Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eklemin ankilozu, pronasyon ve supinasyon için rapor almak istiyorum..?

sertacokun

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba herkese,
kolumda doğuştan hastalık var gündelik yaşantımı çok büyük derecede etkilemiyor.Okulumu yeni bitirdim askeriyeden geçen hafta itibariyle de muaf tutuldum.Şimdi sorum ben özel sektörde yüzde 3 engelli çalıştrma zorunluluğu var ya ondan yararlanmam için ne yapmam gerekiyor, yüzde 40 özür oranını biliyorum.

Her kolumda pronasyon ve supinasyon var sol kolda yüksek sağ koldada bir hayli var.Avuç içimi yukarı doğru döndüremiyorum açıkçası .Heyette değerlendirirken iki kolun toplamının engel oranı alınacak dimi? Bi de bnmle aynı şekilde engeli olan varsa sormak istedklerm var.

Teşekkürler

cetvelden bu kısmama bakmamız gerekiyor yoksa pronasyon ve supinasyondaki derecelerine mi onu anlamadım? yoksa 2 veya 3 e giriormm ben :/

Cetvelin dirsek sakatlıkları bölümünün "Dirsek pronasyon ve supinasyon kaybına bağlı üst ekstremite özürlülük" tablosuda uyuyor sizin durumunuza. Heralde ordan değerlendirilir..

Tablo 4.2.b- Her iki üst ekstremite bozuklukları "santral sinir sistemi veya spinal kord lezyonlarına eşlik eden sakatlıklarda" kullanılıyor, sizinle alakası yok, yanlış bilgi vermiş oldum yani.. Cetvelin "Dirsek sakatlıkları" bölümünden değerlendirileceğinizi düşünüyorum..

Raporunuzu alınca sonucu buraya yazar mısınız?

Dirsekte Pronasyon ve supinasyon yardim

Merhabalar universiteyi yeni bitirdim kolumdaki pronasyon , supinasyondan dolayi da temmuz ayinda askerlikten muaf oldum.hastalik iki kolumun dirseginde de var.acaba saglik raporu icin basvursam %40 ve fazlasi alablrmiyim ise basvururken avantajli olacan cunku? Ayrica her iki gozumde bi bucuk miyop bundan oran alabilirmiyim ek olarak? Yardimlarnz icin tesekkurler.

Yüzde kaç oranında rapor alabileceğiniz size yapılacak olan eklem açıklığı testlerinden sonra belli olur.. Buradan sizin için yapabileceğimiz birşey yok. Yetkili hastalerden birine gidip rapor için başvuracaksınız.. Miyop için oran alamazsınız..

Eklem hareket açıklığından yüzde kaç oran alabilirim?

merhabalar kolumda doğuştan eklem ankilozu vardı,her iki kolda pronasyon ve supinasyon hareketlerini yapamıyordum ve sol bilekte fleksiyonda sıkıntı vardı, bugün muayeneye girdim fizik tedavide eklem açıklığı ölçümü yapıldı fotoğraf yükelyemedm ama kağıttakileri aynen yazıyorum

sol sağ
aktif pasif aktif pasif
ÖN KOL
Supinasyon 0 0 0 0
Pronasyon (-90)-0-(-70) (-90)-0-(-65) (-90)-0-(-80) (-90)-0-(-70)

EL BİLEĞİ

Fleksiyon 40 50

alttaki açıklamada da her iki üst ekstremitede pronasyon, supinasyon ve sol el fleksiyon dışında diğer değerler normaldir yazıyor.

Acaba bunlara göre yüzde kaç çıkabilir engel oranı

Fikir verebilecek arkadaşımız var mı bilmiyorum ama, bu uzmanlık gerektiren bir şey sanırım. Doktorunuzdan bilgi edinemediniz mi?

Bülent abi bende bilmiyorum tam.İki dirsekte pronasyon supinasyon hareketi hiç yok bi de sol el bileği (fleksiyon) aşağı dogru bükemiyorum,fotoğraf koymaya çalıştım koyamadım da.Bakalım abi heyete çağrcaklarlar heralde tarih vercekler bi de belki hipertansiyon çıkabilir onu da ekletebilirim

Dirsek Pronasyon ve supinasyon,sol bilek fleksiyon

Merhabalar,önceden söylemiştim sol ve sağ dirseğimde pronasyon ve supinasyon hareketini yapamıyorum yani sıfır hiç hareket ettiremiyorum,döndüremiyorum ve de sol el bileğimde fleksiyonda sıkıntı var aşağı doğru bükemiorum.Bugün heyete (Eskişehir Osmangazi Tıp fakültesi) girdim acaba yüzde kaç çıkar şu yüzden soruyorum kaç çıkarsa kabul etmeliyim ya da itiraz etmeliyim il sağlığa.Bir de yarın öğreneceğim kesin sonucu sizle paylaşırım

