Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eklemlerde aşırı (neredeyse sıfır hareket) kireçlenme..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
677
Reaksiyonlar
1,199
7 yıl önce omurilik yaralanması sonucu felç oldum.
İlk anda bir fizik tedavi doktoru geldi ve "bacakları şöyle şöyle açıp kapatın" dedi. Yoksa kireçlenirmiş. Tamam dedik. Başladık açıp kapamaya, ama işi abartmışız... Doktor bize ne derece açıp kapatmamız gerektiğini söylemediği için biz de ipin ucunu kaçırıp, aşırı zorlamışız eklemleri. O dönemde diz eklemlerinde şişmeler oldu. Bunun üzerine bazı görüntüleme tetkikleri y apıldı. Küçük kanamalar tespit edildi, ama kimse bize ne yapıp apmayacağımızı söylemedi.
Bir ay böyle geçti. Sonra hastaneden çıkıp eve geldik. Evde bir hafta kadar kaldım ve tabii eklemleriniçine eden germelere devam ettik! :)
Sonra 70. Yıl Fizik Tedavi Hastanesi'ne yatışımız yapıldı. Yattığım zaman eklemlerin normal bir şekilde çalışıyordu.
Ve 7 ay süren bir hastane dönemi başladı. Yani doktor kontrolüne girdim!
Neyse 7 ay boyunca fizik tedavi aldım. Sonunda ne mi oldu? Tüm eklemlerin kilitlendi! Acaba açılır mı düşüncesiyle 1.5 sene de evde fizik tedavi aldım (haftada 2-3 gün). Ne mi oldu? Ne olacak, katmerrli kireç oldu! :)
Velhasıl bendeniz doktor kontrolünde tüm eklemleri kireçlenen/kitlenen biri olarak, omurilik felçli TIR, yani Uzun Araç oldum. :)

Beni görenler bilir, diz ve kalça eklemlerim bükülmediği için, hareketlerim çok kısıtlıdır... Günlük kullanımda çok ciddi kısıtlamaya sebep oluyor...

Geçen süre zarfında 3 profösöre gittim.
Biri, "hemen ameliyat yapalım. Kireçleri kazıyalım ve eklemi rahatlatalım" dedi. Peki ya eklem deforme olmuşsa, o zman ne olacak, diye sorduğumda", "protez takarız" dedi. Tırstım tabii. Bir değil ki eklem, 4 tane. Hangi birine takacaksın.
İkinci bir doktor, eklemin büyük bir ihtimalle deforme olduğunu ve kendi başına işlevini görmesinin mümkün olmadığını, bu şekilde yaşamanın daha risksiz olduğunu söyledi.
Diğer bir doktor da işin çok riskli olduğunu ve bu halde yaşamanın daha iyi olduğunu söyledi.
Sonuçta ben bu konuda ameliyat olmamaya karar verdim. Sağlıklı bir haldeyken, protezler mrotezler beni sağlıksız yapar...

Arada bir başka vesilelerle karşılaştığım doktorlar durumumu görünce, şok geçiriyorlar. Hatta birisi, "sen tıp için utanç kaynağısın, senin dışarda gezmemen lazım.." bile dedi :) Ben de, "beni bu hale getiren doktorlar geziyorsa, ben de gezerim" dedim. Şakalaşıyoruz tabii...

Neyse, geçen gün başka bir başlıkta şöyle bir mesaj okudum:
good_girl: "[...] her ki kalça ve sol diz protez.aşırı kreçleme ve hareket kısıtlılığından dolayı ameliyat olmak zorunda kaldım.şimdilik memnunum.sol diz hariç"

Sorum şu: Benim durumumda olan ve herhangi bir tedavi gören var mı? Ki bu asla fizik tedavi olamaz. Yani taş gibi olan eklemlerin fizik tedaviyle açılması imkansız.

Merhaba Oturan Boga ;

Aynı sorundan muzdaribiz :) , musait bir zamanın da telefon ile

gorusebilirmiyiz ?

İyi bak Kendine...

Gorusmek Uzere...

