Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekmeğime mi bakmalıyım, yoksa vicdanımın sesini mi dinlemeliyim?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
arkadşlar malumunuz çoğu iş yerinde kesin vardır vurgunlar. ben şunu merak ediyorum. siz bu yapılan vurgunları biliyor ve görüyorsanız susup ekmeğinizemi bakarsınız yoksa vicdanınızın sesini dinleyip iş sahibiyle paylaşırmısınız....

Vurgun dediğiniz hırsızlıktır.

Hırsızlara göz yumayım mı diye soruyorsanız bunu fazla düşünmeye gerek yok.

O ekmekte haram oluyor eğer inançlı biriyseniz :)
Ben olsam alayının yakarım çırasını.

merhaba;
bu drumda sizin iş yerindeki pozisyonunuz önemli patron sizi dinlermi,
bence emin olmak lazim zira sizin şüpelendiğiniz bir durum varsa başka konularda olabilir.
o yuzden biraz zamana bırak,ortalığı karıştırısan ilk senin kelleni alırlar :)

kardeşimin dedigi gibi sizin işyerinde pozisyonunuz ney bekçimi güvenlikmi ney yapıyorsunuz vurgun yapılan ney,ben şuan bi şirketin inşaat deposunda bekçiyim 3 vardiyeli çalışıyoruz eger ki benim işyerinde öyle bi mazemenin tanesine dokunup götürdüklerini sezeyim üst mevkiye çıkarım müdürüm şikayet gibi olmasın benden duymuş olmayın ama bi maruzatım var böyle böyle oluyor bi ilgilenseniz derim gerisi üst makamlara bilmem anlatabildim mi kardeşim..

Çalıştığın yere ihanet etmemek en önemlisi bence. Ne gördün, duydun ve biliyorsan patronunla paylaş, KORKMA!

venom arkadaşım bende senin yaşadıgın olaya benzer bir olay yaşadım..
çalıştıgım kamu kurumunda fotokopi işleri kopya başı maliyeti ile bir firmaya vermiştik ben o işlerden sorumluyken hiç bir sıkıntı yoktu takii ben idari amirimle ters düşene kadar resti çektim fotokopi işlerinden ayrıldım gece bekçiliğine sürüldüm %70 engelli olmama ragmen taki 2 yıl sonra 15 kasım 2011 yılında mecbur kaldılar yerime konulan kişi 2 yıl içinde 2 tane sıfır makineyi hurdaya çıkartınca beni zorunlu olarak geri fotokopi görevine sürüldüm mecburi olarak kabul ettim daha sonra yeni firma ve yeni makineler geldi kopya başı maliyetli 1 fotokopi çekince makinenin numaratörü 3 çekmiş gibi atıyordu ben bunu çözünce firmadan her gün nescafeler çaylar kekler vs vs gelmeye başladı bu üç kağıdı idari amirlerime ilettim ve sadece ilettiğimle kaldım bilmediğim faturalar önüme konuyordu imzala diye baskılar yapılıyordu sonunda bıçak kemige dayandı resti çektim ya bu firma gider yada ben dedim bu sözümden sonra 1 ay boyunca ne tuvalete gönderildim nede yerimden kafamı çıkarmama izin verilmedi kameralardan izlendim tuvalete gittigim de bile cebimden arayıp geri çagrıldım daha neler neler gırtlagıma geldi iş kuru aradım şifaen şikayet ettim üç kağıdı söyleyemedim sağlıgımı çok zorluyor bu iş saglıgım bozuldu raporumda her iki el ve ayakta çalışmayı gerektiren işlerde çalışamaz ibaresini kullanmak zorunda kaldım kurumu arayan iş kur yetkilisine söylenen hiç çalışmıyor yerinde durmuyor günde 50 tane fotokopi çekmiyor bile gün içinde kafasına göre işe gelip gidiyor ve ve demişler ama ne hikmetse ben aylık enaz 35-40 bin fotokopi çekiyordum tek başıma günlük ortalama 2.000 bin tane fotokopi çekiyorum vs vs sonunda işkur a resmi yazıyla şikayet dilekçesi yazıcam müfettiş talep edip yetkili kişiler hakkında yasal işlem yapılmasını sağlıycam dedim iş ciddiye binince apar topar beni merkezden 30 km dışında bir depoya gece bekçisi olarak sürdüler velasıl sana tavsiyem ÇOOK iyi düşün bu işlerde çarka çomak sokarsan işl senin ipini çekiyorlar ben çok rezillik çektim bu dürüstlüğüm yüzünden gene sen en doğru kararı vericeksindir hakkında hayırlısı arkadaşım.

