Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette kısıtlama kodu olmazsa ÖTV'siz araç alınamaz mı?

SDKCYLN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, babam %42 ile sürekli rapor almıştı 2015 de. Sol ayakta 2.5 3 cm kısalık var. Raporda ötv den yararlanır ve otomatik vites kullanır diyor. H sınıfı ehliyetinide alıp 2015 de araç aldı indirimli olarak.
Şimdi yeni ehliyet için müracat ettiğinde sağlık kurulu ehliyetine hiç bir kod vermemiş, itiraz etti ve itirazda da sonuç değişmedi aynı şekilde onayladılar.
Şimdi babam manuel kullanamıyor çok zorlanıyor ama yeni ehliyette kod yok. Sürekli raporu olmasına rağmen.
Bu şeklide ehliyette kod olmadan indirimli araç alabilir mi, alamaz ise ehliyet veren kurula 2. Itiraz hakkımız varmıdır.

SDKCYLN
Sürücü belgesinde hiç bir tertibat kodu yoksa ÖTV muafiyeti ile araç almak mümkün değil.
itirazınızı da yapmışsınız zaten. Demek ki o düzeyde bir kısalığı manuel vitesli araç kullanmaya engel görmediler.

Peki şimdiki kullandığı araç ötv indirimli alınmıştı. Bu ehliyet ile bu aracı kullanamayacak mı ? Polis sorun cikartirmi ve vergi dairesi artık sen yararlanamazsın diyerek bizden ödenmeyen ötv yi isteyebilir mi ?
Ayrıca, babamın bir tanıdığı yada adamı yok. Yani 42 oran ile sürekli engelli raporunu da heyet verdi otomatik vites şartı ile.
Şimdi siz diyorsunuz ki öyle uygun görmüşler. Kusura bakmayın ama saçmalığın daniskası bu.
Itiraz için ilk olarak kurula gönderen ortopedi doktoruna gittik, raporun üzerine not almasına rağmen bakmadılar bile.
Ya ezbere iş yapıyorlar yada engellilere vermek istemiyorlar.
Iyi de kardeşim, kanunen verilen hakkı gasptir bu.
Eğer itiraz yada mahkeme yolu varsa gideceğiz sonuna kadar.

SDKCYLN
Mevcut araçta otomatik vites haricinde herhangi bir tertibat yoksa bu verilen normal B sınıfı ehliyetle kullanılabilir.
Yargı yoluna her zaman gidilebilir tabi.
Siz diyorsunuz ki demişsiniz, ben demiyorum doktor ve mühendislerden oluşan uzmanlar demiş. Hareket kısıtlılığı olmayan sadece kısalık durumunda bir çok kurul da 2 -2,5 cm kısalığı normal görüyor.

Size karşı değil lafım, yanlış anlasildiysam özür dilerim.
Araç da başka bir teetibat yok, kullanabilirse iyi o zaman. Itirazimizi tabiki yapacağız gerek yargı gerek başka kanuni yollarla ama benim anlamadığım adam sol bacak kısalığından dolayı gerçekten manueli çok zorlanarak kullanıyor ve ilk raporda da buna istinaden otomatik vites ve sürekli verilmiş zaten. Değişen nedir anlayamıyorum birtürlü.

İlk aracınızla ilgili hiçbir sıkıntı çıkmaz.

Bu ehliyetle ötv istisnasından yararlanamazsınız. İdari itiraz prosedürünü de tamamladığınıza göre dava açmaktan başka seçeneğiniz yok. Dava için ikinci itiraz sonucunun tebliğinden itibaren 60 gününüz var. Durum anlattığınız gibiyse kazanma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Üst Alt