Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi yenilemek için yeni raporumla nüfus müdürlüğüne mi gitmeliyim?

Ebru38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merahaba hocam benim Normal B ehliyetim var.B engelli ehliyeti için yeni rapor aldım.Yenilemem için nüfusa gitmem mi gerek ne kadar ücreti var bilgilendirseniz sevinirim

Ebru38

15 TL yenileme ücreti ödeyeceksiniz eski ehliyetinizi raporunuz götürüp yenileyeceksiniz

ilk başta aile hekimine gideceksiniz ordan belge alıp sizi sgk il müdürlüğüne sevk edeceksiniz ordan size yakın devlet hastanesinde heyete gireceksiniz eğer heyette onay cikarsa size raporverip il nüfus müdürlüğü ne gidip ehliyetinizi degistireceksiniz ben böyle yaptım normal b ehliyetim vardı

O zaman 15 tl idi ilk başta aile hekimliğine gideceksiniz

Ebru38

Ebru merhaba,
Mevcut Normal B sınıfı ehliyetim vardı. Değiştirmek için izlediğim yolları yazıyorum.(B ENGELLİ EHLİYETİ ALDIM)
1- Aile hekimime gittim ve E-devletten Sürücü Belgesi yenileme için bir bölüm doldurdum.
2-Aile hekimi ortopedi engelli olduğum için beni Uzman doktora sevk etti.
3- Ortopedi sorunum olduğu için Devlet Hastanesınde muayne oldum ve İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KOMİSYON SEVKİ uygundur denilerek evrakla İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE Gittim.
4- İl sağlık Müdürlüğü beni .... gün .... saatte komisyona gireceksın dedı ve dediği gün ve saatte komisyona girdim.
5- Komisyondan 3 gün sonra E-DEVLETTE sürücü belgesi raporu cıktı.
6- Sürücü belgesi raporu ile birlikte İL NUFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN randevu alarak (15 TL YENİLEME ÜCRETİNE ÖDEYİP ) 1 ADET BİYOMETRİK fotoğraf ile gittim
7- Ehliyetim bugün elime ulaştı.

Hakan_39

Devlet hastanesinin heyeti değil arkadaşım il sağlık bakıyor artık.Heyet sadece il sağlık komisyonu var uzman tabib değerlendirme sonucu tek hekim verebilir onu veren çok az çoğunluk komisyona sevk ediyor genelde.

Aile hekiminden belge alıp il sağlık müdürlüğü ne gidilecek sonrada il sağlık müdürlüğünce devlet hastanesinde heyete girilecek

Il sağlık kurulu devlet hastanesinde yapiyor başka yerde yapmıyor kuruldan olur raporu çıkarsa raporu tekrardan il sağlık müdürlükten alınacak

Hakan_39

Aile hekiminden belgeyle il sağlığa gidemezsin uzman tabibe görünmek şart. Uzman tabibler muayene bulguya göre komisyona sevk edebilir. Ben kendim surucu rapor çıkarttım kurula falan çıkmadım tek hekim raporu aldım uzman tabibin muayene sonucu kısıt kodları ile beraber

Zaten il sağlık müdürlüğünce uzman hekim karar veriyor kurulda bende kurula girdim 15 gün sonra tekrardan raporu aldim il sağlık müdürlüğünden nüfusa gittim ehliyetim geldi

Yukarıda cok acıkca tek tek işlemleri yazdım aslında farklı olan bir durum mu var. Ayrıca e devlet üzerinden raporlarınız görüyorsunuz. Çıktısını alıp nufüs müdürlüğü randevu işlemleri ve ücret ödeyip ehliyet adrese geliyor.

facia merhaba, Ben il sağlık müdürlüğü komisyondan yaklaşık 2 ay önce almış olduğum Ehliyet sağlık raporu sistemde gözükmüyor.Ne yapmam gerekiyor.(elimdeki rapor ıslak imzalı)

Muttalip Mutlucan
Yasa gereği alınan raporlar sistemde gözükmek zorunda. İl sağlığa gidip duzelttirmeniz lazım.
Hakan_39
Doğrudur bende aile hekimi sevk yazısı üni hastanesinden aldığım odyo testini götürdüm uzman KBB tabibine yönetmeliği incelediler odyo testine göre raporu aldım komisyona sevk vermedi doktor raporum sistemde gozukuyor şuanda

Aynen sgk il müdürlüğünden 15 gün sonra raporunu aldim nüfus a randevu aldim raporu verdim ehliyette bir kaç güne kadar eve geldi

Sadece hareket ettirici özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.raporumda bu şekilde yazıyor acaba ÖTV sen faydalanır mıyım

Merhaba raporumda sadece hareket ettirici özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.ibaresi var ÖTV den faydalanabilir miyim.aksamında ifadesi yazmıyor sorun olur mu

Sağ ayaktan ÖTV için rapor ve ehliyet için rapor alan var mı

Rapor alan varmı sağ ayaktan

Evet ben aldım,Ekim ayında b sınıfı ehliyetimi b engelliye çevirdim.sağda düşük ayak ve yürüme bozukluğu nedeniyle komisyona girdim.soldan tertibatlı otomatik araç kullanır raporu aldım.Dün de ÖTV muafiyetli otomobilimin satın alma işlemini yaptım,tertibat takıldıktan sonra,vergi dairesinin de onayıyla,bana söylenen süre 15 gün içersinde aracı teslim alacağım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim raporda sadece hareket ettirici özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyo bu rapor oluyor mu aksamında ifadesi yok.bi de ehliyetinde hangi kodlar var yazar mısın

78 25.08 20.03 47 kodları yazıyor
Netten baktığım kadarıyla soldan özel tertibatlı,otomatik, 2 tekerlekli araç kullanamaz şeklindeydi

Bende de aynı kodlar.ÖTV raporunda ne yazıyor

51c015caca0c12a3bb76103f31f13b61.jpg

Ayrıca ÖTV ile ilgili bir ibare yok, muafiyet için özel tertibat yeterli oluyor, raporumun noter tasdikli nüshalarını bayiye verdim,hatta aparatı da onlar taktırıyorlar sadece aparat ücreti takan firma alacak,araç bedeli dışında dediler

Evet işte benim raporda (aksamında)ifadesi yok vergi dairesi dedi o olması gerekli

Hastane düzeltsin bi zahmet. Benim asıl raporum %72 idi.sırf bu ibareler yok diye 6 sene sonra üstelik hakem heyeti hani değiştirilemez denilen raporu mecburen tekrar heyete girdim ve %48 olarak güncellediler. Emeklilikte %40 altına düşmediği için sıkıntı olmadı şükür yoksa mahkemelik olurdum

Nasıl düzeltirler acaba yaparlar mı.Heyete mi gireceğiz tekrar

Bana paraf atarlar dendi ama gidip tekrar heyete girdim ve 6 sene öncenin puanlaması değiştiği için oranım düştü, emeklilik vb gibi konularınız varsa iptal olabiliyor,%40 ın altına inerse engelli haklarınızı kaybedersiniz, ona göre değerlendirin derim

Üst Alt