EyvAllah

merhaba
geçmiş olsun

kendi deneyimim sizinle paylaşayım gerçi biraz farklı da olsa rahatsızlığımız ortak yönlerimiz de var.benim hastalağım ankilozan spondilit(romatizmal bir hastalık) bu romatizma direk benim eklemlire hucum eder.omirilik,kalça,diz,el bilekleri vs.vs.
kalça eklemlerimi fena halde bozduğu için iki ay önce kalça protezi ameliyatı oldum.sol taraftan sonra diğer kalçadan da olacam.
geçenlerde biri farketti ameliyat olduğum bacak da duruş bozukluğu gitmiş diğerinde hale belirgin bi bozukluk göze çarpıyormuş.
neredeyse hiç hareket ettiremiyordum ameliyat olduğum bacağımı azcık hareket etse müthiş bi acı oluyordu hareket imkanı çok kısıtlıydı şuanda çok rahat...
tabi omirilikten bahsetmiyorum oray müdahe yok
benim kanaatim ameliyatla hareket kabiliyetinizi kazanırsınız
aynı şekilde dizden protez olan insanlarlada tanıştım onlarda memnundu
tabi en doğrusunu yine doktorlar bilir herkesin vucut yapısı farklı

umarım herşey umduğunuz gibi olur

oturan boga arkadasim ..o eklemleri sicak su kaplicalari cok rahatliyacaksin..ilac filan bos..mumkum oldugu kadar el ile ayak hareketleri..

Omurilik yaralanmalarındaki hasar oranına göre spaste değişiyor.70.yılda bende yattım ama hiç bir değişiklik olmadı.Terapistler 10 dakika zamanla geçiştiriyor sonrası kendin yapacaksın.....

OturanBoğa' Alıntı:
"protez takarız" dedi. Tırstım tabii.

Bu tür bir çözüm önerildiğinde, o protezin ömrünü ve en fazla kaç kez değiştirilebileceğini sormakta oldukça yarar var. :)

Selamlar. :)

valla kalcamın sag kısmında benimde benzer bir sorunum var.benzer diyorum cunku kireçlenmeden bi adım öteye giderek kemikleşme oluşmuş.Gittigim bikaç doktor farklı farklı şeyler söylediler.Sonunda yaparsa şu yapar diyerek beni Remzi Tözün ' e yolladılar.Önce lazerle temizlemeye çalışcaz olmazsa protez falan takıcaz dedi.Ve yogunlu sebebiyle 2007 hazirana gün verdi :roll: ( gecen sene aldım tarihi:D )
şimdiyse herşey belirsiz.Hareket kısıtlılıgı sebebiyle tam bir sakat olmak zor bi durum...Ameliyatı olmakla olmamak arasında bi yerlerdeyim ya, allah sonumuzu hayr etsin...

5 sene kadar önce Remzi Hoca beni de görmüştü. Direkt ameliyat demişti. Açıp temizlemeye çalışacaklardı, olmazsa (ki olmaz) protez...
Taş gibi adamım (!), proteze gerek yok, diye düşünmüş ve ameliyata yanaşmamıştım. :)

8 yıl kadar önce ankilozan spondilitin benide taş gibi :lol: adam yaptığı bir dönemde omurgamın bir platin yardımı ile düzeltilebileceğini bunu İzmir 9 Eylül Üni.de Prf.Emin Halıcı(sanıyorum şimdi oranın Rektörü)uyguladığını duydum.
Hoca beni gördü,tamam olur dedi.
Hastalığım düzelecekmi dedim?
Hayır yalnızca dik duracaksın ve bu kezde eğilemiyeceksin dedi.Yani baston yutmuş gibi.
Tekrar Bursa'daki doktoruma döndüm ve konuyu ona açtım.Ameliyat sonrası uzunca bir süre yatakta yatmayı ve omurga ameliyatlarındaki riskleri göze alman gerekir dedi.Vazgeçtim.
Daha sonra Didim'de söz konusu operasyonu geçirmiş birini gördüm.Memnun değildi ve ben ondan daha dik duruyordum.
Böyle daha iyiyim.Hem kafam ilerde yürüdüğüm için kafamın estiği yere gidiyorum. :lol:

Hayır GoKcHe Fizik Tedavi Uzmanı Doktorum Mine NİZAMOĞLU Devlet Hastanesimde.
Şu anki doktorum yine aynı hastaneden Romotoloji Uzmanı Ediz DALKILIÇ.
Cuma U.Ün.Fakültede Sağlık Kuruluna gireceğim;Bakalım hangi Dr. çıkacak karşıma :lol:

