Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek Yerleştirme Tarihi açıklık kazandı? Asıl sorun 2 . Bir atama için ses seda yok...

Konular
49
Reaksiyonlar
0
Hadi gözümüz aydın ,Ek yerleştirmenin Bu yıl sonu na doğru yapğılacağı netlik kazandı ,o da aralığın sonu nu bulur ,asıl sorun şuki Fakat topu topu 2 Bin Kişiden Bahsediliyor, o da zaten boş kalan kontenjanlar ....2. Bir Atama yapılıp yapılmayacağı hakkında hiç bir yorum yok .....2 . Bir atama olmassa Ek yerleştirme ,tam bir hayal kırıklığı olur ......Lise Düzeyinde 83 puan altının düz memurlukta nerdeyse hiç şansı olmaz ...zor zoruna taban puan 82 yi görsün oda istisnai ...Nedeni kadrolarda Yığılma olur .....O DA DÜŞÜK PUANLILARA HİÇ ŞANS BIRAKMAZ

SN Bakanın ÖMSS ile İlgili ,Açıklaması........

Yıl Sonuna Doğru 2. Yerleştirme Yapılabilecek

ÖMSS 2. yerleştirmenin ne zaman yapılacağı sorusuna ise Bakan Şahin şöyle cevap verdi:

"Engelli istihdamında 21 bin açığımız var. Biz bu sınavı 2 yıllığına yaptık. 2 yıl geçerli bu sınav. 7 bin kadronun 5 binine atama yaptık. 2 bin kadroya yıl sonuna kadar atama yapacağız inşallah. Atama sürecini hızlandıracak mekanizmaları güçlendiriyoruz biz."

Geri kalan 15 BiN Kadronun Akıbeti İle ilgili Bir bilgi yok ....sadece ömss'nin 2 yıl için geçerli olduğu söyleniyor ....

2012 ömss de 2. Bir tercih olusa 15 Bin kadro nun 7 Binini daha atanır yada atamaz olmazsa zaten yandık ... ...7/8 bini ni de 2014 ömss ye bıraka bilirler ....Yada 15 Bin kadroyuda 2014 Bırakırlar Belkide 2016 ya bile ...Kim Bilir ...40 bin öretmen bir anda atanır :eek: Bir avuç özürlü yıllarca:D
:DKıymetinizi değerinizi bilin Arkadaşlar......
....Bu ne ÖMSS imiş Arkadaş şaştık şaşırdık...

Ömss de hakkımızı yiyenlere Hakkımız helal değil...ömss deki en büyük haksızlıklardan biri Özür Guruplarına göre soru ve süre FARKLI verildi atamalar özür guruplarına göre olmadı .....çok kişi hakkı oladığı yere işe yerleşti ...şimdi de yeni fiyosko ...imam diye atanan düz memur olacak ...bu ne lahana turşusu bu ne pehriz ...

Valla inşallah 6-7 bin kişi alırlar bu yıl sonuna da atanırız inşallah hayırlısıyla

ek yerleştirme netlik kazanmadı. sadece bakan inşallah olacak dedi. ha bundan bahseden fatma şahin ve sökonusu olan engellilerse düşünmek lazım.

Kime inanacağız kime güveneceğiz anlamadım.Ek yerleştirme için 15 eylül diyen bakanımız şimdide yıl sonu diyor.Ek yerleştirme taktiği ile 2. atama arada kaynayacak.2010 yılında 40 bin engelliyi yıl sonuna kadar mutlaka yerleştireceğiz diyenler de bunlar değilmiydi.Seçime kadar oyala.Seçimde 2-3 bin kişi al cumhurbaşkanlığı seçimine kadar tekrar oyalamaya devam et.Önce samimi olun ondan sonra size güvenelim...

3 Ekim 2011 Tarihinde yayınlanan ÖMSS Yönetmeliği'nden ( 1 Yılı Gecti ) bu yana acıya alıştık . Üzüntüye - Belirsizliğe - Sessizliğe - Yanlış Tarihlere- Sözde Durulmamalara vs vs çok alıştırdılar bizleri ... Benim TRT Haber'de Canlı olarak izlediğim Bakan Fatma ŞAHİN'in konuşmalarından anladığım şudur : 2013 e kadar atama filan olmaz. Ek Atama tarih oldu bu arada . Olacaksa ikinci atamalar olacak . 2013 Ocak - Şubat Ayından sonra beklentimiz olsun diyorum. Ayrıca ; sitelerde gecmeyen bir konu var : Yetkinin Başbakanlıkta ve Tel elde toplanması ; atamların o şekilde daha hızlı ve çabuk yapılması . Bakan Fatma ŞAHİN Konunun Başbakan a iletildiğini ve Bakan Faruk ÇELİK ile görüşmelerin devam ettiğini ifade etmişlerdir . Ayrıca ; Devlet Kurumları ; Devlet Personel Başkanlığına Özürlü Memur Açıklarını 1-31 Ekim 2012 Tarihleri arasında ileteceklerini bu iletilen acıklarında 2013 için olduğunu hatırlatmak isterim. Kısaca ; Kalan 2.492 Kontenjan + Yeni Kontenjanlardan tahminim 5.000 daha olur, 2013 te yine 7.000 e yakın kontenjan olur . Ayrıca Atanıpta Gitmeyenler , uygunluk alamayanlar vs onlari da yeniden bu kontenjanlara dahil edebilirler ... Benim kısa ve öz olarak yorumlarım bu şekildedir ...