arkadaşlar ne diyeyim bilmiyom ama o olayı yapanlar ve güz yumanlar 20 yılık elemanlar en azı 13 yılık. bense yeniyim. benim pozisyonum en alt. yapanlarda aynı mekanda çalıştığım müdür akrabası- şef-amir v.s v.s. iyi şebeke kurulmuş sanırım, temel sağlam anlayacağınız.. tam emin değilim ama müdürlerin çıkarı dahi var bu işte sanırım. malı gönderen 3.sınıf malı 1.sınıf fiattan ve hasarlı gönderiyor bunlarda göz yumup çoğunu atıyor... olan iş yerine oluyor. karşı taraf parasını tıkır tıkır alıyor...iade kesinlikle söz konusu değil. ve malı gönderende iş sahibinin çok yakın dostuymuş. anlayacağınız iş sahibi hariç herkez olanlardan az çok haberdar. fakat sesini çıkaran yok. ekmek davası diyorlar. yazıktır diyorum. iş arkadaşları ile konu hakında konuşuyorum, onlarda ekmeğini kovala koçum diyor.. vicdan diyorum boşversene kimde kalmış diyorlar. anladımki onlarda haklarıyla beraber şereflerinide kaybetmişler.. gelin oyaralım yoksa gereken yere bildirelim diyorum. bir tanesi azda olsa yanaşıyor fakat diğereri ekmekğimden olurum deyip kaçıyor.. günahları boyunlarına fakat kodlarlada oynadıklarını duydum... iş yerini kim yönetiyor bilmiyom ama sanırım işlerini bilmiyorlar. aylık giren ve çıkan malları takip etseler çok rahatlıkla olay ortaya çıkar fakat ne hikmetse bunu yapmıyorlar. sadece giren ve çıkan paraya bakıyorlar büyük ihtimale... günahlarını almayayım ama işler çok karışık... çünkü bir keresinde müdür o hasarlı malı kontrül etiğimde gördü ve sesini çıkarmadı, bende epey bir şaşırdım.. bense bu neden hasarlı özürlü demesini beklerken, ki deseydi çoğu şeyi anlatmaya hazırlanmıştım? o susunca bende sustum... anlayacağınız iş sahibi hariç müdürlerin haberi var bu işte. çıkarı varmı bilmiyorum. bense yeniyim ve beni dinlermi dinlesede inanırmı acep diyor şimdilik susuyorum... hayırlısı neyse ALLAH onu versin.......

turan kardeş
senin özrün nerde bilmem ama beyninde olduğu kesin. okuduğunu anlayamıyorsan ben ne yapabilirim. herşeyi detayıyla yazdım. yok neymiş. ha salam ha sosis ha dolap ha beygir. ne farkeder. olanı ve yapanın çok sağlam kişiler olduğunu ve bu şebekeyi tek başıma çökertemeyeceğimi söylüyom, sen hala dürüst olsan diyon... 2 tane şerefli çalışanda destek olsa zaten çökertecem. mesela iş yerinde resmem iki sınıf var.. 1. ve 2. sınıf diye resmen ayırmışlar. bütün zor işi 2.sınıf gördükleri insanlara yüklüyorlar.. bana dokunmadığı halde karşı çıkıp bir iki kere amirle dalaştım.. ama baktımki tekim. hakı yenilenler ekmeğimden olmayayım diye sustular. bende resmen siz bilirsiniz hakınızla beraber şerefinizide kaybetmişsiniz dedim... konuya o kadar derin dalmanın anlamı yok. ama vurgun olduğu gerçeği var. ve bunu yapanlarda sağlam temel atmış bu malların çoğunu çöpe atılması gereken maların arasında bana atırıyorlar. şefim dikkat et kimse görmesin sonra başımız ağrır diyor. bende o zaman bu maları almayıın kabul etmeğin dediğimdede yapılacak bişey yok diyor.. bu ister sosis olsun ister peynir ister beygir ister araba ne farkeder. ben nasıl birşeyler yapabileceğimi öğrenmek arkadaşlardan yardım almak isterken senin gibi bazen ne dediğini bilmeyen kişilerede cevap yazmak durumunda kalıyorum...

