Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette kodlar, raporumda ibare olmasına rağmen vergi dairesi araç alanında ÖTV istisnası uygulamıyor!?

@turan1977,

Arkadaşlar bayideki bir arkadaş bana guzel bir bilgi verdi 15 ocak donum noktasi 15 ocakta gelen güncelleme ile onceden kendisinden baskasi suremez olayi vardiya meger 15 ocakta rssmi gazetede guncelleme gelmis 2 kisi ekletilebiliyormus nasil yapilacagini soyledi islem basit yapinca donerim size ben harici 2 kisi surebilirmis yani

@Hkn38,
Siz onu kasko ve sigorta ile de görüşün, eklettiğin şey en fazla polis ceza yazmaz + yakalanınca ötv vs ödetmez. Kasko ile görüşün onlar da işlem yapabilir belki

@Polmiks,
Evet işlem sonrası ruhsat degisiyor kasko zeyil yapılacak

Simdi sigortacimla konustum ruhsat yenilenir esinize yerki verilir esiniz surmeye yerkili olursa hic bir problem yok kasko zeyili gerekmiyor dedi kaskoyla islemimiz yok sadece ruhsati cekin atin seri nosunu falan güncelleme yapacagim işlem tamam dedi

@Hkn38,
Ruhsata iki kişi ekletebiliyorsun AMA araç sahibi, araç içinde olmadan başkaları kullanamıyor.

@turan1977,
İster ailece, ister sülalece kullanın, orası sizi ilgilendirir. Yakalanmadığınız sürece bir şey olmaz. Yakalanırsan ÖTV'yi gecikme zammıyla birlikte ödemekten sizi kimse kurtaramaz. NOKTA.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar ailece falan iyi hoş devletin sana verdiği hakkı suistimal ediyorsun bunu da iyi bir halt gibi burada yazıyorsun. Sizin yüzünüzden Türkiye de engellilerden nefret ediyorlar tiksiniyorlar. Bir halt yiyorsunuz normal insanların göreceği yerlerde bari övünerek paylaşmayın.
Ben sizin bu görüntünüzü CİMER'e ihbar etsem muhtemelen ötv yide sizden alırlar.

Bu kısıtlamalar zaten suistimal edenler ve kendi yaptığı haltları internette yazanlar yüzünden geldi.

@Polmiks,
Arkadaşlar polemiğe girmeyin gerek yok kanunlar ne ise onu yapmalıyız bir bne kullansin istemiyorum eşimin kullanmasini turkiyede herkes neler yapıyor, esimin kullanmasindan daha doglan birsey yok ben engelliyim benim isimi kolaylaştırıyor amac bu zaten ama arac alıp baskasina verenler bu ulkeyi bu hale getirdi, ayrica engelli arkadasin birisi polise gitti sordu simdi ruhsatta yetkili yazan isim kim ise sorun yok kullanabilir problem yok dedi ama biz kanundan once aldigimiz icin olabilir muhtemelen 15 ocaktan sonra alanlar için geçerli yani bu yasadan sonra alacaklar sadece kendisi kullanmasi gerekiyor

@Polmiks,
Hocam sözünüz bana ise şayet farkindaysan ben kanun ne ise onu yapmak istiyorum zaten kanun buna musaade etmez ise esime surdurecek kadar salak değilim yasa eger buna izin veriyorsa tabiki bu hakkimi kullanabilirim bundanda kimseden izin isteyecek halim yok otv servisine gideceğim emniyete gideceğim net bilgi alip hakkim var ise eşimi ekletip islemi tamamlamis olacagim sizin bu konusmaniza anlam veremedim ben devletin dedigine yasanin dedigine uymayacak kadar salak değilim sonucunda neler olacagini bende biliyorum polemik olsun diye soru sormadim ben

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Salimkaymaz,

10.02 Otomatik vites
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

bu kodlara göre 40.11 numarası hareket ettirici tertibata sınıfına girmesi gereklidir, ayrıca belirttiğiniz gibi rapora özel tertibatlı araç kullanabilir kodu yazıldıysa hak verilmiş kim hayır derse hakkını sonuna kadar ara derim

Değerli arkadaşlar bugün maliyeye gittim otv servisine benim dediğim gibi 15 ocaktan once olsa kesinlikle siz harici kimse suremezdi 15 ocakta güncelleme geldi siz harici 2 kisi surebilir ayni il ikameti ile dedi sadece esimi eklettim bin lira gibi bir tutar cikti benden ama herseye değdi kafam cok rahatladı emineyin sistemine düştü surebiliyormus teyit ettirdik

@59ahmet,

Emniyetten iyi biliyorsun galiba hocam emniyete gittik bilgi aldik diyorum kullanabilir diyor anlatamiyorum sanırım

ben araçta yokken oğlum kullanıyor ortopedik engelliyim soldan gaz pedalı var ama otomatik olarak kullanıyoruz kim ne derse desin.

@turan1977,

Hocam siz milletin ne Dediğine bakmayin engelli otv servisinde personellere sordum müdüre sordum trafige emniyete sordum sorun yok dediler gerisi boş

@Hkn38,
Son olarak şunu söyleyebilirim, Mevzuat okur yazarlığınız varsa kendiniz, yoksa bilen birine 04.12.2024 tarihli resmi gazeteyi okutun, orada konuya ilişkin Türkçe olarak geniş açıklama var. (bu konuyu, emniyet ve maliye kadar iyi biliyorum.)

Üst Alt