Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyette yılda bir kontrol şartı nasıl uygulanıyor?

açıkçası ben özel hastaneden almadım raporu. Ondan ordaki işleyişi tam bilmiyorum ama tahminim benzerdir.

@ogzhnoz,

Benimde ehliyetimde 3 yilda bir kontrol kodu var ilk önce aile hekimliğinde devlet hastanesi ortopedi ve fizik tedaviye sevk etti adi gecen poliklinlerde muayyene için 450 tl vezneye yatırdım her iki branşta il sağlık komisyona sevk dedi ilk sağlık komisyonu için 15 gün verdi dün 20/11/2025 bugün çağırdılar saat 1 de komisyon kontrolden sonra bakalım ne sonuç cikar

Önce Aile Hekimine gidiyorsunuz.
Sizi yeni ehliyet alıyormuşsunuz gibi sizi tam teşekküllü hastanede gerekli kliniklere sevk ediyor.
Doktorlara yeniden muayene oluyorsunuz ve sizi tekrar İl Sağlık Müdürlüğüne heyet için sevkediyor.
İl Sağlık Müdürlüğünden size heyet için gün veriliyor.
Uyugunsanız heyet günü ehliyeti tekrar alıyorsunuz.
Bana geçtiğimiz mayıs ayında bu saydıklarımın aynısını yaptırdılar. benimde 3 yılda bir kontrol şartı vardı. Birinci 3 yılı atlattım nasip ikincisine

Kardeş siz nerede aldınız adana yuregir devlet hastanesi genellikle surucu olmaz raporu veriyot

Benim süresi bitti, kontrol olmadan trafiğe çıkıyorum. Çevirmede vs 6 ayda bir kısıtı görüyorlar ama kontrollü olup olmadığını göremiyorlarmış. Ehliyeti kaybetmektense alabileceğim bir risk diye düşünüyorum.

@demo6,

polis sorduğunda raporunuzu göstermeniz gerekli ve yeterliymiş. doktor bana böyle demişti veya ilçe nüfus müd. dedi memur böyle söylemişti.

@kar&yağmur,
3 4 yıl önce aldığım rapor var onu gösterir kontrol oluyorum derim. 6 ayda 1 uğraşılacak iş değil çünkü. Görüntüleyip takip edebilecekleri bir sistem yokmuş çünkü. Herşey manuel. Çoğu çevirmede kimse raporu sormuyormuş bile

@demo6,
belki bu dediğiniz sıkıntı değilmiş gibi düşünebilirsiniz ama birde olası bir kaza olduğunu düşün ona ne diyeceksiniz?

@demo6,
inşallah yaşamamm diyeyim bende ama ben genellikle tedarikli olmaya çalışacağım.
ayrıca trafik kurallarına uymaya çalışıyorum ( ya uyuyorum şunu söylemeden geçmeyeyim köpriye giriş yapıyorum azami 50 km hız levhası karşımda dikilmiş ben de buna uyuyorum ama yan tarafımdan herif 80 le 90 la geçmesin mi :) kafam karışıyor bir taraftan, diğer taraftan biraz kötü hissediyor insan.).

Üst Alt