Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2015 kadroları için bugün yapılan görüşme detayları

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
#EKPSS 2015 #kadro ları için görüşme trafiği devam ediyor. İşte bugün yapılan görüşmelerin detayları #atama #engellilerkadroistiyor

EKPSS 2015 kadrolarının yüksek tutulması için devlet yetkilileriyle yapılan görüşme trafiği devam ediyor. Bugün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile görüşüldü. EKPSS kadroları için, Cumhurbaşkanlığı yetkilileriyle de görüşen ve bu harekete öncülük eden Murat Kıvanç'ın ağzından yaşanan gelişmeleri aktarıyoruz:
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile görüşmelerimiz 11.30'da başlayıp 13.00 de bitti. Katılım 10 kişiydi. Katılımın yüksek olmasını umduğumuz halde sayının azlığı bizi üzse de; yılmadan, yorulmadan bu davamızı sürdüreceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşme olumlu geçmiştir.
Aile Bakanlığı Engelli İstihdam Başkanı Sayın Pınar Kayaer'le EKPSS ve kadrolar üzerine olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Kendisi bizlere bu konuda destek verecekler. 2015'teki alımda çok kadro açılmasını canı gönülden istediklerini ifade ettiler. Kendisi, bu konuyu meclise taşıyın önerisinde bulundular. 'Meclis, engelliler için yüzde 8 kadro açsın, biz buna destek vereceğiz' dediler. Mevcut kadrolardan çok olan engellilere göre yeni kadro açılmalıdır dedi. Kendisinin bizlere ve konuya karşı samimiyetinden memnun kaldık. İlgileri için teşekkür ediyorum. Aile Bakanı'na konu saat 16.30 gibi iletildiği bilgisi bizlere ulaştı.
3d64cb87-f768-e411-b51b-14feb5cc1801.jpg

Aile Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeden sonra, AK Parti Adıyaman Milletvekili, AK Parti Engelli Koordinasyon Genel Başkanı Sayın Murtaza Yetiş'le saat 14:00'te bir görüşme gerçekleştirdik. Görşmede; EKPSS 2. atamaları ve açılacak kadro sayısı hakkında müzakerelerde bulunduk. Konu ile ilgili, tüm bakanlara AK Parti merkez binadan yazı yazdırdık. Bu yazı tüm bakanlara iletildi.
3964cb87-f768-e411-b51b-14feb5cc1801.jpg

- 25 bin kadro konusunda talebimiz de ısrarcıyız
Yaptığımız görüşmelerde, 2015'teki alımlarda hizmetli kadrosunun olabildiğince az açılması ve daha çok memurluk kadrosuna ağırlık verilmesi konusunda talebimizi tüm yetkililere ilettik. Hizmetli kadrolarının engellilere uygun olmadığını, yaşanan sıkıntıları, hizmetli arkadaşların memuriyetten istifa etme derecesine geldiklerini detaylıca ilettik. Bu konuda olumlu yanıt aldık. Yetkililer bu durumlara önem verdiklerini ve göz önünde bulundurulacağı sözü verdiler.
Yaptığımız görüşmeler neticesinde, EKPSS ikinci atamada yüksek bir alım yapılacağını, nitelik isteyen ve birçoğunun boş kaldığı kadroların iyileştirilerek, EKPSS'ye katılan adayların şartlarına göre düzenleneceği kanaatindeyiz. Bu kadar az katılımlı bir harekete rağmen oldukça olumlu sonuçlar almış bulunuyoruz.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne kadar, EKPSS 2. atama konusunda çok ciddi mesajlar kamuoyuna vetecekler. Bunun sözünü aldık. Aksi takdirde eyleme çıkacağımızı yeniledik.
15 Kasım Cuma günü Devlet Personel Başkanlığı ile yapacağımız görüşmeye AKİM destek verecek. Bunu DPB'ye bildirecekler. Çok sayıda kadro açılması için çalışmalar yaptıklarını Cumhurbaşkanlığı'nın mesajımızı iyi aldıklarını ifade ettiler.

Engelliler Sitesi - EKPSS 2015 kadroları için görüşme trafiği devam ediyor

keske bende ankarada olsaydım bende katılırdım

kuradan bahsetmedı sayın baskan yoksa artık kuradan alım olmıcakmı

Bide şu sol kol engelli kişilerin ÖTV mağduruyetini konuşsaydınız. Kaç yıl oldu hala bişey yok, bizim hakkımızın tam olarak savunulduğuna inanmıyorum. Hükümet bu konuda iplemez tavır sergiliyor. Kaç kere BİMER 'e mesaj attım hep aynı cevaplar ilgilenilcektir..

bakanla bire bir görüşülmediyse işe yaramaz

8 yıllık okul mezunuyum ekpss sınavına girmeden devlette işe giremezmiyim yol gösterin lütfen...

bulent381;
gereksiz bi yazı olmuş sınavda hakeden giriyor merak etme sen.