Saygılar ...

yassax Sizce yenibir Ek yerleştirme yerine 7 Bin kişiyi Bulacak 2. Bir atamamı olur.....

Burada engelliler olarak bir özeleştiri yapmakta lazım. Yanlış tarihlerin, yanlış bilgilerin, yanlış haberlerin birçok sebebi varsa o sebeplerden yalnızca biri de forum sitelerinde birbirinin düşüncelerini fikirlerini alıntılayıp yine başkalarına aktaran bizlerizdir.
Yerel seçimlerden önce ikinci bir atamanın gerçekleşebileceğini düşünüyorum yalnızca düşünüyorum :)

arkadaşlar bu 2000 bin kişinin ek atamalarda kuraya taabi olanlarda alınacakmıdır . acaba

Umutların Biitiği YER

ÖMSS sinamalarda (Umut Tacirliği) Baş Rolde Özürlüler....
Aynı eski sinama afişlerinde çıkmışcasına Bir ses umut tacirleri ....Bugün yargıladığımız Darbecilerin ;Eski zamalarda çektiği bir filim gibi , Düşkünler yatsı Adada......
Bu filminini Bir belgeselde izledim kısa görüntüleri gözüme gelir gibi
Ne gerek vardıki biz böyle iyiydik......Rahatımız yerinde Olmasada Bukadar da Rahatsız edilmemiştik ....Şairin Biri derki Ben Senin Beni sevebilme İhtimalini sevdim.....Bizde Baştan sonucunu Bildiğimiz Bir koşuşturmada ........ Cem karaca nın ; Tamirci çırağı parçasında söyelediği gibi' Umut fakirin ekmeği Umar ha Umar,, Diye Çıktık yola.... Değişmez Düzenin Değişe Bileceği Düşüncesiyle......Düşünmedik ki.......Kurtlar sofrasında kuzunun yeri Övle yemeği ......Zannettik ki Nazım Hikmet Gibi : Dosların Arasındayız Güneşin Sofrasındayız........Kuzu Kurtla ilk Karşılaştığında Ondan Anne şefkati ve sıcaklığı Beklermiş.......Biz özürlüler siyasi Arenanın Geçmişle Hesaplaşmasında; Mesleki ve İmam Hatiplerin Geçmişten Hesabını Soran güçlü gladyatör'lerin Arenasında ....Kurtla İlk karşılaşmış Kuzu gibi Saf temiz MASUMLUKLA onlardan Anne şefkati Bekleyen özürlüleriz...... İşte Bu umut tacirliği.....
Edip Akbaramın seslendirdiği Kuşalar isimli Parçasın daki Şu söz hep AKLIMDADIR ; ; YA UMUTLAR Biterse.........Bazen Az söz çok söyler,Bazen çok söz Az SÖYLER ........Eşgıya Dünya yana Hükümdar OLMAZ.......
Ben Kalender ŞAH olarak Bugüne Kadar Hiç Bir yazımda siyasi Bir Amaç ve Güdüm İzlemedim Belirlibir siyasi Görüşe sempatizan yazılar yazmadım .....Bugünki yazımda Onlardan Biri .... Bu yazım da Belli Bir siyasi oluşuma taraftar veyada karşıt değil......
Eğerki ÖMSS siyasi BİR HESAPLAŞMAYSA ; Bu Durumda onu gösterir gibi....... ÖMSS de Tüm siyasi parti ve oluşumlar kadar özürlü konferdesyonları ve bizim duyurmaya çalıştığımız cılız sesimizi ; yüksek sesle duyurmayan medya ve medya organları aynı dercede sorumlu.... Bugün ÖMSS deki ATAMA FİSAYKOSUNDAN tüm bunlar sorumluluk ve Zorumluluk sahibi.........
Özürlülerin Hakkı Size Helal Değil.. .......Bu zihniyet Aslanı KEDİYE Boğduran zihniyet :80 puan Açıktayken 50 puanı ATIYAN zihniyet 50 puanla ;Din adamı Diye Atıyıp ' da sonrasında özürlüden imam olaz memur olarak görev Yapapacak diyen zihniyet 'Ginede siz Diyene Bakmayın Sn Bakana Bunu Dediren Yine Sistem.....Sn Bakan Fatma Şahin Hanımefendi Olmasa , Sn Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bey' de Olmasa Adımız ANAN yok Aklınızı Başınıza ALIN .... Durum İçler Acısı...Bu İki sahibimizde olmasın Ozaman Tamamen Unutulduk ALLAH ikisininde İşini Gücünü Rast Getirsin, Benden yana Hakkım Helalı hoş olsun ......Bittimi Bitmedi 45li puanlarla Sağlık personeli ATAYAN Zihniyet; Yazık ...........