Bugün açıklandı sonuçlar yüzde 18 çıktı; ama bana tahmn ettğimden daha az gibi geldi

40 tan aşşagısı hjç bir işinize yaramaz allah yardımcınız olsun il saglık kuruluna itiraz ede bilirsin

Saolasın allakasi forumda kimsede de olmadığı için tam öğrenemedim yüzde kaç olabileceğini bu yüzden de bilmiyorum itiraz etmelimiyim etmemelimiyim diye

merhabalar aşagıdaki değerlerin toplamı 28+28+10+7+2+3 =78 o da tablo 2.3 Üst ekstremite özürlülüğünün kişinin özürlülükoranına dönüştürülmesinden yüzde 47 oluyor dimi ?
http://img38.imageshack.us/img38/5179/img3952f.jpg

img3952f.jpg

seckin kardeş oturdugun ilde başka devlet hastanesi varsa birde şansını orada deniye bilirsin çünki bazı hastaneler degişik oranlarda raporda vere biliyor çalışmak için oldugunu bu halinle normal bir işe yerleşemedigini belirtirsen belki muayene edn doktor insafiyetini birazdaha üksek tutabilir artı birde 40 üstü rapor almanız size iş hemen sağlamaz rapordemek işdemek degil kısmet işi birçok engelli kardeşimiz iş bulamamakta

seckinkarakulas;

Anladığım kadarıyla;

El bileği özür oranının %60'ı, dirsek eklemi oranının %70'i hesaplanıyor. Bu oranlar tablo 2.3'de karşılık gelen özür oranlarını alıyor. O zaman %36 çıkıyor.

Açıklamaların başında bu belirtilmiş.

El bileğinin Hareket Kısıtlılığı El bileği fonksiyonel ünitesi, üst ekstremite fonksiyonunun % 60’ını temsil etmektedir. El bileği, her biri elin fonksiyonuna göreceli bir değer olarak katkıda bulunan, iki hareket ünitesine sahiptir. El bileği hareket özürlülükleri, üst ekstremite özürlülüklerine dönüştürülürken, bu değerlerin % 60’ı alınır:

allakasi;

[FONT=Times]Saolasn abi ,yok alıp almamak değil abi bazı doktorlarımızn işgüzar olmasından müzdaripim ki evveli hafta üniversite hastanesi röntgen çekmeye gerek duymadan yüzde 18 veriyor ama eklem ankiloz benim kolum hareket etmiyor ki bunun da farklı değerleri var en son fotoğrafta çektiklerim dün raporlandı.Bugün heyetteki doktor böyle dedi.Yanlış hesaplanma var en sonuncusunda da balthazard değil bu balthazardı biliyorum .
@MeTePe yok öyle değerlendirilmiyor abi sonuçta hepsi üst ekstremite hastalıkları
Örnek; Bir hastada dirsek fleksiyon ve ekstansiyon kaybınabağlı özürlülük % 19, pronasyon ve supinasyon kaybına bağlıözürlülük % 6’dır. Bu hastada;
% 19 + % 6 = % 25 üst ekstremite özürlülüğüdür, kişinin özüroranı ise % 15’dir (Tablo 2.3)
[/FONT]

Değerli arkadaşım,

Yanılıyor olabilirim ama yönetmelikteki açıklamadan benim anladığım, üst ektremitenin toplam özür oranı bulunurken eğer sadece 1 eklem (yani, el, dirsek veya omuz gibi) dikkate alınıyorsa, sizin dediğiniz gibi tablo 2.3 değerleri dikkate alınıyor. Ama birden fazla eklemde özür varsa her eklemin bahsettiğim katsayısı kullanılıyor ve üst ektremite TOPLAM özür oranı bulunuyor.

Zaten ben sizin durumunuzu öyle hesaplayınca 36 sayısına ulaştım.

Nitekim, teorik olarak tablo 2.3'e göre hem el, hem dirsekde % 100 özür olanı olan birisi için bakarsanız toplam özür oranı % 120 çıkar ki bu mümkün değil.

En iyisi bu oranın nasıl hesaplandığını bir ortopediste sorarak öğrenmek olur. Ama sanıyorum benim söylediğim gibi hesaplamışlar.

Bişi anlamadım neyse ortopedist veya fizik tedavi doktoru bi tane bulabilirsem ona sormak lazım.Haftaya salı heyet vercek raporu

Fizik tedavi doktoruna mail çektim cevap geldi saolsun
Hocam bu degerler yuzde 36 mi yapar doktor yüzde 35 dio, yuzde 46 deil mi?
Teşekkürler

Doktoru verdiği cevap aynen şöyle

Ben hesaplayınca da söylediğiniz iki sayının ortasında bir sonuç çıktı. Sizi muayene eden doktorla ihtilafa düşmek istemem. Eğer sağlık kurulundan çıkacak sonuçtan memnun kalmazsanız itiraz ederek başka bir hastanede tekrar muayene olmayı talep edebilirsiniz.

Üst Alt