Son düzenleme:
Bir de şehit yakınları, SHÇEK'dan çıkanlar devlette rahat rahat iş bulabiliyorlar

Aile Bakanı İslam EKPSS atamaları ile ilgili soruya bakın nasıl cevap verdi?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam 11 Ocak Pazar 22:00'de Hande Fırat'ın sunduğu Ankara Günlüğü programına katıldı.
Twitter üzerinden sorulan sorulardan biri olan 'Neden 25,369 kadro boş?' sorusuna verdiği cevabı engelli camiasında tepkilere yol açtı.
Konuşmasına öncelikle çalışmayı Devlet Personel Başkanlığı'nın yürüttüğünü söyleyerek başlasa da, sonrasında kurumların açıklarına ve bu açıkların nitelikli kadrolar olduğunu belirterek devam etti.
Kurumların engelli açıklarını oranlarla ve tahmini sayılarla belirtmesine rağmen bu açıkları dolduracak kadar nitelikli engellinin olmadığını belirtmesi ikinci atamayı bekleyen engellilerin tüm beklentilerini diplere çekmiştir.

Açıklamayı izleyebileceğiniz link: https://www.facebook.com/video.php?v=624407824332168

Editör yorumu:
Sayın Bakanımızın konuşmasının sonunda kendi ağzıyla belirttiği gibi engellilerle ilgili erişebilirliğin önündeki engellerin kaldırılmasına başlanması henüz çok yeni iken ve bu süreç ileri tarihlere atılmaya devam edilirken sorulara verilen cevaplarda hep nitelik arandığına yönelik yapılan açıklamalar ile biz engellileri üzdüğünü belirtmek isterim.
Bu sürenin öncesinde birçok arkadaşımız lise ve üniversitelerin uygun olmaması nedeniyle açık öğretimlere yönlendirilmek zorunda kalınıyordu. Bu en başta psikolojik ve sosyallik açısından hem engellileri, hem ailelerini yıpratan bir süreçti. Şimdi ise tüm bu çabalar göz ardı ediliyor.
Tek isteğimiz açılan kadrolarda bunların da göz önünde bulundurulmasıdır.
Niteliğe göre engelli değil, engelliye göre nitelik tahsis edilmesi hususunda çalışmalar yapılmasının daha samimi olacağı düşüncesindeyiz.
Bu konularda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam'ın da bizlere destek vererek, bizlerin yanında olduğunu görmek istiyoruz.

Ozaman mevcut engelli niteliğine göre kadro açılması lazm bunları dönüştürmek çok zor olmasa gerek bakan zaten ezbere konuştu dpb ye topu salladı hakkımızda hayırlısı olsun.

Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak?

Engelliler soruyor: 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; engellilere, kadro mücadelesine neden destek vermiyor? Neden gözlerini, kulaklarını tıkayayak engellilerin sorunlarına çözüm aramıyor?'
76807.jpg

Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak? Binlerce engelli bu sorunun yanıtını merak ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM 10 Ocak'ta CNN Türk de Ankara Gündemi adlı programa katıldı. Program sunucusu, sayın Bakan'a 'Kurumlardaki boş kadrolar neden doldurulamıyor?' sorusu yöneltti.
Sayın Bakan verdiği cevapla, tıpkı Devlet Personel Başkanı gibi; "nitelikli engelli, nitelikli kadro" vurgusu yapmış ve engellilerin kendini geliştirmediğini ima ederek engellileri büyük hayal kırıklığına uğratmıştır. Görülüyorki, Bakan İSLAM'ın engellilerle ilgili hiç bir faaliyette bulunmadığı, kadro konusu ile ilgili tüm sorumluluğu Devlet Personel Başkanlığı'na atmaktadır.
Sayın Bakan'ın boş engelli kadroları ile ilgili sözleri:
"Kamuda 23 bin küsür boş engelli kadro var. Ama; MEB'deki kontenjan, 15 bin engelli öğretmen yok, onun için atanamıyor. Adalet Bakanlığı için engelli hakim, savcı, mübaşir yok! Diyanet'teki boş kadrolar için yeterli İlahiyat mezunu yok!"
Sayın Bakan, "Nereden bakarsanız bakın, engellerin kaldırılması 10 yıllık mevzudur" ifadelerini kullandı. Bu bile nitelikli engelli yetişmemesinin en büyük kanıtıdır. Buna rağmen, başta sayın Bakan ve devlet yetkililerinin hala "nitelikli kadro, nitelikli engelli" konusunda diretmesi düşündürücü.
Bakan hanımın unuttuğu veya görmemezlikten geldiği bir unsur da varki oda EKPSS yönetmeliği.
07.02.2014 tarihinde resmi gazetede imzalanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin 3. bölümünde yer alan madde 10'un 3. fıkrasında "Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir." ifadeleri yer almaktadır.
Buradan da görülmektedir ki nitelik konusu engellilerin sorunu değildir, asıl sorun engellilerin niteliğine göre kadro açılamamasıdır.
Gerek engelliye uygun kadro gerekse engellilerin sorunlarının ilk muhtabı Aile Bakanlığı ve dolayısyla sayın Bakan İslam'dır. Ama sayın Bakan, malesef üzerine düşen sorumluluğu görmezden gelmekte ve kulak kabartmaktadır. EKPSS kadrolarının açıklanması dönemlerinde; EKPSS kadroları için yapılan açlık grevi eyleminde, Sayın Bakan hep görmezlikten gelmiş, deyim yerindeyse 'kılını kıpırdatmamıştır'.
Engelliler, sayın Bakan'ın; "engellilerin de" bakanı olduğunu hatırlatarak, engelliler ve kadro konusunda üzerine düşeni yapmasını talep ediyor.

Engelliler Sitesi - Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak?

nitelik ? engelli ? nitelikli engelli ? ..... eğitim şart ? engelli eğitimi şart ? zaten engelli olanın eğitimi ? ..... nitelik standardı ? engellinin standardı ? nitelikli engellinin standardı ? ..... nitelikli engelli kadrosu boş ? nitelikli engelli sayısı boş ? nitelik kavramı boş ? .... söylenenler boş ? siyasiler hoş ? haydi engelli yüksek öğretime koş ? ......

ben lisans mezunuyum . benimle aynı bölüm mezunundan mezuniyet farkım yok . fiziki farkım çok . işverimi faydam az . ne zorluklar ve engellerle okuduğumu yaz . memur olmak için kazıkazan kaz . hala birlik olamayan bu engellilere bu zulum az .

saygılar

Bu kadroların hepsinin devlet personel tarafından düz memurluk veya engelli bireylerin niteliği olanlar için nitelikli kadrolara ve ya düz memurluğa çevirme yetkisi vardır. Mesela öğretmen kaç kadro 1000 kadro ama 100 nitelikli engellimiz var 900 kadroyu farklı kullanma gibi ama bunlar düz cevap vererek kurtulmak istiyorlar yaşasın padişahımız :)

sayın fatma sahını mumla arıcaz yazık gercekten sayın fatma sahın her zaman engellılerın yanındaydı

Ben şahsen şikayetçi değilim...Benim şikayetim devlet personelinin performansının ölçülmemesi...
Başarısız olan personelin işten çıkarılmaması.

Böyle bir sisteme geçildiğinde daha eşit koşullarda engelliye de ekmek çıkar zaten.

yanı bu demek oluyorkı artık engellının ıse gırmesı bı haylı zor olcak allah yardımcımız olsun

bu gün twitterda onlarca tweet retweetledim AKP milletvekilinin yakını KPSS ye girmeden felan kuruma atanmış filan yere müdür yardımcısı olmuş eşek gibi aylarca çalışıp KPSS lere ve ya EKPSS lere girip 80 - 90 alanları neden atasınlar.

önce kendi niteliklerine bakmazlar iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramayanları bakan yapmışlar zavallı insanlarda bunların ağzının oyuğundan çıkan şeylerden anlam çıkarmaya çalışıyor

cok guzel bır haber su andan ıtıbaren bunalı m ıcıresındeyım ıntıhara ramak kaldı

Ben şahsen şikayetçi değilim...Benim şikayetim devlet personelinin performansının ölçülmemesi...
Başarısız olan personelin işten çıkarılmaması.

