Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ehliyetteki 42.01 ve 42.03 kodları ruhsata işletecek miyiz?

ekinos

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Mrb işitme engelliyim araba aldım ehliyette bu kodlar var şart mı taktırırsam ruhsata işletmek gerekiyor mu 42.01 Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03 Yan görüş sağlayan ek iç cihaz.[/FONT]

Ehliyet kodlarını neden ruhsata işletiyorsun ki, benim araç uyarlama kodlara tescil belgesine işlenmemiş.

10.02 -33.02 ehliyette verilen kodlara göre donanım yaptırmak zorundasınız.Trafik durdurum kontrol yaparsa sıkıntı olur.

[FONT=sans-serif]Taktırırım o kolay ayna falan zaten, ruhsata işletmeye gerek yok yani öylemi[/FONT]

ekinos ehliyet kodlarının arasında 47 var mıydı?

Bu güzel birşey. İşitme kayıp oranınız her iki kulak için kaç?

Gaz fren elden tertibatlı araç kullanan arkadaşlar yeni ehliyetlere yanlışlıkla 33,02 kod işlenmekte( dışardan destek ile gaz fren direksiyon kumandası) diye geçiyor ve bu kod ile TSE onay alamıyorsunuz ben gibi of lu iseniz 32.01/2 kod olması gerekiyor

Merhabalar şimdi birkaç noktayı açıklamaya çalışalım. Bu kodlar benim ehliyetime de yazıldı. Bu forumda ben de çok araştırma yaptım ama bilgisi olan çok kişiye rastlamadım. Özellikle 3 koddan bahsediyoruz kör nokta, arka görüş sağlayan, yan görüş sağlayan diye ... Bu ibareleri defalarca hem trafik şubeye giderek hem de çevirmelerdeki trafik polislerine sordum hepsinden aldığım cevap aynı. Kodları zaten bilmiyorlar ve biz o kısma hiç bakmayız sadece raporun güncel olsun yeter diyorlar . Yani çevirmeler de bununla ilgili bir sorun hiç yaşamazsınız. Gelelim olayın ikinci boyutuna, sıkıntı yaşanacak asıl konu trafik ve kasko şirketleri ... Exper firmalarıyla da görüştüm ben bu ibarelerden dolayı haksız duruma düşmek istemiyorum diye . Olası bir kaza durumunda bunlar araştırılır dediler. Ve siz kendinizi garantiye alın dediler. Yukarı da arkadaşın da dediği gibi bu kodlardan elektronik cihazlar anlaşılmasın yani elektronik olsa da kabul ama asıl kastedilen aynadır. Cihaz sözcüğünün diğer sözlükteki karşılığı da alettir. Yani elektronikle ilgisi pek yok. Ben nasıl bir yol buldum söyleyeyim aracımın zaten dikiz aynaları kör noktalı küçük satılan kör nokta aynalarından da aldım aracın iç kısımlarına yapıştırdım. Bir de vantuzlu bir dikiz aynası aldım. Bunların hepsinin fotoğrafını çektim ve mail adresimde saklıyorum. Normal zamanlarda tabiki kullanmıyorum. Monoküler ehliyet alma şartlarındaki aracın içinde en az üç ayna bulunur diye kastettiği de aslında bu dikkat edin “içinde” diyor yani 40 50 liraya halledilebilecek bir şey ama öncesinde mutlaka fotoğraflarını çekin ve saklayın. Yine benim yanlış yorumladığım bir şey varsa fikirlerinize de açığım ...

Kısıt kodları

Mrb arabamı normal aldım B sınıfı ehliyetimde kör nokta geri görüş kamera falan yazıyo bunları yaptırdım ruhsata işletmedim aracımı başkası kullanabilir mi

ekinos
Bunları zaten sağlıklı insanlar da aksesuar olarak kullanıyor, elbette kullanırlar neden kullanmasınlar.
Sadece ek-2 denen işitme engelli resmini araca yapıştırmayın, resmi oran olan 16x10 boyutunda çıkarıp PVC kapların, delgeç ile üst ortadan iki delik açıp vantuzlu tutturucu ile arka camın bir köşesine asın. Başkası kullanırken çıkarın.
Ek-2 ehliyette yer almıyor ama komisyonda yazılıyor. O kodları olan işitme engellilerin takması genel kural sanırım.

