Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetsiz araba alabilir miyim?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
ben araba almayı istiyorum, ama ehliyetim yok. alabilir miyim?
sağ tarafımı hiç kullanamıyorum. bana ehliyet verirler mi? alamazsam da araba alıp şöfür kullanabilir mi?
bilgileriniz için teşekkürler

Vergi muafiyetli araç alımından mı bahsediyorsunuz, yoksa vergisini ödeyerek araç alımından mı? Rapor oranınız yüzde kaç?

raporum % 40 engelli oranım, ama ehliyetim yok ve sağ tarafımı hiç kullanamıyorum ehliyet verip vermeyeceklerini merak ettim eğer vermezlerse arabayı ben kullanmıyacağım erkek kardeşim kulanacak olsa engelli arabası alabilir miyim?

Eğer engelli aracı alırsanız (şayet h sınıfı ve özel tertibat gerektiren olursa) sizden başka kimse kullanamaz. Genelde el kullanımı kısıtlı olan arkadaşların rapor ve ehliyet alırken sıkıntılar yaşadığını zaman zaman forumda duymaktayım. Bu biraz yorucu bir yol olabilir ama yinede (eğer ki kullanabileceğinizi düşünüyorsanız, bu da çok önemli belki ehliyet verebilecek olsalar bile engel durumunuzdan ötürü kullanamıyabilirsiniz. herşeyden önce bundan bir emin olun)
diğer türlü %90dan aşağı bir raporunuz olduğu için normal şartlarla kardeşiniz adına (hiçbir muafiyet olmadan) araç alabilirsiniz.

Ehliyet verilmesi zor, ama şansınızı deneyebilirsiniz...
Ehliyet alamazsanız hiç bir şekilde vergi muafiyetli araç da alamazsınız.

Üst Alt