Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetimin sağlık raporu süresi doldu. Ne yapmalıyım?

Yasin0678

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ehliyetimin sağlık raporu doldu şimdi nasıl işlemler yapmalıyım direk ehliyet icin sağlık raporu alıp nüfus müdürlüğünemi götürmem lazım

Bu soruyu bende merak ediyorum.Size ne kadar süre tanınmıştı?

3 yılda bir sağlık kontrolü yazıyor benim 3 yılım doldu

Sağlık raporu alırken sürenin bitmesimi gerekiyor.??Süre geçmiş olsa bile sağlık raporu alınabiliyor mu?

Members

alınır neden alınmasın ama sağlık raporunu alınca nereye götürcez onu bilmiyorum ondan konu actım

Cimer'e İçişleri bakanlığından gelen cevabı sizlerle paylaşıyorum

Sürücüler için düzenlenen sağlık raporlarında süre kısıtı varsa sürelerin sonunda sağlık raporunu yenilemeniz ve sağlık raporunu trafik memurlarının talep etmesi durumunda ibraz etmeniz için yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

İyi Günler Dileriz İÇİŞLERİ BAKANLIĞI > SÜRÜCÜ BELGELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Ehliyet sağlık raporu alma

arkadaşlar bugün aile hekimine gittim ehliyetimin sağlık raporu dolduğu icin aile hekimi e devlet üzerinden kişisel sağlık formu doldurttu ve hastaneye gidip muayene ol dedi bende hastaneye gittim ve benden sevk belğesi istediler aile hekimi bana sevk belgesi vermedi bu yüzden hastanede müayene olamadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

aile hekimi sevk işlemini sistem üzerinden yapıyor, hastanede bir iletişim bozukluğu teşekkül etmiş.
yanlış hatırlamıyorsam 3 gün gibi bir süresi var, geçmediyse hastane ile tekrar görüşmekte fayda olacaktır.

ehliyetimin sağlık raporunun süresi dolduydu ve bende yeni sağlık raporu cıkardım bu sağlık raporunu nereye vermem gerekiyor

3 sene önce hangi işlemleri yaptiysanız tekrar aynısını yapmanız gerekiyor. Raporda doktorların karar kisminda "Komisyona Sevk" yaziyorsa Sürücüler için sağlık raporuyla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü (komisyon)'ne gitmeniz gerekiyor. Orada size randevu veriyorlar. Randevu gününüzde komisyona giriyorsunuz. Birkaç saat sonra e-Nabiz'da sonucunuz çıkıyor. Benim yasadigim yerde böyle olmuştu, henüz ilkini aldım ben.
Daha sonra yeni raporunuz ve diğer gerekli belgelerle ehliyet yenileme için Nüfus Müdürlüğü’ne randevu alarak müracaat etmeniz gerekiyor

Son düzenleme:
1. grup sürücü olur işaretli bende nüfus müdürlüğüne gittim ama işlem yapmadı sağlık raporunu sorarlarsa gösterirsin dedi sadece bundan biraz şüphelendim bende

Yasin0678
Sorununu çözersen bizimle paylaşırmısın?Bende 31 Aralık 2022 yi bekliyorum.Ehliyetimi yeniliycem.

Yeni çıkarttığınız raporunuzla eskisinin arasında bir fark var mı peki? Belki aynı olduğu için başka bir işleme gerek yoktur. Belirli aralıklarla yapılan sağlık kontrolünün sebebi engel veya sıkıntınızın bu süre içerisinde değişme ihtimali. Bu yüzden raporun yenilenmesi gerekiyor. Eğer engelinizde değişiklik yani düzelme ya da daha da ilerleme, ek engel oluşma vs. söz konusu olursa bu da kodlarda değişikliğe sebep olabilir. Alınan raporun ehliyetle uyumlu olabilmesi için ehliyetin de yenilenmesi gerekiyor. Eğer raporunuzda bir değişiklik olmadıysa başka bir işlem yaptırmanıza gerek yok sanırım, o raporunuzu daima yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Araştırdığım ve anladığım kadarıyla bu şekilde

Yeniden komisyona girmek yanlış. Sadece uzman Doktor'a muayene olacaksınız ve size muayene edilmiştir gibi bir yazı yazacak bu kadar bunuda yanınızda bulunduracaksınız CİMER'den bana gelen cevap bu şekilde.

Banada 5 yilda bir saglik kontrolu yazdilar umursamiyorum.10 yilda zaten ehliyet yenilenecek insani ugrastirmaktan baska bisey degil omrumuz kurul heyet işlrmleriyle geciyor. Benim 5 yil doldu hic kafaya takmiyom kac kere çevirmeye girdim ehliyetimi hemde tabletten sorguluyor polis bisey yok gonderiyor polisin işi gücü yok senin saglik surenimi hesaplayacak

Üst Alt