Arkadaşlar, öncelikle hepinizi selamlıyorum. Mesajlarınızı gözden geçirdim. Bildiğim kadarıyla bende bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle kireçlenmeye değinmek istedim. Kireçlenme halk arasında o bölgede kireç toplanması (oluşumu) olarak bilinir. Bazende dr hastaya senin o bölgene toplanan kireçleri kazıyacağız gibi laf eder. Aslında kireçlenme, insan vücudunda doğal olarak belli bir yaştan (45 yaş) sonra her insanda oluşmaya başlayan bir rahatsızlıktır. Oluşum şekli nasıl ki parlak bir bilye düşünün. Bu bilye çalışa çalışa parlamış ama yavaş yavaş yüzeyinde bozulmalar başlamıştır. Eğer bunu daha az çalıştırırsan veya çıkarıp bir köşeye bırakırsan yüzeyinde pütür pütür paslanmalar başlar. Bu örnek bire bir insan vücuduyla tabiî ki aynı değil. İnsan vücudundada kireçlenmeler daha çok eklem olan yerlerde başlar. Kemiklerin eklem yüzleri sedefsi kaygan bir maddeyle kaplıdır.Nasıl kemiklerin büyümesi belli bir yaşa kadar devam edip orada duruyorsa bir yaştan sonrada hücre ölümleri başlıyor. Buna bağlı olarakta bu kaygan sedefsi eklem yüzleri pütür pütür olmaya başlıyor. İşte bu pütürlü kısımlar kireçlenme oluyor ve hareket anında ağrı oluşturuyor.Tabii bazı durumlarda kireçlenme daha hızlı oluyor. O eklem içindeki desteklerde oluşan deformasyonlar, eklem içinde ve yanlarındaki bağların zayıflığı, eklem içi sıvısının azlığı gibi durumlar artırıcı etkenlerden bazıları. Tedavi olarak en faydalı şey düzenli fizik hareketleridir bana göre.ama devamlı olarak yapmak gereklidir.

İkincisi ameliyatlar konusu. Ankilozan da da enazından mevcut durumunuzu korumak için egzersizlerin önemi büyüktür. Ama zamanla önce belde omurların kemikleşmesi, omurlar arası boşluğun kapanması ve hareket kısıtlılığının artması sonra aynı şeyin kalçalarda oluşması, daha sonra bu hareket kısıtlılığına bağlı olarak sırt kaslarının zayıflaması sonucu vücudun öne doğru eğilmesinin önüne geçmek gerçekten zor bir olay. Bence vücut öne eğilmeye başlamadan önce kalçalardan protez ameliyatı olmak uygun geliyor. Ama buradada tabi protezin ömrü soru işareti olarak karşımıza çıkıyor. Bildiğim kadarıyla bir protezin ömrü 20 yıl kadar. Ama kaç defa uygulanabilir derseniz bunu tam bilmiyorum. Ama çevremde bu şekilde ameliyat olupta (çift kalça) rahatlayan birkaç kişi gördüm. Sırta konulan platine gelince, bu tip hastalıkta vücut eğilmeye başlayınca mecburen önünde iki seçenek var gibi, birisi platin koydurup dik durmak, diğeride yavaş yavaş öne eğilmek. Tabii olarak beden öne eğilince, sadece eğilmekle kalmıyor. Zamanla göğüs kafesi daralmaya başlıyor ve nefes almak zorlaşıyor. Bunları yazıyorum çünkü eğer bir karar vermeniz gerekiyorsa göze almanız gereken şeyler olduğu için.

Not: İnsan bünyesi kişiden kişiye farklıdır ve vücuda alınan her şey yabancı maddedir. Bu anlamda bir ameliyat da aynıdır bir enjeksiyon yapılan iğnede. Sonuç ta bunlar insan vücuduna uygun üretilen araçlardır. Vücut kabul eder- etmez o önceden bilinemez.

Bu arada fizik tedavinin faydası mutlaka vardır. Vücut için egzersizin önemi gerçekten büyüktür, ama kademe kademe düzenli olarak ve hafiften başlayıp, artırarak, fazla zorlamadan yapılması kaydıyla.

Sıkmadım umarım. Selam ve sevgilerimle.

