Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekim ayında 2022 maaşına başvurdum. Mart ayında ne kadar maaş alırım?

muhammett

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.aleykum benim başvuru tarihim 05.10.2017 martta kaç TL alirim

muhammett mart'ta ne kadar alabileceğini hesaplayabilmem açısından şu bilgilere ihtiyacım var?
1) rapor oranın kaç?
2) doğum yılın?

yazdığın başvuru tarihi e-devlette de aynı mı?

[FONT=sans-serif]Rapor oranım %42[/FONT]
[FONT=sans-serif]Doğum tarihim 1995[/FONT]
[FONT=sans-serif]Evet başvuru tarihim aynı abla

[/FONT]
@Kalem abla

muhammett başvru tarihin ekim 2017 olduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Kasım 2017 olur. eger aralık'ta aralık dönem maaşını almadıysan mart'ta hepsini toplu alırsın.
aralık dönem maaşını almadın di mi?

...
eger aralık dönem maaşını almadıysan;
aylık başlangıç tarihin de 1 Kasım olduğu için, sana mart'ta,
kasım +aralık +ocak+şubat+ mart dönem maaşı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 7 aylık toplam 2751,06 TL ödeme yapılacak.
doğum yılının son rakamı "5" olduğuna göre (1995) ödeme günün 5 Mart 2018 Pazartesi günü.

5 Mart 2018 Pazartesi günü herhangi bir PTT şubesinden ödemelerini alabilirsin.
ödeme miktarını e-devlette 4 Mart'ta kendin de görebilirsin.

sonraki ödeme günün ise 5 Haziran 2018 Salı günü.
5 Haziran 2018 Salı günü 1197,44 TL ödeme alacaksın.

@muhammett ödemeler başvuru tarihinden itibaren değil, başvuru tarihini takip eden ilk ay başından itibaren ödenir. yani aylık başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden ilk ay başıdır (aylık onaylandığı takdirde).

senin başvuru tarihin ekim. bu tarihi takip eden ilk ay başı da 1 Kasım. sana 1 Kasım'dan itibaren ödeme yapılır, ekim için ödeme yapılmaz.

3 tl az söylemişim sayende bende bisiler öğrenmeye başladım kalem abla 😊😊

Rukenamin öğreneceksin tabi ki ablam:) öğrenin ki sorular cevapsız kalmasın:)

Kalem abla benim adıma neden 1995.75 TL yatmıştır
Kalem abla benim adıma neden 1995.75 TL yatmıştır

muhammett

e-devlette yazan miktara göre, sana 1 Ocak'tan itibaren ödeme yapılmış ablası. yani toplam 5 aylık.

aylık başlangıç tarihini 1 Ocak almışlar ve Ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık ödeme yapılmış.

399,149205 X 5 = 1995,74602 TL

sen bana yukarda ekimde başvurdugunu söyledin. ben d ebuna göre hesap yaptım. ekim de başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 Kasım olur çünkü. dolayısıyla 1 Kasım'dan itibaren 7 aylık toplam alacağın miktarı yukarıda yazdım.
benim hesabımda yanlışlık yok.

e-devlette aylık başvuru tarihi ne yazıyor? başvuru tarihini mi yanlış söyledin yoksa bana sen?

05/10/2017 yazıyor abla

Ayrica Son ödeme miktarı bu fiyat toplam ödemeyi gostermiyor

muhammett bu ilk ödemen ablası. daha önceden ödenen bir para yok sana. olsaydı toplam ödemede görünürdü.

gelelim ödeme miktarına. başvuru tarihin doğruymuş. bu durumda sana da eksik ödeme yapılmış.

başvuru tarihin ekim olduğuna göre aylığa hak kazanma tarihin (aylık başlangıç tarihin) 1 Kasım.
sana 1 Kasım'dan itibaren toplam 2751,06 ödeme yapılmalıydı. ama 2 ayın (kasım ve aralık) ödemesi yapılmamış.

Şu linkteki 1 Numaralı dilekçeyi kendine uyarla ve vakfa yazılı dilekçe ile itirazda bulun. dilekçenin sayı ve tarih numarasını almayı unutma.

https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html
doldurman gereken bilgileri zaten ben sana burada yazmıştım gerekli bilgilere mesajlarımdan bakarsın.

muhammett
vakfa (SYDV) vereceksin dilekçeyi. zaten 1 numaralı dilekçede başta yazıyor.

gelişmelerden haberim olsun.

Kalem Abla senin başvuru tarihinde sıkıntı yok dediler paran doğru yatmış dediler dilekçeyi versen de bişey farketmez dediler

muhammett

sana vakıf eksik ödeme yaptı dedim. neye dayanarak dedim biliyor musun? 2022 sayılı kanun ve yönetmelik'i dayanak alarak.

kanun ve yönetmelik'in hükümlerine göre yukarıda senin alacağın miktarı tek tek hesapladım. sana 2 ay eksik ödeme yapılmış dedim. link verdim. o linkteki 1 nolu dilekçeyi kendine uyarlayarak doldur ve vakfa ver dedim.
ama sen gitmişsin vakfa sormuşsun. onlar da başvuru tarihinde sorun yok demiş. onu biz de biliyoruz. sorun bu değldi. sorun ödemeni başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren yapmadılar.
sen vakfa inandıysan sorun yok.

peki vakfın yaptıgı hesabın denetlenmesini ve alamadığın 2 ayın parasını istemiyor musun? memurun o verdiği cevabın doğru mu yanlış mı olduğunu hiç mi merak etmiyorsun?

"vakıf her şeyi doğru yapar kanuna aykırı işlem yapmaz" diyorsan beni hiç yorma.

Üst Alt