Böyle bir sisteme geçildiğinde daha eşit koşullarda engelliye de ekmek çıkar zaten.

pesimist 57

sayın arkadaşım yazdığını okuyunca şok oldum ! nasıl böyle bir olayı olumlu bulursun şaşırdım . daha iki üç satır önce yazdıklarımı tahlil edersen , soru işaretlerini cevaplarsan bu ülkede standardın olmadığını hatta engelli standardının olmadığını anlarsın . standardı olmayan bir çalışma sisteminde performansı nasıl ölçebiliriz ? ayrıca bu ülkede çok çalışan değil akraba olan işe alınır bunu nasıl çözeceğiz ? . zaten konu başlığıda çok açık nitelikden kasıt ne ? bir engellinin o niteliklere ulaşması mümkün mü ? o niteliklere ulaşsa bile aynı nitelikteki saglam bireyle yarışması mümkün mü ?

hala şoktayım saygılar

Buradan hak savunmak kolay. Durumu olan erinmesin on beşinde gitsin Ankara'ya savunsun.

akp popo yalayıcıları ileride yolsuzluk dosyaları içinde yüzeceksiniz ortağınız cemaat ile birlikte bu halkın önünde yargılanacaksınız

Ne Olacak Biz Engellilerin Hali? Yinemi Kadro Yok?

Bakan Mehmet Şimşek memurun alacağı zam oranını açıkladı

Arkadaşlar Bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamarı böyle. Malum sayın Bakan Ayşenur İslam'ında açıklamaları da sinyali vermişti bence biz ikinci atamada 3000 kişilik kadroyu bile arayacağız bu gidişle ben yarın birgün devlet büyüklerimizin gelip benim cebimdeki parayıda istemelerinden korkmaya başladım açıkcası sınava epi topu 60.000 engelli girdi ve ortaöğretimden 50.000 kişi girdi 90 küsür puan alanlar boşta zaten önlisanstan bile yüksek puan alanlar atanamadı acaba yarın birgün lisans mezunu kendini binbir zorlukla okutan okul bitiren lisans mezunu engelli kardeşlerimizinde 90 küsür puan alanı atanamıyacakmı? Bakanımız Gençlerimiz kendini özel sektörde geliştirsin demiş hangi engelliyi özel sektör istiyor ki? ağzımla kuş tutsam almazla yalanmı? ekpss den 85 puan aldım ortaöğretim mezunuyum bu açıklamalar zaten kıvılcım kadar olan umudumu söndürdü neyse elden ne gelir TEŞEKKÜR EDERİZ!!

nitelikten kasıt nedir? Bir insan mühendis doktor öğretmen ve ya yüksek seviyede bir okul mezunu olursa çok ağır şartları olmadıkça ekpss ye girmez kpss ile atanır ve diğer engellilerin atanması için yer bırakır akıl var mantık var sen nitelikli elemanını kpss ile al normal memurunu ekpss ile al o zaman sayın bakanım sana akıl lazımsa bana danış nitelikli olmayan engellileri al sen niteliklilerde açık olursa onları normal insanlardan alırsın bunu düşünmek çokmu zor?

DADAŞ06;
Şimdiye kadar okuduğum en güzel cevap istemsizce ayağa kalkıp alkışladım

ekpss kazanan kimse icin gerekli sertifikalar

Duz lise mezunuyum onumuzdeki ekpss girmeyi dusunuyorum acaba zaman varken hangi sertifikalar gereklidir benim bildigim normal sartlarda memur olan biri icin bilgisayar sertifikasi sart. Ekpss kazananlar icin bilgisayar sertifikasi sartmi

dostum Bilgisayar sertifikasını al zaten imkansız gibi bir atama olasılığımız var bence santral operatörlüğü sertifikasını da al muhasebeli bilgisayar sertifikasını da al alabildiğince elle tutulur sertifika al ben ekpss den 85.55 puan aldım ortaöğretim mezunuyum bilgisayar sertifikam var meb onaylı halk eğitimden aldım atatmam zor gibi bide elinden geldiğince çok ders çalış gerekirse hepsini doğru yapmaya odaklan bu benim sana naçizane görüşümdü ama bilgisayar sertifikası olmazsa olmaz

lafontenden masallar...
en gercekçı yorumu malıye bakanı yapmış gençlere full doluyuz başka kapıya demış bu yıl alınacak memur sayısı 74000 oda 40000 ögretmen gerısı de mecburı kadrolar ıdarı kadro çokaz kaymaklı kadroları zaten kpssız aldıkları sagır sultan bıle duydu yenı bışey değildi zaten.
malıye bakanı kasada 5krş kalmadıgnı ıyı bılıyo bu bıle 2016 ekpssde ne olacagını kabak gıbı gosterıyo secım gectıkten sonra 2019akadar bunlardan bışey beklemeyın ...

