Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimi yeniletmek istedim. Kurul sağ el engellilik haliyle ehliyet alamazsın dedi

resulk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
afyonkarahisarda ikamet ediyorum h sınıfı ehliyetim var 2002 yılında aldım otomatik vitesli aracım var sağ koldan bilekten itibaren engelliyim mevcut h sınıfı ehliyetimi yenilemek için aile hekimimden ortopedi ve göz sevk aldım ortopedi doktoru otomatik vites özel tertibatlı arac kullanabilir deyip kurula sevketti

kurula girdim ehliyetimi gösterdım yenilemek istediğimi özel tertibat projemi gösterdim afyon devlet hastanesinden 2005 yılında almış olduğum özel tertibatlı otomatik vites arac kullanabilir raporumu sürekli olduğunu ve özür oranımın % 45 olduğunu belirttim aynı şekilde afyon kocatepe üniversitesinden de 2016 yılında almış oldugum raporumu da gösterdim tamam dedi çıktım

bugun sonucu öğrendim sürücü olamaz raporu verdiler.durumu emniyete bildirip ehliyetime el konulacakmış itiraz ettim hakem heyeti olarak uşak iline sevk ettiler orda da red verirseler ehliyetime el konulacakmış afyon devlet hastanesi başhekim yardımcısına çıktım durumu anlattım kuruldaki ortopedi doktoru ile görüştü kuruldan sorumlu ortopedi doktoru ile görüştü genel kanı sağ el e ehliyet verilmiyormuş yapacak bir şey dedi engelli olacagımıza öleymisiz daha iyi bence uşak ta red verirse ne yapacağım bilmiyorum

sağ kol engelliyim h sınıfı ehliyetim var aracında var yillardir tertibatsiz kullanıyorum polisin birı kalktı 10000 TL ceza yazdı tertibat yok diye bende araca tertibat yaptırayım dedim ehliyetimde kontak anahtarı sinyal kolları solda araç kullanır yazıyor maliye kabul etmedi özelge istedim somut sonuç yok dedi bir şey yazmadı bende ehliyetı değiştireyim yeni koda göre ehliyetime göre tertibat yaptırayım kafam ağrımasın dedim aile hekimden sevk aldım ortopedi dr sağ kol bilekten itibaren amputasyon özel tertibatli araç kullanabilir komisyön a sevk etti evrakları aldım il sağlık kuruluna gittim komisyona gitmek için memur bey beni uyardı sağ kol doktorlar ehliyet vermiyor dikkat et bence verme dedi 1 hafta bekledim sağlık kurulu mud yard görüştüm durumu anlattım doktorlara güven eski günler geti dedi bir cesaret evrakları verdim 15 gün sonra kurula girdim doktora ehliyetimi arabamı özel tertibatli araç kullanabilir raporumu protez kolum oldu beyan ettim tamam dedi kuruldan çıktım ertesi gün kurula gittim sonuç SÜRÜCÜ OLAMAZ

Sağ kol sıkıntısı olanlar sürücü olamaz raporumu veriliyor ehliyetimi yenilemekten korktum açıkcası :/

dostum kusura bakmada bu işin böyle olacağı belliymiş...artık yönetmelik kanun değişti bende epilepsi hastasıyım banada vermiyorlar sağlık raporu ben özel hastaneden alacam 150 TL ye özel hastane rapor veriyor bence sen uşağı afyonu hiç bulaştırma git özel hastaneden al raporunu benim maddi durumum yok o yüzden birazdaha bekliyecem durumun varsa git özel hastaneden al...

özel hastaneden de alsan il sağlık kuruluna gireceksin devlet hastanesinde ki uzman Dr bana özel tertibatli araç kullanır dedi kuruldaki örümcek kafalı sürücü olamaz dedi nedeni sakatlar yarın kaza ettiğinde şikayet oluyormuş vicdansları sizliyormus

kurula murula hiçbiryere gitme yok evraklarını toparlayıp nüfus il müdürlüğüe ehliyet işlerine bakan birime verecen o kadar ....

sağ kolu engelli olan birçok arkadaşımızın ehliyeti var ve araç kullanıyorlar. nerde okumuş bu örümcekler... araştırmıyorlarda diğer iller ne yapıyor diye.

