Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek 6 statüsünde çalışanların vergi indirimi alması..?

notoryus

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 8 yaşında geçirdiğim felç sonucu kalan hastalıklar nedeniyle askerlik yapmadım.şimdi yürüyebiliyorum fakat gatadan aldığım raporda nörosenik mesane flask tip ve hafif düzeyde polinörapati sekeliyazıyor.ben altım bağlı caktırmadan 10 yıl çalıştım, şimdi ise ek 6 taksi söförü ssk 4/a kapsamında 10 günden az çalışan olarak gözüküyorum.Benim bu vergi indiriminden ve erken yaşta emeklilikten hiç haberim yoktu. Burdan öğrendim,gün sayım 4105 oldu.
ŞİMDİ; BEN BU EK 6 isteğe bağlı fakat 4/a calışan olarak müstahaklığı olan ssk ya prim ödeyerek nasıl vergi indirimine baş vurup hastaneye sevk edileceğim .

yada tam gün gözüke bilceğim bir işemi gireyim

BİLGİSİ OLAN VARSA SEVİNİRİM.

4a statüsünde olduğunuza göre vergi indirimi için defterdarlığa başvurabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Eğer olmuyorsa, o zaman başka bir işyerinde 10 gün kadar sigortalı çalışıp o esnada vergi indirimi için başvurun (başvuru sonrası işten ayrılabilirsiniz).

Bu hakkı elde ettiğinizde emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt