Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpps 2014'de Orta öğretimde Memur sayısı çok az atanmak isteyen hizmetli yazsın

Ortaöğretim ile dalga geçilmiş 50 bin kişi girdi sınava ilk 300 memur sadece. 90 puanla açıkta kaldık. Lisanslar çok şanslı çoğu düşük puanla atanacaktir ama lise de 95 in altına düşeceğini sanmıyorum.

95 bile risk li ; benim puanım o dediğin puanlara yakın ; Kadrolar hep 1 'rer kişilik : Bunun yanı sıra hizmetli kadrolarında 30 'lu adet alım yapan iller kurumlar var , banko hizmetli atanmak varken Memur oluyum derken açıkta kalma riski çok ...

Sorsanız hizmetliyi önerir miyim kesinlikle hayır ;Ama sonuçta devlet kapısında banko iş , Maaş farkıda nerederedeyse fazla yok ,her iki side devlet memuru statüsünde , Hizmetlinin bir kaçta avantakı var , Ne gibi mesala ;Hizmetli de zimmet yok bu önemli durum ..zimmet demek ekstra sorumluk ve kanuni yükümlük demek , ... Fakat hizmetli-de sorun şu ; Tüm kaderiniz atandığınız yerin Amirine bağlı , Çoğu zaman engelli olduğunuz görmezden geliniyor ve sizden 100/100 sağlam bir kişiden beklen iş gücü bekleniyor .. eğer o performansı da gösteremezseniz işte sorun ozaman başlıyor ..Farazi konu şuyum Eğer kurum amiri Engelli haklarını bilen koruyan , Engellilerin çalıştırılmasını esas alan yönetmelik şartlarını uygulayan biriyse hiç sorun yok , hizmetli olarak atanmak da hiç bir SORUN YOK , NEDEN Mİ , engellilerin en sağlıklı şekilde çalışma şartları yönetmelikle ve konunla belirlenmiş ... esas sorun bunun uygulanmamasının da .... ben bu yönetmeliğin uygulanmasını haklarımızı defalarca dilikce ile ve sözlü talep ettim çok olumlu sonuçlar aldığım söylenemez .. yinede bin şükür şu an çok da kötü durumda değilim.. ... Alim yada zalim arasındaki fark gibi ... Sorun Yönetmeliği Uygulamayan Bürokrasi , ve sizi Engelli gibi görmeyen , sizin hassasiyetleriniz gözetmeyen yöneticiler ...

hocam gereksiz yönlendirme yapıp milletin gözünü korkutmayın.. bırakın kim ne yazmak istiyorsa yazsın.
gerçi yazdığınızı pek takan çok olmayacaktır.

adaylar, önce kendilerini iyi tanımalı yapıp yapamam diye ayırmalı.
hizmetlisiniz diye ırgat değilsiniz.

Arkadaşlar ;Ben Kalender şah olarak yazılarımı , yorumlarımı Kişilere özel yapmam, Genele hitabe ten başlıklar Açar yorumlar yazarım .Tüm engelli arkadaşlarımın menfati doğrultusunda ömss ile ilgili aksaklıkları dile getiriken ,Engelliler için emek veren insanları yapılan işlereki özveriyi ,Başarıları da göz ardı etmem ETTİRMEM Güneşi balçıkla sıvatmam .. Haklının yanında haksızın karşısında olurum ... Belirli bir siyasi görüşe yakın yakın yada uzak olmam taraf yada tarftar olmam ... burda benim ve diğer engelli Arkadaşlarımın Dilekleri istekleri çözüm olabilecek şeyleri devamlı dile getirim ... Gerekli olan durumlarda fom arcılığı ile yetkili kişilerin İsimlerini Makamlarını zikrederek onlardan Biz engellilerin isteklerimzi çözüm yolu olabilecek önerilerimizi yazılarımla makallerimle iletirim , BEN FORMDA Engelli Arkadaşlarımızı yanlış yönlendirecek bir yorum başlık açmam... Başka biri de böyle bir başlık açacak yorum yapacak olursa hemen karşısına dikilir ...yorumlarımla delil ve belgelerle onun yanlış yönlendirmesini engel olmaya çalışırım ... yorumlarımda kendimle ilgili kişisel bir kaygım olmaz . Ben atandığım halde atanmamış en gelli arkadaşlarımı yanlız bırakma onlarda atanan kadar çalışmaya haklarını aramaya devam ederim ... Bu başlığımda tamamen özürlülerin menfatine yorumlar var ... Bu başlık ömss atamaları yapılmadan açılmış kapsamlı bir başlık ... Atanmadan bu başlığı okuyan anlayan bir engelli ömss tercihi yaparken daha dikkatli ve daha özverili bir tercih yapar .....

Yardımcı olur musunuz lütfen. Sorgu sayfasına göre hizmetliyle memuru ayırabilir miyiz yani kadroların hangisi memur hangisi hizmetli görebiliyor muyuz?

Tamam kendi sorumun cevabını buldum. Unvan seçeneğinden memur u seçince çıkıyor. Lisede toplamda 329 adet memur alınacakmış !!!

