Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekim ayında emeklilik müracaatımı yaptım ancak henüz sonuçlanmadı!?

mehmetkg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese

Ufukalp bey;

Mahsuru yoksa size bir soru sormak istiyorum. Geçtiğimiz Ekim ayının 18 inde iş yerimden çıkışımı yaptırıp SGK unkapanına gidip emeklilik başvurumu yaptın. Tahsis numara mı vs. aldım. Benden başkaca evrak istenmemişti. Daha sonra beni SGK dan aradılar ve vergi indirim yazımı istediler. Telefondaki memur bey de anlayışlı biriydi, sağolsun vergi indirim yazını kendisine mail attım.

Daha sonra ki gün kendisini telefon ile tekrar arayıp teyit aldım. Vergi indirim yazısını aldığını fakat sağlık raporu vs. gibi başkaca evrakların da gerekli olduğunu ve diğer kurumlar ile yazışacaklarını ifade etti. Benlik bir durumun kalmadığını geri kalanı kendilerinin halledeğini belirtti.

Şu ana kadar hiç bir gelişme yok, e devlet üzerinden emeklilik kaydım gözükmüyor.

DYS Evrak takip sisteminde şöyle bir açıklama var 23/10/2019 da bir evrak gönderilmiş ama nereye bilmiyorum. Benim işim sanki ortada kalmış gibi geldi bana, bir şeyler yapmazsam çok bekleyeceğim gibi geliyor.

Herhangi fikri olan varsa cevaplarsa da çok memnun olurum.

Bu arada DYS sisteminde gözüken tablo şu şekilde..

Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi Açıklama
XXXXX 18/10/2019 İST SGK İL MD EMEKLİLİK Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 21/10/2019 10:20 AM
SERVİSİ 1 (YAŞLILIK 1.GRUP)

XXXXX 23/10/2019 MEHMET İST SGK İL MD EMEKLİLİK Giden Evrak Kayıtlı 23/10/2019 3:03 PM
SERVİSİ 1 (YAŞLILIK 1.GRUP)

Benimde 1 ayı geçik olmuştu. DYS Evrak boş oraya hiç bakmayın ben nisanda emekli oldum hala evrak gönderiliyor yazıyor. e devletten 4A Aylık ödeme yazın aramaya çıkan yere tıklayın tahsis numaranız çıkarsa zaten hayırlı olsun demek kalır.

merhaba mehmet bey sizden emekli başvurusu yapılırken hangi evrakları istediler ??? sağlık raporunuz süreli miydi ?? vergi indirim belgeniz süreli mi süresiz mi ?? hangi belgelere bakıp işlemleri başlattılar ? mehmetkg

jack72

Benden sadece bir başvuru formu aldılar ve bana bir tahsis numarası verdiler küçük bir kağıda yazılmış şekilde. Sağlık raporum 1 yıl süreli ama vergi indirimim süresiz. Daha sonra arayıp vergi indirim yazımı da istediler, sağlık raporumu da hastaneden isteyeceklermiş anladığım kadarıyla...

benimde raporum süreli ama emeklilik zamanında raporun süresi daha önceden bitmiş olacak elimde sadece süresiz vergi indirim belgem olmuş olacak . sağlık raporunu siz verdiniz zaten daha olan raporun neyini hastaneden istiyorlar ki ?? siz tam olarak ne söylediler hastane raporuyla alakalı ?? mehmetkg

@mehmetkg

Konu ile ilgili SGK'dan bilgi alamadığım için ALO 170 i arayıp bilgi talep etmiştim, onlar sormuşlar. SGK da cevap vermiş üyük Mükellefler Vergi Dairesine Vergi İnidirim Belgesi İçin yazı yazmışlar, cevap bekleniyor denilmiş. Oysa ki ben vergi indirim yazımı SGK ya göndermiştim, niçin tekrar yazı yazıyorlar? Acaba Büyük mükellefler VD ye gidip konuşşam faydası olur mu? ya da SGK ya gidip vergi indirim yazısını elden versem kabul olur mu?

Bilgilsi olan..?

maalesef edevlette sorgulama yaptığımda "Sisteme kayıtlı 4A Emekli Aylık bilginiz bulunmuyor." uyarısı alıyorum.

Ben elden verdim ona ragmen gene yazi yazip beklediler herkes kendini garantiye aliyor once

Cogu islem sisteme gec dusuyor ama islemler bulundugunuz yere gore de degisiklik arzediyor 1 hafta suren de var benim gibi 4 _5 ay bekkeyen de .Bu is sabir imtihani:)

ssk vergi indirimiyle ile ilgili teyit için vergi dairesiyle yazışıyor evet bunun vergi indirimi var diye ssk bilgi talep ediyor vergi dairesinden.

RAPORLA ALAKALI SİZE BİR ŞEY SORDULAR MI EVRAKLARI SİZDEN ALIRKEN RAPORU DA BİR YERE GÖNDERİYORLAR MI ? mehmetkg

jack72

Raporla ilgili bir şey sormadılar. Ama "SGK'da telefonda görüştüğüm adam sağlık raporunuz da gerekecek ama onu biz alırız" gibilerinden bir şey söyledi.

Geçen hafta vergi dairesine gidip SGK ya yazdıkları yazıyı elden bir kopyasını aldım. (Adamlar ertesi gün cevap göndermişler ama SGK bakmamış.)

Gidip SGK ya yazıyı ve onaylı raporumu elden verdim. Adamlar da şaşırdı, nasıl verdiler bunu bana elden diye.

Memur da sağolsun işleme koydu, bu hafta gözükür dedi e-devlette. Gerçekten de göründü, hatta dün akşam SGK dan sms geldi , biriken 46 günlük maaşımı bankaya göndermişler.

Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Üst Alt