Engelliler soruyor: 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam; engellilere, kadro mücadelesine neden destek vermiyor? Neden gözlerini, kulaklarını tıkayayak engellilerin sorunlarına çözüm aramıyor?'
76807.jpg

Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak? Binlerce engelli bu sorunun yanıtını merak ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İSLAM 10 Ocak'ta CNN Türk de Ankara Gündemi adlı programa katıldı. Program sunucusu, sayın Bakan'a 'Kurumlardaki boş kadrolar neden doldurulamıyor?' sorusu yöneltti.
Sayın Bakan verdiği cevapla, tıpkı Devlet Personel Başkanı gibi; "nitelikli engelli, nitelikli kadro" vurgusu yapmış ve engellilerin kendini geliştirmediğini ima ederek engellileri büyük hayal kırıklığına uğratmıştır. Görülüyorki, Bakan İSLAM'ın engellilerle ilgili hiç bir faaliyette bulunmadığı, kadro konusu ile ilgili tüm sorumluluğu Devlet Personel Başkanlığı'na atmaktadır.
Sayın Bakan'ın boş engelli kadroları ile ilgili sözleri:
"Kamuda 23 bin küsür boş engelli kadro var. Ama; MEB'deki kontenjan, 15 bin engelli öğretmen yok, onun için atanamıyor. Adalet Bakanlığı için engelli hakim, savcı, mübaşir yok! Diyanet'teki boş kadrolar için yeterli İlahiyat mezunu yok!"
Sayın Bakan, "Nereden bakarsanız bakın, engellerin kaldırılması 10 yıllık mevzudur" ifadelerini kullandı. Bu bile nitelikli engelli yetişmemesinin en büyük kanıtıdır. Buna rağmen, başta sayın Bakan ve devlet yetkililerinin hala "nitelikli kadro, nitelikli engelli" konusunda diretmesi düşündürücü.
Bakan hanımın unuttuğu veya görmemezlikten geldiği bir unsur da varki oda EKPSS yönetmeliği.
07.02.2014 tarihinde resmi gazetede imzalanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin 3. bölümünde yer alan madde 10'un 3. fıkrasında "Engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edilir. Engelli personelin istihdam edileceği birimler engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirlenir." ifadeleri yer almaktadır.
Buradan da görülmektedir ki nitelik konusu engellilerin sorunu değildir, asıl sorun engellilerin niteliğine göre kadro açılamamasıdır.
Gerek engelliye uygun kadro gerekse engellilerin sorunlarının ilk muhtabı Aile Bakanlığı ve dolayısyla sayın Bakan İslam'dır. Ama sayın Bakan, malesef üzerine düşen sorumluluğu görmezden gelmekte ve kulak kabartmaktadır. EKPSS kadrolarının açıklanması dönemlerinde; EKPSS kadroları için yapılan açlık grevi eyleminde, Sayın Bakan hep görmezlikten gelmiş, deyim yerindeyse 'kılını kıpırdatmamıştır'.
Engelliler, sayın Bakan'ın; "engellilerin de" bakanı olduğunu hatırlatarak, engelliler ve kadro konusunda üzerine düşeni yapmasını talep ediyor.

Engelliler Sitesi - Sayın Bakan İslam engellilere neden bu kadar uzak?
Bence bakan haklı arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama armut piş ağzıma düş şeklinde yaşayamayız tamam sağlıklı insanlara nazaran dezavantajımız çok ama ne olursa olsun kendimizi geliştirmeye bakmalıyız. Açıköğretim fakültesi vesaire bir şeyler bitirmeli niteliğimizi artırmalıyız Kİ bu tür bahanelerle gelmesinler bizlere ?

dostum bak bende ne diyorum bi adam öğretmen savcı mühendis oluyorsa zaten gider normal yollarla atanır biz engellilerin seninde dediği gibi en büyük okumamız açıköğretimdir oda nitelikli değildir düz memur olacak olan lisans mezunudur Mehmet Şimşek gençlerimiz özel sektörde çalışsın diyor sen bi iş veren olsan engelli öğretmen mühendis avukatmı alırsın işe normal bireymi? Tabiki normal özel sektör alacağı engellinin engelli olmasını istemiyo normal birey gibi kuvvetli çalışmasını istiyo engellilerin bu kadar zor durumda bırakıldığı 2. Plan atıldığı tek ülke biziz buna afrika ülkeleride dahil adamlar ellerinden geldiğince engellisine bakıyo

Üst Alt