Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek gösterge emeklilik açısından ne anlama geliyor?

fatih_58

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 2010 da sınava girerek mebe memur olarak atandım. atandığımda önlisans mezunuydum daha sonra lisansa tamamladım. bu gün bordroma baktığımda ek göstergemin 0 olduğunu gördüm. bu işte birşey mi var yoksa normal mi? ayrıca ek gösterge 0 ise emekliliğimiz nasıl hesaplanıyor. yardımcı olursanız sevinirim.

GİH sınıfında yüksek lisans veya lisan mezunları 4. dereceyle birlikte ek gösterge puanı almaya başlarlar...

3600 olayı olursa malulen emekli olunur mu?

Hükümetin söz verdiğin bu 3600 olayı eğer olursa diyelim 5-7 yıl çalışmış bir engelli, malulen emekli olabiliyor mu?

3600 ek gösterge,emekli maaşının artmasıyla ilgili(1.derecede olmak şartıyla),emeklilik süresini etkilemez.eğer ek gösterge 3000 den 3600 e çıkmışsa çalışırken alınan maaşta yaklaşık 35 tl.azalma.2200 den 3600 e çıkmışsa tersi 25 tl.artış yapar. asıl artış emekli maaşında olur 550-750 tl.arasında.

turkuaz06 cevap için teşekkür ederim. Şimdi bir sorum daha var. Normalde bir engellinin 15 yıl çalışma sonucu emekli olma durumu var. 2. derece vergi indirimi yapılarak 2 yıl emeklilikten düştü. Yani 13 yıl çalışma sonucu emekli olabiliyor. Bu gibi emeklilik süresinde düşürücü başka imkanlar var mı?

genelinsan
Ön lisansta oluyor 3600 olayı ama engelli veya malüller için zor biraz 1. dereceye kadar çalışmaları gerekiyor bu da 20-25 seneyi buluyor.

Bir engellinin 15 yıl çalışma hakkı 3960 gün prime denk geliyor sanırım. 2000 gün gibi bir şey kalmış.

genelinsan
3600 göstergenin emekli olmakla hiç bir alakası yoktur.
3600 gösterge emekli maaşını fazla almak için önemlidir.

turkuaz06
Burada ek gösterge 3000 den 3600 e çıkarsa maaşte düşme değil artış olur.
2200 ek göstergeden 3600 e çıkarsada 60 TL kadar artış olur.

Engelli memura pozitif ayrımcılık adına 3600 ek göstergeden yararlandırılması..?

Bilindiği üzere son zamanlarda 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili çalışmalardan bahsedilmekte. Bu çalışmalara Engelli memurlarında dahil edilmesi pozitif ayrımcılık adına olumlu bir gelişme olacağını düşünmekteyim.
Engelli olup ta emekli olmak isteyen fakat emekli maaşı ile normal maaş arasında büyük farklar olmasından dolayı emekliliği geldiği halde bırakamayan engelli arkadaşlarımız bulunmaktadır.
Toplu sözleşme aşamasında yetkili sendikanın dile getirdiği engelli memurlar için aldığı maaş üzerinden emekli edilmesi ile ilgili teklif en azından gerçekleşmeyecekse bu şekilde revize edilerek engelli memur arkadaşlarımız için çok faydalı bir adım atılmış olacağına inanıyorum.
Bu konuyla ilgili en bireysel olarak girişimlerde bulunulup en azından bu konu ile ilgili çalışmaların yapılmasını sağlayabiliriz diye düşünmekteyim.

Engelli tüm devlet memurlarına tabii unvan ve rütbe farkı gözetmeksizin. Güzel olur önümüzde yerel seçimler de var zaten.

Malulen emekli mühendisim. 10 yıl 4 ay.
Maaşım 3276 TL.
Gostergem 1600.
Memurlara ek gösterge emekli maaşımı arttiracakmi?
Saygilar

Hizmetli 4 derecede ek göstergeden faydalaniyormu

Üst Alt