Standart Ehliyetimi yeniletmek istedim. Kurul sağ el engellilik haliyle ehliyet alamazsın dedi

afyonkarahisarda ikamet ediyorum h sınıfı ehliyetim var 2002 yılında aldım otomatik vitesli aracım var sağ koldan bilekten itibaren engelliyim mevcut h sınıfı ehliyetimi yenilemek için aile hekimimden ortopedi ve göz sevk aldım ortopedi doktoru otomatik vites özel tertibatlı arac kullanabilir deyip kurula sevketti

kurula girdim ehliyetimi gösterdım yenilemek istediğimi özel tertibat projemi gösterdim afyon devlet hastanesinden 2005 yılında almış olduğum özel tertibatlı otomatik vites arac kullanabilir raporumu sürekli olduğunu ve özür oranımın % 45 olduğunu belirttim aynı şekilde afyon kocatepe üniversitesinden de 2016 yılında almış oldugum raporumu da gösterdim tamam dedi çıktım

bugun sonucu öğrendim sürücü olamaz raporu verdiler.durumu emniyete bildirip ehliyetime el konulacakmış itiraz ettim hakem heyeti olarak uşak iline sevk ettiler orda da red verirseler ehliyetime el konulacakmış afyon devlet hastanesi başhekim yardımcısına çıktım durumu anlattım kuruldaki ortopedi doktoru ile görüştü kuruldan sorumlu ortopedi doktoru ile görüştü genel kanı sağ el e ehliyet verilmiyormuş yapacak bir şey dedi engelli olacagımıza öleymisiz daha iyi bence uşak ta red verirse ne yapacağım bilmiyorum
Sağlık Bakanlığına kadar gittim dedikleri kelime doktor ne derse o sağ kol olup da ehliyetini yeniletenler rapor örneğini paylasabilirmi 05418089868 iletisim

resulk

gelişmelerden bizide bilgilendirirmisin hocam, inşallah istediğin sonucu alırsın

isyankar_

Hocam yanlış yönlendirme yapmayalım. Nüfustaki memurlar sizi de bu arkadaşı da il sağlığa yönlendirecektir. Ayrıca özeldeki doktorun da size olur raporu vereceğini sanmam. Kanunen yasak zaten ! Doktor soruşturma geçirmek istiyorsa verir o ayrı mesele

resulk
özel hastane raporu kabul ediliyor mu engelli sınıfı ehliyetler için

Hüseyint
kanunen yasak derken özel hastanenin vermesi yasak bunu anlamamız gerekiyor değil mi?

selo46

Hayır özel hastane rapor verebiliyor . Ben ehliyet raporunu özelden aldım bir sıkıntı olmadı.
https://www.engelliler.biz/forum/oz...hliyet-icin-saglik-raporu-alabilir-miyim.html

Ben epilepsi hastaları için sürücü olur raporu vermesi için söylemiştim. Tabi bazı şartlar içinde onlara da rapor verilebiliyormuş . Doktorlar kendilerini riske atmak istemezler il sağlığa yönlendirir. Sorumluluktan kurtulmuş olur

Hüseyint
il sağlık ta ne yaacaz ??? veriyor abicim veriyor param olsa ben hemen alırım kaç defa gittim sordum ...paranın gözü kör olsun yokluk imkanımı kesti gidin sorun ..

selo46
engelli olduğunu söylemiyecen normal vatandaş gibi gidip alacan raprunu ben engelliyim felan demiyecen ...

nasıl bir hastane ki engelli olup olmadığını anlamıyor. peh peh peh
engelli olmadan nasıl ötv muafiyetli araç alacaksın. yada özel tertibatlı araç. bunuda hiç anlamadım.

isyankar_

Sizin kullandığınız bir ilaç yok mu epilepsi hastalığı için ? Bunlar sistemde kayıtlı zaten sizin soylemenize gerek yok. Ha ben ilaç kullanmadım doktoru kandırıp ehliyet alacağım derseniz buyrun alın. Ama Allah göstermesin direksiyon başında kriz geçirirseniz ne olacak ?

Hüseyint
dostum benim hastalığım tam olarak epilepsi değil yani sara gibi krize girmiyorum ben benim durumum biraz farklı evet e-nabız sistemine girince hepsi çıkıyor hangi doktora gitmişsin hangi ilacı almışsın neyse sen canın nasıl istiyorsa öyle yap...

Yıllardır burnumuzdan getiriyor bu geri kalmış kendini yenileyememiş,egosu tavan yapmış doktor müsveddeleri.Muayene yok,kriter yok beyfendilerin kanaati gecerli bunun anlamı keyfi isterse veriyor yok istemezse vermiyor.Bu doktor kılığındaki yaratıklarada,bunlara o hakkı yönetmelikle tanıyanlarada,bu haksız uygulamayı yıllardır mahkemeye taşımayan sözde engelli dostu ne kadar kurum yada kişi varsa hepsine yazıklar olsun.

Arkadaşlar sag kol engellilerin bir kismina sürücü olur bir kısmına sürücü olamaz kararı vermek anayasanın eşitlik ikisinede,özürlüler yasasında engellilere pozitif insiyatif kullanmayada,devletimizin konuyla ilgili imzaladığı uluslararası anlasmalarada aykırıdır.Nedir nasıl bir anlayıştır 2002 yılında alınmış bir ehliyeti iptal ettirmek.Insan haklarına aykırıdır.Birey olarak elimizden bisey gelmiyor malesef.Saglik kurullarinda doktorlar tarafından aşagilanmayan tek bir engelli varmı çok merak ediyorum.Yazıklar olsun başka bisey demiyorum.

Sağ ele ehliyet vermemek diye bir saçmalık yok, ben sağ el engelliyim ehliyetimi yeniledim Allah’a şükür bir sıkıntı çıkmadı.

Yönetmelikte bir değişiklik yok. Sağ el kol engellilik durumunda ehliyet verilir.

b) Diğer eklem hareketleri, her iki omuz ve/veya dirsek artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarında sürücü belgesi verilmez. Simetriği sağlam olan tek büyük eklem ankiloz veya atrodezinde, ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

Bertoned
rapor örneğini özelden veya buradan yayınlayabilirmisin 5418089868 whatsap

Verilebilir ile verilir aynı şey değil.Bütün sorunlar bu iki kelimenin aynı anlamı icermediginden kaynaklanıyor.Çingeni padişah yapmışlar ilk iş kendi babasını asmış.Bizim memleketteki doktorlar bu yetkili yüzde 90 aleyhimizde kullanıyorlar.Bende sag kol engelliyim burdaki arkadaşın yazdığı sorunun aynısını yaşadım.Şimdi ehliyetimi yenilemeye cesaret demiyorum.Normalde insiyatif engelliden yana kullanılır mevzuat gereğidir ancak memlekette engelli birey hak ararsa cezalandırılıyor.

Devletimize hicbir sözün yok çünkü haklarımızı veriyor ancak çağdışı egosu yüksek kendini yenileyememiş doktor müsveddeleri bu hakları almamızı engelliyor.Kurulda sen nasil direksiyonu cevireceksin vites atacaksin diye soru soruyorlar teknolojiden haberleri yok.Işin garibi hakkını aramak icinde binbirtürlü afiyet sunuyorlar onune.Itiraz ediyorsun baska sehir hastanesine gonderiyolar haa ordada zor hastaneler birbiriyle celismek istemiyor ancak diyelimki ikna ettin surucu olur raporu aldin bittimii hayir tabiki bukezde hakem hastaneye baska bir sehire yolculuk seni bekliyor.Kardeşim kardeşlerim bu sorun yıllardır devam ediyor ve ne zaman ehliyetinizi iptal ederler sorusunun cevabi belki yarın belkide hicbir zaman.Böyle bir psikolojiyi hakediyor muyuz?

Ben de sağ koldan engelliyim ve 3 yıldır özel tertibatlı araç kullanıyorum. Benim de gözüm iyice korktu. Ehliyeti yeniletmeye kalkarsam ehliyetten olma ihtimali var. Maalesef bazılarımızın yaşadığı tecrübeler bu konuda bize yardımcı olmuyor İlden ile doktordan doktordan doktora yaklaşımlar farklı olabiliyor. Benim merak ettiğim diyelim bunca yıldan sonra ehliyet iptal edildi; peki aracımızla ilgili haklarımız ne olur acaba?

Arkadaşlar GİB sitesinde seğ kol özelgeler var onlardan birini gösterin olmadı sitede paylaşan arkadaşlarda vardır ben yükleyemiyorum. Korkmayın Allhın izniyle sağ kolda problem çıkmıyor resulk kardeşimize vicdansızlar denkgelmiş bence

Bertoned

Bnde ehliyet yeniletmek istiyorum ama bazi seyler kafami karistiriyor bnim %60 ortapedik raporum war ehliyeti yeniletmek istedim heyete sevk etti bana ehliyet icin verecekleri rapor ayri mi yoksa bnim diger raporumu degistirecekler yani ehliyet icin ayri rapor mu cıkiyor

ben daha yeni sağ el engelimden özel tertibatlı,ötv istisnalı araç aldım.hiç br değişiklik yok arkadaşlar.

