Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekim-Kasım Dönemi Kamu Engelli Alımı İçin Başvuru Şartları Belli Oldu

suat06

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bahsi geçen ilanlar: http://www.engelliler.biz/forum/ila...emi-engelli-personel-alimlari-belli-oldu.html

Aşağıda adı yazılı kamu kurumlarının münhal memur kadrolarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 53 üncü maddesi ile bu maddeye dayanılarak çıkarılan Yönetmeliğe göre, sınavla özürlü personel alınacaktır.

I- EĞİTİM DURUMLARI İTİBARİYLE

II-BAŞVURU VE SINAV YERLERİ

Başvuru ve Sınav Yerlerini Görmek için tıklayın

III- KAMU KURUMLARINCA ÖZÜRLÜ MEMUR ALIM SÜRECİNDE ESAS ALINACAK ORTAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR İLE BAŞVURULARDA İSTENİLECEK BELGELER

1) Genel Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinin 7 nci fıkrası hariç bu maddede belirtilen şartları taşımak.

2) Özel Şartlar: Eğitim durumu İlköğretim (Ortaokul) olan kadrolar için bu eğitim düzeyinde yazılı sınava başvuran aday bulunmazsa İlkokul mezunlarından da başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

3) Başvurularda İstenilecek Belgeler:

1- İş Talep Formu (başvuru yerinden veya www.dpb.gov.tr internet adresinden temin edilebilecektir.),

2- (1) Adet Vesikalık Fotoğraf, 3- Sağlık Kurulu Raporu Fotokopisi (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen sağlık kuruluşlarından alınacak.).

IV- DİKKAT EDİLECEK DİĞER HUSUSLAR
1) Kamu kurum ve kuruluşları, son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar posta ile yapılacak başvuruları da kabul edecektir.

2) Adaylar, özürlü memur alımına ilişkin olarak merak ettikleri diğer hususlarda, bu duyuruda adı geçen ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracaktır.

İş Talep Formu İçin tıklayın (Alt tarafta yer alan Word veya Acrobat Reader dosyası olarak indirebilirsiniz.)
&

Kaynak : DPB

Ankarada yaşayan dostlarımız için başvuru formu alıp bize yolluya bilirlermi

Merhaba ankarada yaşayan arkadaşlarımız başvuru formları bizim için ala bilirlermi

Ankarada yaşayan dostlar başvuru formlarını bize alıp yolluya bilirmisiniz

Morellerim sıfıra düştü.doğru düzgün başvuru yapabileceğim kadro yok.

Birde söz vermişlerdi.hani nerdeler?*
işcibulma kurumuna 5000 engelli memur alınacak nerde hani???
Sözlerinii tutmuyorlar!!!!!

yaprak1981;

arkadaşım işçi bulma kurumunun memur alımıyla ilgisi yok...adı üstünde işçi bulmakurumu.
burada yanlış olan,ankarada oturanlar daha şanslı,biz anadolun ücra yerlerinde oturanlar,daha maduruz.aslında bu memeurluk imtahanlarına herkes olduğu yerden başvursa ve ordada sınav olsa ne olurdu sanki...keşke bu sınavları düzenleyenler engelli olsa.
düşünün bizi yönetenlerde 1 tane engelli bakan yok...bir milletvekili lokman ayva var,oda evlere şenlik...bu ülkede sadece görme engelleiler yok...

alay ediyorlar bizlerle resmen. 209 ÖZÜRLÜ PERSONEL ALINACAKMIŞ :)) şaka gibi... sanırım yandaşları için bu sayı yetiyor şimdilik

sınavlara nerelerde girilecek peki arkadşlar o konuda bilgi varmı ?

Arkadaşlar basvurular için kurumlardan BAŞVURU FORMU almak diye birşey yok sanırım. Devlet Personel Başkanlığın sitesinde başvuru için gereken begeleri açıklamış.
Buna göre ;

III- KAMU KURUMLARINCA ÖZÜRLÜ MEMUR ALIM SÜRECİNDE ESAS ALINACAK ORTAK GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR İLE BAŞVURULARDA İSTENİLECEK BELGELER
1) Genel Şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinin 7 nci fıkrası hariç bu maddede belirtilen şartları taşımak.

2) Özel Şartlar: Eğitim durumu İlköğretim (Ortaokul) olan kadrolar için bu eğitim düzeyinde yazılı sınava başvuran aday bulunmazsa İlkokul mezunlarından da başarı sırasına göre atama yapılacaktır.

3) Başvurularda İstenilecek Belgeler:
1- İş Talep Formu (başvuru yerinden veya www.dpb.gov.tr internet adresinden temin edilebilecektir.),
2- (1) Adet Vesikalık Fotoğraf,
3- Sağlık Kurulu Raporu Fotokopisi (Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen sağlık kuruluşlarından alınacak.).
IV- DİKKAT EDİLECEK DİĞER HUSUSLAR
1) Kamu kurum ve kuruluşları, son başvuru tarihi mesai saati bitimine kadar posta ile yapılacak başvuruları da kabul edecektir.
2) Adaylar, özürlü memur alımına ilişkin olarak merak ettikleri diğer hususlarda, bu duyuruda adı geçen ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracaktır.

