Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette 47 kodunu kaldırmak mümkün mü?

RİDER

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
bu konu hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim...
2000 yılında b ehliyeti 2011 yılında a2 ehliyeti aldım
fakat 2015 yılında geçirdiğim motor kazasında sol ayak bileğim parçalandı
2016 yılında engelli raporu aldım toplamda %33 ehliyetlerin yenilenmesi sebebi ile 1 yıl önce kurula sevk edildim ve b ehliyeti (78-47-102) kodları ile yeni ehliyeti aldım. o zaman bana söylenmedi sonradan öğrendim ki 60 gün içersinde itiraz hakkımız varmış fakat ben bir motor sevdalısı olarak motor kullanmak istiyorum (ehliyetim olmadığı için)ama şu anda kullanamıyorum manuel motor kullanamam zaten sol ayak bileğim den dolayı viteste sıkıntı yaşarım. fakat aynı araba gibi otomatik vites bir çok motorsiklet var..benim ehliyetimde 47 kodu olduğundan dolayı hiç bir iki teker motorsikleti kullanamazsın dediler bense kullanmak istiyorum...bunun için ne yapmalıyım

(bu arada kurula girdiğim yere gittim sordum cevap şu oldu engelli ehliyetlerinde o kodu koymak zorundayız)

RİDER

47. İki tekerlekli araç kullanamaz

Durumunuzun düzeldiği iddiası ile yeni rapor alıp il sağlık komisyonuna sevk alabilir, çıkan sonuç lehinize olursa nüfus müdürlüğüne giderek ehliyeti değiştirebilirsiniz.

Merhabalar. Benim de sağ ayak bileği engelimden dolayı engelli aracım var. ÖTV indirimli motosiklet almak için bugün başvuruda bulundum ancak ne vergi dairesinin ne de firmaların konu hakkında zerre bilgisi yok. Ehliyetimde 47 kodu olmadığı halde Motor ehliyeti alıp (a veya a2) sonrasında kurula başvurmamı söylediler. Forumda emsal konular mevcut ama yazan kişiye ulaşamadım maalesef.(dixie nick'li arkadaşımız. 05.07.2018) Firmalar da techizat yapacak firmayı kendim bulup değişiklik yapılabilirse yardımcı olabileceklerini söylediler. Vesselam herkes topu başkasına atma derdinde....

RİDER

Kim diyor engelli ehliyetlerine o kodun konulması gerektiğini kaldiki 47 kodu ortopedik engellilere verilen özel kod mesela ben işitme engelli yım cihaz kullanıyorum illaha o kod bana yazilacakmi? Böyle saçmalık olurmu ortopedik engelliye yazılan kodu diğer engellilere dayatilmasi nedir bir şey daha soracagim o kodu diğer engel grublarina yazıyorlar mi işitme vb

47 kodu normalde ortopedik engellileri ilgilendiriyor ama
Uygulamada başta isitme engelliler olmak üzere diğer engelli gruplara da konulduğunda şahit oldum.
Sürücü adaylarında aranacak sağlık şartları yönetmeliğinin 8. Maddesinde yer alan ortopedik engellilerle ilgili sakatlık ve bunlara verilecek ehliyetler belirlenmiş. Sol aya bileğinizin durumuyla ilgili bir hüküm varsa ne yazık ki motosiklet kullanamayacaksiniz.
Eğer yurumenizde herhangi bir sorun yoksa bu hususu saklayabilirdiniz ama artik rapor çıkmış ehliyet ise alınmış detaylı bilgiler olmadan daha fazla yorum yapamam.
Ayrica tum engellilere 47 kodu koymak zorundayız diyen memurdan dayanak isteyin eğer dayanak veremezse şikayet dilekcesi ve bilgi edinme talebi bulunun neden verilmediğini de size söylemek zorunda

Üst Alt