Canım dostum,
Ne güzel anlatmışsın eline sağlık.
Sevgilerimle

Merhaba arkadaşlar bende A.S. liyyim. Kafama takılan bir olay var omurgaya takılan platin nedir?,hastalığın hangi aşamasında takılıyor ve benim kalçalarla ilgili henüz bir sorunum yok herkezde aynı olcak diye bir kaide yoktur diye düşümnüyorum yoksa ileride benim kalçamda da bir problem mi olacak(Kaçış yokmu)??.Beni bilgilendirirseniz sevinirim.Hoşcakalın

Merhaba arkadaşlar konuya balıklama dalacam özür ben 7 yıl önce kaza geçirdim yaralanma seviyem yüksek olduğu için doktor yaşamayacağımı düşünerek bize egzersiz falan söylememiş(belkide ihmalkarlığından)biz egzersizlere başladığımızda çok geç kalmışız yapılan tüm müdahalelere rağmen kireçlenmenin önüne geçemedik 2002 yılında bir ameliyatla kalça eklem yerindeki kemikleşmeleri aldırdık fakat kısa bir zamanda kendini tekrarladı şu an kemikleşme yüzünden en fazla yarı yatar pozisyonda oturuyorum

mars01, şu ameliyatla ilgili birkaç soru var kafamda, cevaplayabilirsen çok sevinirim:

1- 1- Kaç sene önce hangi seviyeden felç oldun, kireçlenme ne zaman başladı, sence kireçlenmenin sebebi neydi, ne zaman ameliyat oldun?
2- Ameliyat öncesinde kireçlenmeyi önleyici ya da varolan kireçlenmeyi ortadan kaldırmak için neler yaptın?
3- Kireçlenmeler tam olarak hangi eklemlerde oldu, eklemdeki hareket ne kadardı, ameliyatla kireçlerin tamamı alındı mı, ameliyattan hemen sonra eklemdeki hareket ne kadardı?
4- Ameliyatını yapan doktor daha önce benzer ameliyatlar yapmış mıydı, ameliyat kaç saat sürdü, ameliyat sonrasında sanırım büyük bir yara/dikiş olmuştur peki bu yara ne kadar sürede iyileşti, iyileşmede bir sorun yaşadın mı?
5- Ameliyattan sonra kireçlenmenin geri dönüşü nasıl oldu, ne zaman başladı, ne zaman sonlandı, eklemdeki hareket şu anda ne kadar?
6- Ameliyat sonrasında kemiklerinde/eklemlerinde fazladan bir hassasiyet ve kırılma riski sözkonusu oluyor mu? Bana, kireçlenmenin kemik dokusunun kendi özelliğini/yapısını bozmuş olabileceği ve kireçler alındığında alttaki dokunun/kemiğin kendi yapısını kaybetmesi durumuyla karşılaşılabileceği ve bu durumda kireçler alındıktan sonra kemiklerin vücudu taşıyamayabileceği ve bu riski almamak için de platin takmak zorunda kalabilecekleri söylenmişti...
7- Ameliyattan sonra kirçlenmenin tekrar edebilme riski sana söylendi mi? Çünkü bana söylenen, ilk iki sene vücut sürekli kireçlenme yapar, bu yüzden ameliyat en az 2-3 sene sonra yapılmalı ki, kireçlenme tekrar etmesin...
8- Ameliyattan çnce aynı ameliyatı olan başkalarıının durumu hakkında araştırma yapmış mıydın ya da doktorun seni bu konuda bilgilendirmiş miydi?

Aklıma gelenler bunlar :)

Oturan boğa uygulanan tedaviyi yaralanmamdan itibaren anlatim sorularına cevap olur sanırım.

(Anlatmaya başlamadan önce: 2 ayrı doktor bendeki kireçlenmenin normalden 2-3 kat hızlı gerçekleştiğini söyledi.)

