Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekim ayında süresi dolan raporun yenisini ne zaman teslim etmeliyim?

adanalı011

Aktif Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
0
Benim çocuk 40 engelli raporu 18ekimde bitiyor ben ağustosta basladim tekrar bir yıl verdi doktor öbürünü n Suresi var şimdi ben bu yeni raporu verimmi sosyal Yardımlaşma ya gene 40 verdi

adanalı01
süresi ekımde bitecek olan raporunzu ağustosda çıkarmıssınız ve çokda iyi etmişiniz günü gelmeden çıkarmakla siz bu raporu rapor günü sona ermeden kuruma teslim edin.gününü geçirmeyin.şimdidende teslim edebilirsiniz

2019 Ağustos ayına kadar suresi varsa
Bir dahaki yıl Temmuz ayında yeni rapor çıkartmalısınız
Niye böyle 1 yıllık veriyor ki uzun olamaz mı
adanalı01 normal maaş olur

Hep bir yıl veriyor zorro kardes bitişi ekim 18 yani daha var suan verirsem bir değişiklik olurmu

Yani bu ay vermezsem ekim parası alirim dimi çünkü raporun süresi ekim 18

Fark etmez ki
Üzerinde tarih yazıyor hemen ver

Bu Rapor nasıl alınıyor yine doktor kontrolleri ile mi, En son heyetemi çıkılıyor kaç Günde aldınız raporu?
adanalı01

Valla 17agustata beri ugrasiyorum her doktora giriyor en son psikiyatri görüyor tekrar heyet günü veriyor böyle

İşin zormuş😐 aha 10 ay sonra Bir daha tekrar olacak Rapor.
Niye böyle hani süreli sağlık raporu kalktıydı?

Nerde 2gunde gece 5de gittim yoksa sıra cogaliyor bu gün doldu diyorlar

adanalı01

evet ekım maaşını alırsıonda nıye vermek istemiyon değişen bişi olmıcak @Zorro nunda dediği gibi üzerinde tarıh var süresi bittikten sonra vermen senin zararına vaktınde vermezsen maaş kesılır yenıden baglanamsı için kuruma başvuracan ugrasacan.uğraşma günü gelmeden götür ver.

rapor yüzdesi gene 40 oldugu için alacagınız engellı maaşında fark olmaz azalmaz artmaz 40 - 69 arası 433 lira, %70 ve üzeri 650 tl alıyo

Hayır
Önceki incelemeleri geçerli

-mka

18 yaş altı engelli yakını yardımı değil mi? çünkü ister %40 ister %100 olsun alacağı miktar değişmez

Zorro

Teşekürler Zorro kardes moralim çok bozuk otizimli çocuğumun kolu kirildi

adanalı01
18 yaş altı engelli çocuğun var. bundan dolayı 18 yaş altı aylığı denilen 2022 engelli yakını aylığı alıyorsun.
çocuğunun raporu süreli olduğu için yeni rapor almışsın. önceki rapor süresi ekimde dolacakmış.
sen de yeni raporu vakfa ne zaman vermen gerektiğini soruyorsun.

yeni raporu vakfa hemen verebilirsin. ekim ayına bırakma. bu şekilde aylığın kesintiye uğramaz.
yeni raporu verdikten sonra muhtaçlık sorgulaması da yapılır genelde.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa aylık devam eder hiç kesintiye ugramaz.

NOT: ümüt doğru söylüyor.
18 yaş altı 2022 engelli yakını aylıklarında rapor oranı isterse %100 olsun,
engelli yakını aylığı %40-69 engelli aylıkları miktarı üzerinden verilir.

Tesekurler kalem abla raporu verdimmi devam mi edecek yoksa eve gelip inceleyeceklermi saygilarimla

adanalı01
eski raporun süresi bitmeden yeni raporu vereceğin için aylığın durdurulmaz. rapor süre bitiminde yeni raporu vermediğin takdirde aylığın durdurulur.

sen yeni raporu vakfa götür ver. onlar boylece yeni raporu sisteme işlerler. sistem üzerinden muhtaçlığınız gözden geçirilir. bir sorun yoksa aylığınız durdurulmadan devam eder.

Üst Alt