Memur adeti çok az , kadrolarda hep tek kişilik , çok dağınık , benim puanım yüksek ama yaşadığım ilde sadece iki tane memur kadrosu açılmış.. işin tezatlığı 40 adete yakında hizmetli kadrosu açılmış ve bu hizmetli kadroları da yüksek adetler ve tek parça ...Memur kadrsuna rabet olmayınca bu kadrolara hiç umulmadık düşük puanlarla atama olur , herkes cesaret edip tek kişilik bu kadar dağnık kadroyu yazmaz , yazamaz , tesadüfen attım tuttuyla da bu iş olacak iş değil... .. ben kendi nefsime şu an yeni atanacak olsam ve il 300/400 lerde olsam kesinlikle kendimi riske atmam hizmetli tercih ederim ,

Bizler gine şanslıyız çalışacak bir işimiz var Allah sizlerin yeni atanacak arkadaşların yardımcısı olsun..

ilköğretim ortaokul ve ilköğretim ortaokul ilkokul arasındaki fark nedir arkadaşlar

ortaöğretim arkadaşlarıma tabiki bana da geçmiş olsun

meminx;

ılkokul 5 yıllk orta ogretım ayrıca okunmus eskı ısmıyle orta okul ılkogretım ise suan bıtırılmıs 8 yıllk okul

Hizmetli de memurun yaptığı işi yapıyor,yani hizmet veriyor.......
Aklınıza temizlik,vs.işler geliyorsa, o işleri yıllardır taşeron işçi arkadaşlar razı olarak yapıyorlar,zaten.
İş mi lazım koltuk mu.Puanım yeter yetmez açıkta kalmaya zamanım yok ......hizmetli yazayım gitsin diyenlerdenim.Para lazım,sigorta lazım arkadaş.Kız isteyecez,iş lazım.hadi bakalım.Ya nasip.

:) vallahi yorumun hoş olmuş , Ameller niyetlere göredir... Ama o kadar basit değil

castabala;

tebrikler kardeşim mantıklı düşünüyorsun,dilimizde tüy bitti,temiizlik,çay vs yapan hizmetli kalmadı diye.inşallah atanırsın,hakkında hayırlısı olsun kardeşim...:)

hakancan06;

Nasıl kalmadı kardeşim ya yaşanan sıkıntıları bu forumda okumadık mı biz adı üstünde hizmetli adam sana kalk şurayı süpür diyecek hiç değilse memur olursan onu dıyemeyecek.

Yardımcı teknisyen olursak nolcak onu yazmayı düşünüyordum da ?

Hayatyaşamayadeğer;

arkadaşım senin gibi düşünenlere zaten sözümüz yok,amacımız burda gerçekten çaılşmaya ihtiyacın olan arkadaşlara yardımcı olmak,bir çok kimse dışardan yanlış biliyo,atanamıyo,şansını kaybediyo, bizde o arkadaşları bilgilendiriyoruz,isteyen okur inanır,istemeyen okumaz inanmaz,bu kadar basit yani:D..

Bende her zaman hizmetli yazacagimi dile getirmiştim.Benim anlamadigim bir sey var 85 aldim heryer uyar bana iste nahcivana kadro acsalar bile giderim diyen arkadaslar.Umudumuzu kaybettik diyorlar.Memur olarak evet olabilir.Ama hizmetli olarak umut cok hiç yoktan iyidir 1700-1800 tl az parami ya..Benim eski isime bakilirsa metal isinde calisiyodum aldigimiz 910 liraydi.Hakkımızda hayirlisi..

Hizmetli mi Memur mu?
Arkadaşlar bu konuda o kadar çok tartışma varki; Eğer bir kişinin işe çok fazla ihityacı var ve çalışmak istiyorsa hizmetliyide yazar. Ha ben hizmetli olmak istemiyorum diyorsa bunu sınavdan önce diyecekti ve ona göre çalışarak yüksek puan alıp memur olma sansını artırabilirdi. Kamuda öyle hizmetlisin şunu yap bunu yap diye kişiler çok istisnadır. Yok demiyorum elbette vardır. Fakat emin olun sizin iyi bir bilgisayar kullanımınız ve gerçekten azimli bir çalışmanız olduktan sonra size zaten götür getir işi yaptırmazlar. Ben memur olupta evrak dağıtan, tekniker olupta hizmetli işi yapanları biliyorum. Ve İşçi olupta muhasebe, personel gibi yerlerde çalışanları biliyorum bu tamamen kapasite meselesidir. Ama bütün bunların yanında çok ters bir amire düşersiniz o da şansınaza...

Arkadaşlar söylenecek çok söz varda yorum yapmak istemiyorum , hastayım ve rahatsızım . Bazı durumları tecrübe etmeden anlamak zor .. her şey kurum amirinizin inisiyatifinde , bir engelliye karşı yaklaşımında iki ,, onun iki dudağı arasında ,Ata sözünün de dediği gibi , O ister sizi ve eder ister se sizi rezil eder ...

Üst Alt