Ben 99 aralıkta yaralandım seviye c 5 (görüyorum ki daha yüksek yaralanmalar mevcut) 3 gün sonra ameliyat edildim kalçadan alınan kemik, kırık kemiğin yerine omura yerleştirildi, göğsümden aşağısında his ve hareket yoktu ellerimi kullanamıyor kolumu sadece kımıldatabiliyordum ilk 2 ay zorunluluklar dışında hiç hareket ettirilmedim bu dönemde aşırı terleme başladı daha sonra doktorun tavsiyesi doğrultusunda evde egzersizlere başlandı fakat kalçada oluşan aşırı kireçlenmenin önüne geçemedik Ağustos 2000 de Ankara FTR ye yatış yaptım ilk 2 ay düzenli ve yoğun bir egzersiz uygulandı kireçlenmede azalma yada düzelme olmayınca kalça bölgesine makine yardımı ile ısı dalgaları gönderildi 3 gün sonra ısı tedavisi de kesildi bölgeyi hissetmediğim için ciltte yanıklar olabilirmiş fizik tedavi doktoru son çare ameliyat dedi fakat ortopedi uzmanı yeniden tekrarlar ve çok kan kaybına neden olur diye ameliyat yapmak istemedi Ankara FTR den ayrılırken sandalye de 3 saat kadar oturabiliyordum (ilk bir saat hariç sucuk gibi terliyerek) artık egzersizleri kendimiz yapıyorduk fakat gün geçtikçe egzersizler zorlaşıyor oturma pozisyonunu kaybediyordum 2002 şubatına kadar kireçler kemikleşmeye dönüştü bacağımı kaldırdığın zaman kalçamda kalkıyordu Adana da tanıdık bir ortopedistle görüşerek tüm risklere rağmen ameliyata karar verdim (kendisi başarılı bir doktor olmasına karşın bu şekilde ilk beni ameliyat etti) 3 saat süren ameliyatta çok kan kaybetmeme rağmen başarılı bir şekilde önce sağ taraftaki kemikleşmeyi aldık ameliyat yarası yaklaşık 25 santimdi. Doktor ameliyatın üzerinden 1 gün geçmişti ki egzersizlere başlattı (Ameliyat sonrası aşırı terleme tekrar başladı ben terlemeyi kireçlenmeyle ilişkilendiriyorum kireçlenme yoğun oldumu terlemede yoğunlaşıyor ) bacağım çok rahat hareket ediyordu sürekli hareket ettirdiğimiz için yaranın iyileşmesi 20 gün sürdü bu arada yarada ufak çaplı iltihaplanma oldu verilen antibiyotik tedavisiyle sorunsuz atlattım , sonra 2.bacağı ameliyat ettik aynı şekilde 20 gün de o sürdü ilk etapta her şey yolunda gibi gözüküyor egzersizler çok rahat geçiyordu fakat günler geçtikçe kasılmalar arttı bacakların hareketi zorlaştı ameliyatın üzerinden 2 ay geçmişti ki 2 kişi bile egzersiz yaptırırken zorlanmaya başladı,1 yıl içinde ameliyattan önceki haline dönmüştü
Şu an kemik aldırma operasyonunun üzerinden 4 yıl geçti kemikleşme yüzünden en fazla yatakta yarı oturur pozisyona gelebiliyorum parmaklarım da hala hareket yok kollarımı çok rahat hareket ettirebiliyorum

öncelikle merhaba
ben 6 senedir omurilik felçsiyim kireçlenme konusunda çok şükür bir problemım olmadı bunu beş vakit namaza borçluyum ....başlangıçta dizlerimin üzerine otururken hatta denge kurmada bile sorun yaşadım ama üç ay sonra vucut teslim oldu ve artık rahat rahat eğilip doğrulabiliyordum çok şükür hem islamın beş şartından olan namazdan geri kalmadım hemde vucudumda kireçlenme olmadı, derdi veren elbet dermanınıda verir yeterki görmesini bilelim

bülent bey şu an eklemleriniz % kaç çalışıyoo
yada yeni tedavi yöntemleri bulabildinizmii bendede kalçada kireçlenme başladıı femur başıda sanırımm bayagı varrki çok agrısı yapıyorr
omurilik felçlilerde bu ameliyatı önermiyo doktorr donma yapma ihtimalii çook yüksekk diyoo yani eklemi sıfır yapacaklar ama
felçli oldugumuz için biz kullanamayacagızz :lol:

Hiç bir gelişme yok, sağ diz kalça 0 hareket, sol diz azzzcık bükülüyor, kalça sıfır. :)

Ameliyata karar verilmesi için kireçlenme sürecinin tamamlanmasını beklemek gerek (bu da 2-3 yıl demek). Bundan önce ameliyat olursa, kireçlenmeler artarak geri dönüyor. Ama 3 sene sonra olursa, geri dönüş olmuyor; diyor doktorlar.

