Merhabalar şimdi birkaç noktayı açıklamaya çalışalım. Bu kodlar benim ehliyetime de yazıldı. Bu forumda ben de çok araştırma yaptım ama bilgisi olan çok kişiye rastlamadım. Özellikle 3 koddan bahsediyoruz kör nokta, arka görüş sağlayan, yan görüş sağlayan diye ... Bu ibareleri defalarca hem trafik şubeye giderek hem de çevirmelerdeki trafik polislerine sordum hepsinden aldığım cevap aynı. Kodları zaten bilmiyorlar ve biz o kısma hiç bakmayız sadece raporun güncel olsun yeter diyorlar . Yani çevirmeler de bununla ilgili bir sorun hiç yaşamazsınız. Gelelim olayın ikinci boyutuna, sıkıntı yaşanacak asıl konu trafik ve kasko şirketleri ... Exper firmalarıyla da görüştüm ben bu ibarelerden dolayı haksız duruma düşmek istemiyorum diye . Olası bir kaza durumunda bunlar araştırılır dediler. Ve siz kendinizi garantiye alın dediler. Yukarı da arkadaşın da dediği gibi bu kodlardan elektronik cihazlar anlaşılmasın yani elektronik olsa da kabul ama asıl kastedilen aynadır. Cihaz sözcüğünün diğer sözlükteki karşılığı da alettir. Yani elektronikle ilgisi pek yok. Ben nasıl bir yol buldum söyleyeyim aracımın zaten dikiz aynaları kör noktalı küçük satılan kör nokta aynalarından da aldım aracın iç kısımlarına yapıştırdım. Bir de vantuzlu bir dikiz aynası aldım. Bunların hepsinin fotoğrafını çektim ve mail adresimde saklıyorum. Normal zamanlarda tabiki kullanmıyorum. Monoküler ehliyet alma şartlarındaki aracın içinde en az üç ayna bulunur diye kastettiği de aslında bu dikkat edin içinde diyor yani 40 50 liraya halledilebilecek bir şey ama öncesinde mutlaka fotoğraflarını çekin ve saklayın. Yine benim yanlış yorumladığım bir şey varsa fikirlerinize de açığım ...