Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek5 sigortaya başlayacağım. Engelli olmamın mahsuru var mı?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Ek5 yani isteğe bağlı sigorta için sgk dan evrakları aldım. Köyde oturduğum için muhtarın imzalayacağı bir bölüm var. O bölümde yukarıda adı geçen şahıs tarım da çalışabilir / çalışamaz diye yazıyor. Muhtar bana "sen ağır engellisin, ben buraya çalışabilir yazamam, çalışamaz diye not düşerim. O zaman da sgk geçersiz sayılır " dedi. Ne olacak şimdi. Ne yapmam gerek. Yada muhtarın ne yapması gerek.

İsteğe bağlı ek 5 tarım sigortası evet tarım ve ormancılık işlerinde çalışanlar içindir. Tarım işinde çalıştığına dair o belgenin onaylanması şart malesef.

O zaman bunu sgk nın söylemesi lazım değil mi. Bir sürü ağır engelli var ek5 sgk primi ödeyen. Diyelim muhtar onay vermedi, ne olacak o zaman

ackurt19
Bir sürü de aslında işe gitmediği halde sigortalı olarak çalışıyor görünen var, sigortayı cebinden ödeyen. Bu da yasal değil, tespiti halinde siliniyor o günler.
Bu yasa da böyle, tarım ve ormancılık işlerinde çalışanlar isteğe bağlı ek 5 tarım sigortası ödeyebilir deniyor.
Hiç bir işte çalışmayanlar için isteğe bağlı Bağ-Kur var.

Şimdi ne olacak. Muhtar çalışamaz diye not düşerse ben ek5 sgk primi ödeyemeyecek miyim.

Üst Alt