peki sasna donma ile ilgili bir şeyler söyledilermii
bana agrıların kesilir ama donma olurr ya kapalı yada dizler bükük
ameliyat sonrasıı
benmi yanlış anladımm yoksa yaaa

Senin dediğin başka bişey olmalı. Sen eklem dondurma işleminden bahsediyor gibisin Yener. Oysa ben tam da onun karşıtı, kireçlenen ve hareket edemeyen eklemin açılması ve hareket eder hale gelmesinden bahsediyorum.

ii çalışmalar

ben omurlik felçliyim bana bir konuda yardımcı olursanız sevinirim

OturanBoğa

Bülent bey merhaba,yıllar önceki açmış olduğunuz konuyu araştırdım 8 yıl sonra benim durumumda sizin durum gibi oldu veya sizin 8 yıl önceki durumunuza benzer durumdayım:) abi benim sağ kalça ve sağ diz aşırı kireçlenme oluşmuş,kireçlenme yüzünde bacağım yaklaşık 6 7 cm kısalmış,bacağım tam olarak açılmıyor ve kireçlenen sağ bacağım sol tarafa bükülmüş sağa açılmıyor.2 ayrı hastaneye gittim ikiside ameliyat dediler,abi şimdi ameliyat olsam beni ne zorluklar bekliyor olacağım ameliyatın bana avantajı ve dezavantajı ne olur,biliyorsun ki benim durumumda senin gibi paraplejidir.abi senden ricam 8 yıl önce yazdığın ve yaşadığın buna benzer konu hakkında bana ne tavsiye edersin,8 yıl önceki durumun ve şimdiki durumun arasında yaşadığın/yaptığın tedavileri ve tavsiyeleri bana anlatmanı rica ediyorum

enes75

Benim durumum daha iyi değil. Hatta daha bile kötü denebilir. Eklemlerim berbat, postürüm/oturma şeklim kayık. Kalça eklemlerinde bir gıdım bile hareket yok. Sol dizim zamanla esnedi/açıldı. Ama sağ dizim tamamen blok.

Ameliyat ve sanırım protez tek seçenek. Ama buna da bir türlü cesaret edemiyorum. Omurilik felçliyim, his/hareket yok. Bu haldeyken total kalça protezi ve bir diz protezi çok zor geliyor bana.

Ameliyat esnası da çok zor. Sürekli yatmak zorunda kalmak, o esnada yara riski oluşması, ameliyat esnasında yarayla çıkmak, ameliyat sonrasında oluşabilecek komplikasyonlar vs. s.
Ameliyat sonrasında uzun bir fizik tedavi dönemi. Velev ki her şey iyi gitse sonrasında oluşabilecek kazalar...

Yani, zor bir karar. Bu halde mobilizasyon çok zahmetli. Kangisi daha iyi karar veremiyorum! :)

arkadaşlar benim kalça bölgemde daha çok olmak üzre bendede aşırı kireçlenme var. ama ben bu kireçlenmeyi lehime kullandım. bizler için ağır denilebilcek işler yaptım o nedenle kireçlenme olmayan bölgeler esnedi ve kireçlenmeden doğan hareket kısıtlığı minimuma indi.kendi başıma yapamadığım tek şey çorabımı ve ayakkabımı giyemiyorum çünkü elim ayağımın ucuna yetmiyor sadece ayak bileğime yetebiliyorum.

OturanBoğa

bülent abi bacağımın filmi çekildi,heyete girdim 4 tane doktor çekilen filme bakarak şu kararı verdi ;
dizde aşırı kireçlenme olduğu için ve kalçada kırık olduğu için ameliyat şart,bacaklarda his ve hareket olmadığı için protez olmaz dediler.(kalça ne zaman nerde kırılmış bilmiyorum:))

abi uzunbacak yürüme cihazı kullanmam için sağ bacağımın düzelmesi gerek ve ameliyat şart gibi görünüyor:(
gerçekten senin dediğin gibi çok zor bi karar.
ameliyat sonrası çok zor bi sürece girecem
bu ameliyatı olsam mı olmasam mı abi ?

Kireçlenmenin düzeyi ne şekilde? Bende o kadar yoğun ki, taş gibi mesela. Bunun traşlanması nasıl olur gözüme kestiremiyorum. :)

Üst Alt