bende kendimden örnek veriyim 9 ocak sonuç açıklandı önlisanstan meb ankara vhki kazandım çoğu ilde 21-22 ocak başvuru evrak teslimi başladı 21 ocakta ankara meb aradı (diğer illerin çoğu evrak listesi ve tarihi internet sitelerinde açıkladı sakarya,van vb iller ankara aradı internette duyuru yapmadı) evrakları 21 ocakta verdim 14 şubat sonmuş ozamana kadar evraklar teslim alındı ilgili kurumlardan evrak teyitleri yapılıyor diploma adli sicil sgk(memur olup istifa ettimi ettiyse 1 yıl geçtimi diye) sağlık raporu (il sağlıktan sorgulatıyorlar geçerlimi eksik yanlışlık varmı yada sahtemi diye) şuan zaten sağlık raporlarını bekliyorlar bizim hepsi topluca gelince komisyon toplanacak yerlerimiz belli olacak vali-kaymakam oluru ile onaylanacak evrağı alıp ilçe milli eğitim,halkeğitim yada okul nere belirlendiyse oraya gidip verecez hesap açtıracaz kurumun çalıştığı bankadan ertesi gün iş başı (başvuru yaptığı il harici tayin isteyenler gidecekleri yere gitmeye 15 gün süresi olacak teslimden 1 gün sonra iş başı)