önce ek atama sonra 2. Ve kapsamlı bir atama bekliyoruz. Yoksa verilen sözler havada kalır. Lafta kalır.

Umutluyuz ve bekliyoruz. Bimere mail atalım.

Ben Kalender ŞAH ... Olarak ne Umudum Kaldı .... Ne Hevesim ... Tutunacak Dalımda Kalmadı ALLAH önce Sizin yar ve yardımcınız olsun ...Sizin Yanınız sırada Benim yardımcım olsun....Çok zor ve çetin Günler Geçiriyorum ...Maddiyat Biryana Manevi Dünyamda Alt üst ...Hayır duvalarnızı eksik etmeyin ....Her Gün kafamda Kırk kıyamet kopuyor.....Bir Gün kalemim Kırılırda Yazamazsam Hakkınızı Helal edin...

yassax Sizce yenibir Ek yerleştirme yerine 7 Bin kişiyi Bulacak 2. Bir atamamı olur.....

Kalender ŞAH ; Artık bu saatten sonra Ek Atama Diye birşey olmaz. Ancak ; Boş Kalan 2.492 Kadro ile Ataması olupta gitmeyen ve Uygunluk alınmayan - boş kalan kadrolar düzenlenerek Yeni Kadrolarla birlikte ; toplamda 5.000 - 7.000 arası İkinci Atama Beklentim var . Onun Tarihi de 2013 Yılından önce olmayacağı yönündedir ... Ek Atama'yı gündeme getiren Bakan Fatma ŞAHİN'in kendisi ÖMSS Yerleştirme Sonuçları 9 Ağustos 2012 Tarihinden önce acıklanmadan 6 Ağustos 2012 Pazartesi gunu Haberturk TV de Basın Kulübünde gündeme getirmişti. Eylül 2012 Olarak Ek Atama tarihi vermişti ancak şu anda 10 Ekim deyiz . Yani bu saatten sonra Ek Atama diye bişey olması mümkün görünmemektedir ...

Saygılar ...

umutların bittigi an işte dediginiz gibi ne gerek vardı bu sınavı yapmaya biz böle iyidik ya huzurda kalmadı artık allah herkesin yardımcısı olsun tekrardan hakkınızdan hayırlısı ....

vallahi azından bal damlıyor özkan bey işallah 2. Kapsamlı Bir atama olur ...ek atama hiç bir yaraya merhem olmaz....

işallah nazi işallah ...kendimi bu sınav hevesine kaptırana kadar çok güzel bir düzenim vardı şimdi herşey alt üst ....

Kalender ŞAH ; ağzımdan bal damlamasından ziyade . Literatürde Ek Atama denince akla ; Asıl Atamalardan sonra Boş Kalan Kontenjanların Doldurulmasıdır. 60 Gün sonra ilgili Bakan Canlı Yayında ; Yıl Sonuna Kadar Atamaları yapmaya ve süreci hızlandırmaya calışıyoruz diyorsa ; Artık Ek Atama Diye bir beklenti icinde olmanın anlamı yok diye düşünüyorum ... Ek Atama ya da ikinci atama ; hic farketmez bir atama olsun da görelim bakalim . Ancak Eylül de Ek atama deyipte ; 9 Ekim de Ek Atamanın E sinden bile soz edilmiyorsa ; Neye güvenip Neye inanacaz acıkcası Emin Değilim. Hakkımızda En Hayırlısı Tez Zamanda Olsun İNŞALLAH ...

Saygılar ...

Bende Aynı Düşüncedeyim...yukarıdaki atama ile ilgili yorumlarının tamamınada katılıyorum...

merhabalar,ben %56 sol koldan özürlüyüm protez kullanıyorum lise terk mezunuyum.vasfıma uygun iş arıyorum.onca başvurularıma rağmen bulamadım.aileme karşı utanç içerisindeyim....

can göçmen;

ne alaka neden böyle böyle düşünüyorsun ailen senin nasıl bir ruh halinde oluğunu bilmiyor mu bence bunları kafana takma derim

Kafana takma can göçmen,bende sağ kolumda protez var,bende senin gibi düşünüyordum,ben 4 sene iş aradım,ondan sonra buldum şimdi özel sektörde bilgisayar başında çalışıyorum,senin tek yapabileceğin bence bilgisayar kullanmayı bilmen,senin pozisyonun bu,veya ingilizce kursuna git,bi vasfın olsun yani ne kadar artı okadar iyi senin için arkadaşım,yolun açık olsun inşallah

can göçmen;

kuraya başvuru yapabilirsin. bide lise terk mezunu ne oluyor? allah senden razı olsun güldürdün beni...

Üst Alt