Venom kardes,sen vicdaninin sesini dinle ve baska kimseyi dinleme....Soyle yapmani tavsiye edebilirim nacizane...Patronuna, 'lutfen birgun gelen mallari siz kendi elinizle kontrol edermisiniz' deyin...Zaten ozaman hersey ortaya cikacaktir....Unutma, isini kaybetmekten korkup bu hirsizliga dur demessen,Allah sana yardim etmez...Ama tam tersiniz yaparsan,Allah arkanda olur....Ve iste ozaman kimseden cekinme....

eğer kuvvetli kanıt varsa,imzasız olarak ihbarda bulunun.

sakın hırsızlığı patron yapıyor olmasın?
sen işine bak arkadaşım. işi beğenmiyorsan kendine başka iş bul derim.
işin iç yüzünü bilemeyiz. patronlar genelde işcisinin çaldığını bilir.
az verdiği için bilerek göz yumar. yada işin içinde başka iş olabilir.
dediğim gibi görülecek şey var. görülmeyecek şey var.

kaldırım yapıyorlar. asfalt yapıyorlar. bozuk malzeme ile yapıyorlarki 3 ay sonra bozulmuş.
illada bişeye göz yummuycam diyorsan burdan başla. kendi cebinden çıkana müdahale edemezken.
elin servetinin bekçiliği sanamı kaldı?
veya sizi oraya bekçi olarak müfettiş olarakmı işe aldılar.?

işin içini bilmediğiniz olaylara müdahale etmeyiniz. mazallah bırakın işi canınızdan bile olabilirsiniz.
ben deliyim. gözüm kara tipseniz. basın gaza...
her kişiden de akıl almayın. akıl nimettir. her kezde olsaydı dünyada kavga dövüş olmazdı değilmi?:confused:

fero;
soruyorum. arkadaş dün tv de izledim. köprüde gösteri yapmışlar.
ateş mateş havai fişek mişek. bu reklam organizasyonu veya kutlama kimin cebinden çıktı? kimin şirket sahibinin cebine girdi?
veya vatandaş olarak siz bunun faturasına razımısınız?
onu bırakın bilmem ne saraylarında kokteyller. kutlamalar yapıldı. resepsiyonlar düzenlendi.
bunlar kimin cebinden çıkıyor.

Allah size yardım ediyorda. bu arkadaşamı yardımı esirgeyecek...:confused::eek:

Ssaa Bey, Ben,Allah bize yardim ediyor ama sana etmez demedim..Kullandigim cumlenin icinden kelime cimbizlama lutfen!! Ben, gordugumuz yanlislari gereken yerlere bildirmedigimiz taktirde,birgun bize yapilacak yanlislarida baskalari gormezden gelir inancindayim....Hicbir hirsizlik sonsuza dek saklanamaz ergec ortaya cikar. Ve ortaya cikmasi icin de bana gore Allah iyi niyetli,saf,temiz yani kotuluklere karsi gelen insanlari kullanir...Bu arada tv de izlediginiz ve "bunlar kimin cebinden cikiyor"dediginize de katiliyorum..Hak edilmeyen her turlu gelir hirsizliktir...Hirsizligin yumusagi, serti,azi,cogu"diye birsey yok! Hirsizlik,hirsizliktir...Ben zaten yazimda,Venom kardese,vicdaninin sesini dinle"dedim...Ve nasihatim de,nacizaneydi...Onuda belirttim...Gerisini Kendisi bilir Allah yardim etsin....

size şunu demek isterim allahtan başka kimseden korkmayın ve çekinmeyin ,peygamberimiz ne demiş ,haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ve bir haksızlık gördügünüzde elinizle müdahale edin , bunu yapamıyorsan dilinle müdahale et yani söyle,bunuda yapamazsan hiç olmazsa kalben buguz et ,ki buda imanın en zayıfıdır...

allah diyorki ,elrızgu alellah ,yani rızık benim üzerimedir ,rızkı veren allahtır ,bizler sadece kul olarak çabamızı gösteririz siz vicdanınızı dinleyin pişman olmazsınız vicdan en dogru terazidir:) ...