Ufukalp

Tşk bilgi için İşitme engelli sticker şartı yokki ehliyetimde gerek var mı ki ?

ekinos
Komisyon yazıyor ek-2 diye.

Sürücü adayları ve sürücülerde aranan sağlık şartları yönetmeliğinde aşağıdaki ilgili metinde ve son değişiklik metninde mevcut bu.

[FONT=&quot]1) En az bir kulakta işitme cihazsız veya cihazlı saf ses ortalaması 35 dB veya daha iyi ise yeterli kabul edilir. Bu kriteri işitme cihazı ile sağlayanların sağlık raporlarında işitme cihazı kullanma kodu belirtilir. İşitsel implant kullanan sürücü/sürücü adaylarına da bu bendde belirtilen şartları sağlamaları halinde birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir.[/FONT][FONT=&quot]2) (1) numaralı alt bentte belirtilen kriteri sağlayamayanlar ve tam işitme-konuşma engelli olanlar aynı kategoride değerlendirilir. Bu kişilerin kullanacakları araçta kişinin görüş açısını artırmaya yönelik ayna tertibatı [SIZE=4]ve ek-2’ deki işaret kullanılmalıdır[/SIZE].[/FONT]

Ruhsata işletmedik bu kodtakileri bakalım muayeneneden geçecek mi bilgisi olan yazsa

[FONT=sans-serif]Araçta bu kodlara göre ayna vs. var fakat ruhsata işlenmedi muayenede sorun olur mu acaba... 42.01 Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03 Yan görüş sağlayan ek iç cihaz.[/FONT]

Bende işitme engelliyim işitme cihazla beraber %33 duyuyorum sistem değişmiş saniririm önceden yan gorus ayna arka görüş ayna falan yaziodu 2 yıl geçti kursa gittim motorsiklet ehliyeti alabilir miyim diye sordum sisteme araştırma yaptı 1 hafta sonra kurs çağrıldı alırsın dediler doktora kbb de 1 nci surucu olur işaretledi ve kodlar değişti işitme cihaz ve ticari ve ambulans kullanamaz yazdı aldım raporu verdim kursa girdim sınava geçtim ve nüfusa gittim ehliyet sorunsuz değişti defalarca polis durdurdu işitme cihaz var mı dedi takılı dedim sonra devam ettim şimdiki kodlarım işitme cihaz ve ticari ve ambulans kullanamaz yazı var

ekinos

[FONT=sans-serif]42.01 Arka görüş için uyarlanmış cihaz[/FONT]
[FONT=sans-serif]42.03 Yan görüş sağlayan ek iç cihaz.

bana da bunlar yazıldı

Anladıgım kadarı ıle aracımızda geri dönüş kamerası olacak
Ön lerde sensör park sensörü gibi
aynada kör noktaydı gösteren ayna olmalı yada elektrıklı aynalardan bahsedıyor

Tam olarak bılen yok galıba
[/FONT]

muratak1988

banada aynısı uygulandı arkadasım.Aile hekımı sevk yazısı resmi odyo testi uzman kbb doktorundan 1.grub sürücü olur resmi ticari araç kullanamaz işitme cihazı eklendı kod olarak komısyona sevk vermedi. siz komısyona cıktınızmı yoksa tek hekım olarakmı aldınız?

Tek olarak aldım komisyonu göndermedi işitme cihaz ile odyo :33 db çıkınca göndermiyorlar sanırırım

muratak1988

benim gibi alan varmı sanıyordum? berabere çıktık kaldı desibelle alakası yok sanırım doktorun kanaatıne kalmış bir durum. ama çoğu doktor ne hıkmetse baştan savma amaçlı komısyona gönderiyor. en azından gereksız kodlar yazılmıyor 78 47 v.b

Hocam resim yükleme özelliği var ise araç içine yaptığınız teçhizatın resimlerini atar mısınız?

Ayrıca bütün konuları inceledim ama teyit etmek amaclı sorum; gece araç sürüşü yasak mı?

Bunları boynunda ve bedeninde hareket kısıtlılığı olanlara da veriyorlar. Ben bunlar olmadan sürebildiğim halde işgüzar komisyon ehliyetimi iptal etmeye kalktı. Boynumu çok iyi çeviremiyormuşum. Bu kadar basit cihazlarla olacak işken

Ben işitme engelliyim rapor oranı 100/65 ehliyette kısıt kodları var büyük ayna kamera gibi. bunları taktırsam ötv indirimi olmaz mı.

Üst Alt