Burdaki BAŞVURU FORMU'ndan kasıt İŞ TALEP FORMU ise, bu formuda netten elde edebilirsiniz.. İsteyen arkadaşlar için ... İŞ TALEP FORMU : http://www.dpb.gov.tr/dosyalar/pdf/ozurlu/istalepformu.pdf

Bu ne ya şaka gibi izmire yokmu?
Orta öğrenim mezunu diyor ama listede karşısında lise diyor anlayamadım..

sınav giriş kağıtlarını bize posta ile yollayacaklar büyük ihtimal
bide ortaöğrenim(lise) ortaokul demiyor.zaten ortaokul kalktı.ilköğretim 8 yıl...

personel alımı

arkadaşlar bu personel alımları: bütün illere başvuru yapabiliyormuyuz. bide kendimiz gidecek miyiz yok internet aracılığıyla başvurabilirmiyiz:::) şididen teşekkurler

arkadaşlar ekim kasım ayındaki memur alımı formunu nereden tahsil edebiliriz

arkadaşlar ekim kasım ayındaki memur alımı için sınav formunu nereden temin edeceğiz bilgisi olan varmı

Alınacak kişi sayısı gerçekten çok az.

slm arkadaşlar ben bu formu çıkardım nereye göndereceğiz

arkadaşlar ekim kasım ayında alınacak memur alımı formunu nereye göndereceğiz

dodo21hours;

.benim tercih yapabileceğim alanlar hangiler oluyor

arkadaşlar ben bankacılık bölümü mezunuyum başvurbiliyormuyum ben hangi alanra başvuruda bulunucam hiç bilgim yok yardımcı olurmusunuz lütfen

sonuçta aynı konular kimin hazırlayacağı önemli değil bence

siz hangi bölümü mezunusunuz

sarı kanarya 72;

Nereye başvurmak istiyorsan oraya göndereceksin.

Benim suçum ne?

Merhabalar Ben 1983 Doğumlu %55 Özürlü(Göz) Bir Vatandaşım.Köyde 5 Sene İlkokulu okudum.Ancak benim zamanımda orta okula gidilmiyordu çalışıp aileme bakmak zorundaydım.Ölede yaptım 5.Sınıfı bitirdiğimden bu yana çalışıyorum.Ancak Devlet işi istiyorum.Gözlerimden sorunlu oldugun için çamaşır suyu vs vs gibi temizlik maddeleri bana zarar veriyor.İlkokul mezunu oldugum için sadece hademe olabiliyorum yada hizmetli bugün baktım ekim kasım dönemi memur alımlarına;1 toplam 6 tane ilkokul mezunu alıyorlar şaka mı ? gerçekten biri bana şaka oldugunu söylesin :( 6 tane ne demek ya istanbulda 1 tane alıyorlar :(
Şimdi Allah aşkına size sorarım:

-Benim suçum ne ?

Genelkurmay Başkanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir'de ve birkaç şehirde 1'er tane memur alacak fakat başvuru yerleri; Genelkurmay Başkanlığı için Ankara'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için İstanbul'da.

Bu kış günü engelli halimizle kalkalım, 1 kişilik kontenjan için Ankara'ya ve/veya İstanbul'a gidip sürünelim. Başka bir arzunuz?

Harbiden şaka gibi.. Hem engellilere yardım amaçlı sınav yapılıyor hemde başvurusu dahi internet üzerinden olmuyor hadi ben işitme engelliyim elim ayağım tutuyo ama yinede hiç duymdığımdan anlaşmada sıkıntı çekeceğim peki sınavda sadece 3-5 kişi alınacakken nasıl engelli haliyle il il dolaşılır ki :S

Arkadaslar posta ile basvuru da iş talep formuna da resim yapıştırmamız gerekiyor mu ?yoksa hariçten istedikleri 1 resim yeterli mi ?

engelliler için sınav

arkadaşlar ben yakın zamanda engelliler için açılacak devlet memeurluğu sınavı olup olmadığını bilmek istiyorum varsa nereye başvurmam gerekiyor

fadime coskun;

Başvuru vardı fakat 8 Kasım'da başvuru süreleri bitti.Sınav ilanlarını DPB adresinden ve burdan takip edebilirsiniz.

ben başvuru yapmadım merkezi sınav olmadığı için her kurum 3-4 kişi alıyor il il dolaşıp ekonomiye katkıda bulunamam:) umarız ki bundan sonraki sınavlar merkezi olur
paranaya.
evet türkiye geneli 5 kişi alınacak

tammmmm bi fiyaskoooooooooooooooooooooooooo

hiç başvuru bile yapmadım.bu ayıpla belki burunları yanarda:::::::::::::::

Üst Alt