Ben, gordugumuz yanlislari gereken yerlere bildirmedigimiz taktirde,birgun bize yapilacak yanlislarida baskalari gormezden gelir inancindayim...

bu dediğinizle benim anlatmak istediğim farklı şeyler.
şirketin bekçisi varmı ? var. muhasebesi varmı? var. denetimcisi varmıdır? vardır.
bunlar olmazsa şirket olmaz zaten.

he dışarda birini öldürürler. görürsün bildirirsin. vicdanen mecbursun. burda korku olmaz.
veya başka bir olay olur. birini döverler ben görmedim demezsin. olay ne ise doğrusunu anlatırsın.
ki suç cezasız kalmasın.
burda işin içini bilemediğimiz bir durum söz konusu..
buraya müdahale gereksiz.

duvarın arkasını görmeden yorum yapmaya gerek yok.

Ya bekcisi,muhasebecisi de isin icindeyse!? Ben ve benim gibi dusunenlerde zaten duvarin arkasini goruyorsan susma"demek istiyoruz...Hem bir patron kendi cebinden calarmi yaw? haa belki korkusundan hirsizlik yapilmasina goz yumar...Ama bundanda emin degiliz degilmi Ssaa Bey? Dovulen birini gordugun halde susmak ne kadar yanlis ise, gordugun,emin oldugun hirsizliga karsi durmamak da ayni seydir....Neyse artik bu konuda daha fazla konusmak,yorum yapmak (kendi adima) bana dusmez...Hepiniz sevgiyle kalin

haa belki korkusundan hirsizlik yapilmasina goz yumar...
siz evinize gece vakti silahla giren hırsızla. sizin emrinizdeki kulu karıştırmışsınız.
sap samanı ayırt edemiyorsunuz maşaalah ama akıl veriyorsunuz.
hiç patron işciden korkarmı? üç kuruşa bütün kemiklerini kırdırtır.

bu dizi ler. filmler tv. de bolca var.
siz neden bahsediyorsunuz?
sokakta adam öldürülse görmedim diyecek insanlar kalkmışlar. vicdandan bahsediyorlar...:confused:

şöyle yap böyle yap demeyin kardeşim. akıl vermeyin. sizin yüzünüzden gidip yanlış yapmasın insanlar.
vicdanınız varda poğaca çalan insanlar neden içerde? yatalak hastaları neden tv lerde hapiste görüyoruz.
neden 500 tl fatura borcunu ödeyemeyen insanları hapse attıklarını görüpde müdahale etmiyorsunuz.

bence kimseye akıl verecek, vicdandan bahsedecek halde değiliz.

Sen sadece supermen olmadigimizi unutuyorsun kardesim!!! Ben patron belki korkuyordur' derken yaninda calistirdigi akrabalarini kastettim...butun yazilanlari iyi oku...ikincisi, eger devlet insanini ac birakiyorda o insan sadece karnini doyurmak icin caliyorsa,(ki herturlusu hirsizliktir) onu mazur gorebilirim...Biz burda adama zorla git soyle soyle yap demedik..(kendi adima demedim) Arkadas ne yapiim'diye bor soru sordu yorumlari sen okuyorsun..
Nerden biliyorsun benim hangi haksizliklara karsi geldigimi? Sen kendini sistemin,davranislarin,neyi nasil yapacagimizin otoritesi mi saniyorsun arkadasim?
Sen,vicdan dan bahsedecek halde olmayabilirsin ama benim vicdanim varmi yokmu birakta bana kalsin benim adima vicdanimi yazma...Ben zaten senden farkli birsey yazmadim aslinda ama okuyamiyorsun cunku icin ofkeyle dolu gibime geliyo....bana ne yazarsan yaz artik cvp vermicem...cunku sartli konusuyorsun sen....icimden,sevgiyle kal'demek de gelmiyor artik cunku onuda carptirirsin sen....eyvallah....

Üst Alt