için 50 + 25 + 25 + 25= 125 TL isteniyor. Tabi bu anlattığım olay benim çalıştığım devlet hastanesinde bu şekilde. Gelelim sağlık kurulu için istenen 200 TL ücrete malesef ona da hiçbirşey yapamazlar ister engelli olun isterseniz hastane personeli o ücreti de yatırmak zorundasınız. Kendi hastanemde başhekim yardımcısı olmama rağmen o ücretleri malesef ben de yatırdım yapabilecek hiçbirşey yok. Devlet o gibi ücretlerin alınmasını zorunlu tutuyor.

Peki ne olacak sağlam 15 tl engelliye 415 Allahtan revamıdir arkadaşlar hepimiz cimere yazalım bir türlü kafam almıyor ne olacak...

maalesef vermek zorundayız. kendine dert etme.

halil385

İstinye devlette heyet raporu için mi 50 TL istediler ?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

arkadaşlar bende ehliyetmi yenileyemedim gidin özel hastaneden alın hem fiyat daha uygun olur hemde bu kadar uğraştırmazlar sizi....

Bende bahar aylarında gittiğim ehliyet yenileme 200 tl aldılar. Engelli olduğum için aile hekimi değil tam teşeküllü hastaneden doktor doktor dolaşıp (muayene) heyete gireceksin denildiği için ehliyet için sağlık raporu bedeli 200 tl ücret talep ettiler. A2 benim ehliyet ama.

@isyankar_

Özel hastane heyet raporu veremiyor. İlla devlet hastanesinden almamız lazım.

siz hangi hastaneden aldınız ?

arkadaşlar burada bir bilgi kirliliği veya gene herzamn ki gibi engel çıkarma işi yapılıyor galiba.
Yeni ehliyet alımı için amenna sizi tepeden tırnağa kontrol etmesi tamam da, yasa gereği yenilenmek olan ehliyetler için ilk önce aile hekimine gidilecek, aile hekimi de sizi direk ilgili uzmana sevk edecek. Bu genelde ortopedi uzmanı oluyor.
Şimdi tutup tüm uzmanları dolaştırmanın anlamı ne? Gittiğiniz yere itiraz etmiyormusunuz. Asla vermeyin o parayı bir bilemedin iki uzmanla herkesin işi görülür zaten.

Hatırladığım kadarıyla; kulak (işitme testi), göz (ölçüm testi), ortopedik bir kaç bölüm daha vardı bunlara gittim muayene olduğmu hatırlıyorum. Trafikte olması gerekenler hele bir de engelilik olunca keyfi uygulama olduğunu snmıyrum.

Aile hekimine gittim devlet hastanesine sevk etti. Öğleden sonra heyete girdim sağlık raporumu verdiler. Saat 3-4 gibi.

Alman

Hangi devlet hastanesi ?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beykoz Devlet Hastanesi.

melihbe

Ehliyet yenileme için aile sağlık hekimine gittim beni nörolojiye ve ortopediye sevk et dedim. İstinye devlet hastanesine gittim 50 TL ücret verdim 2 doktorda muayene olduktan sonra il sağlık müdürlüğüne sevk ettiler. Heyet raporu felan onlar vermedi zaten onlar karar veremezler sevk ederler.

SUSKUNUM
Bende Diyarbakırda yaşıyorum bende ehliyetimi yeniledim benden böyle bir ücret talep edilmedi. Bence biryerlerde yanlış yapılan birşey var. Aile hekimine gittim ordan formu doldurduk sonra Selehadin Eyyübi Devlet hastanesine gittim evet bende 3 doktora muayene olup 150 lira ödedim sonra il sağlık müdürlüğünde heyete girdim herhangi bir ücret de ödemedim

2016 yılında yeni tip ehliyet aldım sağlık ocagı ne hastane nede il sağlık para istemediler almadılar hastanede fizik tedavi doktoru tek gördü il sağlıkta olumlu raporumu verdi kesin yeni yasadır ay bitmeden yeni yasa cıkıyor hafta bitmeden zam geliyor hakkımızdan hayırlısı

melihbe

Özel hastane seni heyete sokmuyor zaten benim yaşadığım ilde xxx özel hastanesi 150 tl ye ehliyet yenilemek için rapor veriyor ha benim param yok alamıyorum o ayrı mesele....

İlginç bizim burdada 50 TL özel hastane ama biz veremeyiz o raporu senin heyete girmen lazım diyor. isyankar_

melihbe

bizim burdaki hastane hiç heyet felan demedi sadece acil doktoru rutin bir muayen yapıp raporu veriyor dedi.. eğer varsa başka özel hastanelere bak bence...

Emniyete sordum onlarda tekrar heyete girmen lazım dedi. Araştırmak lazım. Özel hastaneden boşuna rapor alıp emniyet kabul etmezse elimde patlamasın. Karman çorman işler. isyankar_

ehliyet pasaport ve nüfus cizdanı işleri emnişyetten değil nüfus müdürlüğünden yapılıyor. ben nüfusa 2 defa gittim sordum kabul ediliyor dedi...

melihbe

hayır benim raporum da öyle bir şey yazmıyor benim ehliyetim normal B sınıfı gözlük kullandığım için sadece sağlık raporunda gözlük veya lens yazıyor hepsi bu...

Ben gazi yaşargil hastanesine gitim 4 dr muane olacaksin dedi 200 tl arti rapor ucreti icinde 200 tl istediler vermedim saglam vatandaslar ehliyeti yenilediginde 15 tl ucret veriyorlar engeliden 415 tl istiyorlar niye odedinki cimere niye yazmadin anlayacagin parasi olayan engeli ehliyetini yenilemiyecek

Bütün engeli arkadaşlar herkes cimlere yazsın sağlam vatandaştan 15 tl engeliden 415 tl istiyorlar tek suçumuz engeli olmak

Üst Alt