Hicbir degisiklik yok istediklerine veriyolar istemediklerine vermiyolar hatta canlari isterse yillar once hakedeninkini bile iptal ettiriyolar.Hicbisey degismedi yani

Ehliyetin hayırlı olsun :))
sessiz sedasız aldın bakalım.. hiç haberde vermeyon .. :) resulk

tesekkur ederim aldık almasına da risk var gibi sıkıntı olmaz inşallah kardes

merhaba arkadaslar ehliyetimi sonunda yenilettim sonuç nasıl olur bilmiyorum ankarada kuruldan aldım kurul günü 4 kişi vardı 4 ümüzde sürücü olur raporu aldı ama benim kol bilekten ampute bana 10.04 otomatik vitesi sol tarafa aparat diğer arkadas dirsekten ampute 10.02 78 ve 35.03 direksiyona aparat verdiler . içeri giripte bir şey demedim . kol ile ilgili danıştayın mahkeme kararı var okuyabilirsiniz arkadas sol kol ile kurula girmiş red yemiş hakem de red vermiş oda kalkmış başka bir yerden almış sağlık mud de mahkeme ye vermiş gibi anladım okuyanlar yorumlayabilirmi mahkeme kararı

T.C.
D A N I Ş T A Y
ON BEŞİNCİ DAİRE
Esas No : 2014/5780
Karar No : 2015/6011

Özet:
Olayda da, davacının rapor düzenlediği sürücü adayının bu madde kapsamında rahatsızlığının bulunduğu açık olup, davacının sürücü adayına bir uzman hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğinin bildirilerek uzman hekim tarafından muayenesinin sağlanması gerekirken, bu yapılmayarak, daha sonra alınan iki heyet raporunda da sürücü olamayacağı belirlenen bir şahsa (H) otomobil sınıfı ehliyet alabileceği şeklinde rapor düzenlemek suretiyle yönetmelik hükümlerine aykırı davrandığı anlaşılan davacı adına tesis edilen işlemde de hukuka aykırılık bulunmamaktadır....

Açıklanan nedenlerle,davanın reddi yolunda karar verilmesi gerektiği düşünülmektedir. ...

'nin 07.05.2014 tarih ve 9095 sayılı yazısı ile yukarıda anılan raporlardan bahsedilerek davacıya, hakkında Yönetmeliğin 4. maddesine istinaden yasal işlemlerin başlatıldığının, Yönetmelik doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğinin bildirildiği, aynı gün durumun Mersin Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirildiği, davacının 23.05.2014 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak kişinin ehliyet alıp alamayacağı hususunun tıbbi kanaat olduğu bu yorumun suç teşkil etmeyeceği ve bu durumun adli- idari soruşturma için gerekçe olamayacağını ileri sürerek 'sürücü olur raporu veremez', kararının kaldırılmasını talep ettiği, bu talebin 06.06.2014 tarihinde Valilikçe ilgili Yönetmeliğe göre işlem yapıldığı bildirilerek reddedilmesi üzerine dava açıldığı anlaşılmaktadır....

Bu durumda davacının 'sürücü olamaz' kararının kaldırılması talebinin reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır....

Bu durumda uyuşmazlık, davacının tıbbi kanaatinin farklı olmasından ziyade, düzenlediği raporun yukarıda bahsedilen yasal usule ve zorunluluğa uyulmaksızın, 'H sınıfı sürücü olur' şeklinde tanzim edilmesinden kaynaklanmaktadır. Davacı yönetmelikte belirlenen prosedürün gerekliliğini tartışma insiyatifinde olmaksızın gereğini yapmak yerine, rapor tanzim etmiştir. Bu da raporun yasal işlemlere esas alınabilecek hukuki geçerlikten yoksun bulunması sonucunu doğurmaktadır. Öte yandan kişisel müracaat üzerine Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından aynı kişi hakkında aynı teşhise yer verilerek 'H sınıfı ehliyet alabilir' şeklinde düzenlenen 20.04.2015 tarih ve 539 numaralı sağlık kurulu raporunun varlığı, usulsüz tesis edilen işlem nedeniyle yine Yönetmelik hükmü gereği başlatılan yasal işlemleri sakıt kılmamaktadır. Nitekim idarenin işlemine esas teşkil eden ve içinde ortopedi uzmanının da yer aldığı Mersin ve Adana Devlet Hastanelerince tanzim edilen sağlık kurulu raporlarında aksi yönde bildirilen tıbbi görüşler mevcut olup, tüm bu değerlendirmelerin ışığında davacının tanzim ettiği tıbbi rapor nedeniyle hakkında Yönetmelik hükmü esas alınarak tesis edilen dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır....

Üst Alt