ı10 -esansiyel (primer) hipertansiyon,
e78.4 -hiperlipidemi, diğer
e14 -diyabetes mellitüs, tanımlanmamış
g63.2 -diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile)
ı67.8 -serebrovasküler hastalıklar diğer, tanımlanmış
g81.9 -hemipleji, tanımlanmamış
e11.9 -insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan
e34.9 -endokrin bozukluk, tanımlanmamış
g47.3 -uyku apnesi
f51 -organik olmayan uyku bozuklukları
f32.1 -orta depresif nöbet
f41.9 -anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış
HASTALIKLARIM ;
Ağır dereceli uyku apnesi, Orta depresif nöbet, Anksiyete bozukluğu, İnme, Şeker, Tansiyon, Kolesterol ve iki ameliyat geçirdim.
- Malulen emeklilik için SGK' ya başvurdum, Ret verdiler, itiraz ettim. Şimdi sonucunu bekliyorum. Tek bir hastalıktan % 60 olması gerektiğini öğrendim.
Ne yapmam gerekir. Ne önerirsiniz. Zor durumdayım, çalışamıyorum, geçimimi sağlayamıyorum.
1- 01.11.1973 doğumluyum, 4a Ek 5 tarım statüsü ile 09.08.2011 yılından bugüne kadar 2580 gün prim ödemekteyim. Engelli emekli olabilir miyim. Rapor için SGK il müdürlüğüne mi müracaat etmem gerekir, yoksa şahsi olarak mı almamı önerirsiniz.
2- 4a Ek 5 tarım ödemekteyim, 2022 sayılı kanuna istinaden engelli aylığı veya bakıma muhtaç engelli aylığı alabilir miyim, kaymakamlık SYDV' na müracaat etmem mi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunu kendi imkanlarımla almamı, yoksa vakıfça mı sevk almamı önerirsiniz. Olumlu sonuç alabilir miyim.
3- Muhtaç aylığı almak için vakıflar bölge müdürlüğüne başvuru yapmak mı gerekir. Olumlu sonuç alabilir miyim.
4- Bu hastalıklarımın yüzdelik karşılıkları ortalama ne olabilir.
DETAYLI BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR. Teşekkürler herkese.
e78.4 -hiperlipidemi, diğer
e14 -diyabetes mellitüs, tanımlanmamış
g63.2 -diyabetik polinöropati (ortak dördüncü karakter .4 ile)
ı67.8 -serebrovasküler hastalıklar diğer, tanımlanmış
g81.9 -hemipleji, tanımlanmamış
e11.9 -insülin bağımlı olmayan diyabetes mellitüs, komplikasyonları olmayan
e34.9 -endokrin bozukluk, tanımlanmamış
g47.3 -uyku apnesi
f51 -organik olmayan uyku bozuklukları
f32.1 -orta depresif nöbet
f41.9 -anksiyete bozukluğu, tanımlanmamış
HASTALIKLARIM ;
Ağır dereceli uyku apnesi, Orta depresif nöbet, Anksiyete bozukluğu, İnme, Şeker, Tansiyon, Kolesterol ve iki ameliyat geçirdim.
- Malulen emeklilik için SGK' ya başvurdum, Ret verdiler, itiraz ettim. Şimdi sonucunu bekliyorum. Tek bir hastalıktan % 60 olması gerektiğini öğrendim.
Ne yapmam gerekir. Ne önerirsiniz. Zor durumdayım, çalışamıyorum, geçimimi sağlayamıyorum.
1- 01.11.1973 doğumluyum, 4a Ek 5 tarım statüsü ile 09.08.2011 yılından bugüne kadar 2580 gün prim ödemekteyim. Engelli emekli olabilir miyim. Rapor için SGK il müdürlüğüne mi müracaat etmem gerekir, yoksa şahsi olarak mı almamı önerirsiniz.
2- 4a Ek 5 tarım ödemekteyim, 2022 sayılı kanuna istinaden engelli aylığı veya bakıma muhtaç engelli aylığı alabilir miyim, kaymakamlık SYDV' na müracaat etmem mi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunu kendi imkanlarımla almamı, yoksa vakıfça mı sevk almamı önerirsiniz. Olumlu sonuç alabilir miyim.
3- Muhtaç aylığı almak için vakıflar bölge müdürlüğüne başvuru yapmak mı gerekir. Olumlu sonuç alabilir miyim.
4- Bu hastalıklarımın yüzdelik karşılıkları ortalama ne olabilir.
DETAYLI BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR. Teşekkürler herkese.