Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPPS'nin zihinsel alanından atanan biri sonraki sınavla genelden atabilir mi?

lord24

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar kuzenim 2020 Ekpss sınavıyla atandı. Zihinselden girdi. Kendi isteğiyle 2024 sınavıyla genel katagorisinden girebilir mi?

Arkadaşlar kuzenim 2020 Ekpss sınavıyla atandı. Zihinselden girdi. Kendi isteğiyle 2024 sınavıyla genel katagorisinden girebilir mi?

Bence bu konuda herhangibir sakınca yoktur sınava katılabilecektir.
(BU ARADA KENDİ İSTEĞİ İLE genel grubu NU SEÇEBİLİR)

Ben kendi isteğim ile sonradan GENEL GRUBU nu seçmiştim.

İlk başta ZİHİNSEL yazılmıştı ondan dolayı.

Ama bu atanıp çalıştı şuan genelden girmek istiyor

lord24

Olur genede olacaktır böyle çalışmaya devam edecektir.

Sınava girip
Sınav sonucu
İle atanacaktır.

Şimdi parazit yapıyor olmak istemem de zihinselden atanıp genelden neden girmek istiyor ki? Bir insan ya zihinsel engellidir ki bunun tespiti için de türlü prosedürler vardır yada zihinsel engelli değildir. Ha eğer psikolojik rahatsızlığı var da ösym merkezindeki kişinin hatasından kaynaklı zihinsel yazılmışsa zaten ataması da bir süre sonra iptal olması lazım. Üyesi olduğum bir grupta denk gelmiştim ordan biliyorum. Şizofreni hastası kişi ve sınava zihinselden girmiş ataması iptal edildi. Yani dediğim gibi ya zihinsel engellidir ya değildir. Neyse şimdi yine böyle konuştum diye bir sürü muhalif çıkar :)

denizkızı

Yanlışlık yapılmış olabilir kayıtta.
VEYA
O dönem kötü durumda olabilir hasta kişi.

(İlla öküz ün altında buzağı aramamak lazım)

(HER AÇIDAN BAKMAK LAZIM KONUYA)

Son düzenleme:
denizkızı

IQ cetveline uygun şekilde hakkaniyetli atandı (IQ:79 sınırda mental kapasite) sahte değil yani anlatabildim mi ? anladığım kadarıyla zoruna gidiyor galiba sorunları var elbette ama sınır zekalı adı üstünde bazı durumlarda sıkıntı yaşıyor hukiki olarak zihinsel girmesinde hiçbir problem yok dediğim gibi zoruna gittiği için genelden girmek istedi bu yani. teşekkürler genede.

lord24

Her ihtimali hesaplamak gerekir.

İYİ OLDUĞUNU düşünüyorki Genel Grubu ndan girecek.

Ben sahte yada sahtekarlık demedim ki,hatta ösym bürosu dakilerin hatasıyla oluşan bir durum olduğunu belirttim :) neyse konuya dönecek olursak ekpss ye girdiğinizde engel oranınızın ne kadar olduğu önemli ya hani,mesela benim hem ortopedik hem gözden problemim vardı ama ortopedik engel oranım daha yüksek olduğu için onu baz aldılar. Eğer arkadaşın başka bir engeli yoksa ne bileyim göz,işitme veya fiziksel ve bu engel oranı zihinsel engelden daha düşükse giremez gibi geliyor. Bu açıdan bakarsanız durum bu yani. Bir de şu açısı var genelde sorular daha zor,zihinselden girildiğinde sorular bu engel grubu baz alınarak daha kolay. Yani girdiğinde düşük puan çekebilir,zorlanabilir, sıkıntı yaşayabilir. Ortada engelinden kaynaklı kazandığı bir hak var,hiç zoruna gitmemeli. Eğer bir şeyler birilerinin zoruna gidecekse o biz değiliz başkaları. Haksız yere bir yerlere gelenler. Son olarak da öküz altında buzağ aramıyorum ben,burası Türkiye burda herkesten her şeyi beklemek gibi bir durumumuz var :) neyse benden bu kadar,iyi akşamlar dilerim.

İYİ OLDUĞUNU düşünüyorki Genel Grubu ndan girecek.
O kişinin düşünmesiyle olabilecek bir şey değil bence. Çok birebir aynı olmasa da ben de iyiyim diye düşünüp antidepresanları bıraktım ama daha kötü oldum. Buna karar verecek olan doktorlardır.

Allah razı olsun anlayışınız için :)) kuzenim 59 noroloji zihinsel 25 oranı var sınırda mental kapasite oldğundan 2020 de zihinsel değerlendirildi.
Genel sorular çalışıyor performansı çok düşük ama onu kafaya taktı ben genelden gircem diye bizde tamam dedik. Zihinselden düşük ama kılavuzda yazdığı gibi birden fazla engeli varsa ösym görevlisiyle ortak karara vararak tek engel seçilebilir diye bazen bizde terettütde kalarak başvuru yaptık atama doğru dediler.
buda tutturdu şimdide genelden gircem diye hayırlısı
artık

Zihinsel den girsin devlet hak tanımış millet zihinsel den girmek için imreniyor adama enayi derler genelden girersen

Üst Alt