Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS başvuru formundaki ''Kpss yerleştirilmelerine esas ortaöğretim alanı'' nedir?

dor3, sen kılavuzdan baksana kılavuz başvuru formunun nasıl doldurulacağını hangi tabloları kullanacağını anlatmış orda.

başvuru forumundaki 14 madde için açıklamayı oku ona göre doldur:

"14. ORTAÖĞRETİM (LİSE) EĞİTİM BİLGİSİ Adaylar, mezun olacakları/oldukları lise ve dengi okulun adını ve kodunu ÖSYM’nin
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet sayfasında EKPSS Başvuru Bilgileri içinde yer alan “Ortaöğretim
Kurumları Kitapçığı”ndan bularak ilgili alana yazacaklardır.
Mezun olacakları/oldukları lise ve dengi okulun türünü ve kodunu Tablo-1'den, alan adı ve kodunu
Tablo-2’den, KPSS yerleştirmelerine esas ortaöğretim alan adı ve kodunu Tablo-3’ten bularaklar
ilgili alanlara yazacaklardır.
Adaylar MEZUNİYET TARİHİ alanına sınava girecekleri öğrenim düzeyinden mezun oldukları
tarihi yazacaklardır. Başvuru tarihinde sınava girecekleri öğrenim düzeyinden mezun olamayan
adaylar boş bırakacaklardır. "

Ortağretim kurumları kitapçığı için tıkla: http://www.osym.gov.tr/belge/1-20634/2014-ekpssbasvuru-bilgileri.html

daha önce sınava girmediysen madde 19'u işaretleme sakın, boş bırak.

kılavuzda madde 19 için şyle dior:

"19. 2012-ÖMSS İÇİN BEYAN EDİLEN ÖN KABUL VE TAAHHÜT BEYANI BELGESİ
Bu alan, 2012 yılında ÖMSS/Kuraya başvuran adaylardan başvurusunu bir başvuru
merkezinde yapmak isteyenler tarafından doldurulacaktır. 2014 için yeniden ÖN KABUL
VE TAAHHÜT BEYANI BELGESİ alanlar bu alanı boş bırakacaklardır. "

kılavuzdaki açıklamalara gore doldur formu başka adreslere bakma. o verdiğin adres YGS başvuruları için. sen kılavuzdan bakarak doldur.

Buna baktım ''34 İSTANBUL 349007 AÇIKÖĞRETİM LİSESİ'' Fakat bunu okul adına yazdım. ''Kpss yerleştirilmelerine esas ortaöğretim alanı'' kısmına ne yazacağım onu basit bir şekilde bana söyleyecek biri var mı ? Madde madde şeklinde anlatımı anlamıyorum.
ortepedik engelliyim
istanbul açıköğretim mezunuyum
daha önce ne kpss nede ekpss girdim. Sadece ''Kpss yerleştirilmelerine esas ortaöğretim alanı'' buraya ne yazacağımı biri söylesin lütfen

Kılavuzdaki Tablo 3'e bakarak dolduracaksın. kılavuzda tablo 3, sayfa 28'de başlıyor.

Açıköğretimi hangi alan üzerinden bitirdiniz?

Sizin verdiğiniz genel kültür - 3283 kodunu zaten biliyorum bunu ALAN ADI kısmına yazdım.İkisi aynı mı olacak ?

Çok sağol.Ya keşke biri alan adı ile aynı deseydi

Bendede aynı sorun var düz lise mezunuyum alan adı -kodunu bulamadım esas ortaöğretim adınıda bulamadım düz liseyle ilgili yardımcı olurmusunuz

Hopee verdiğiniz bilgiye göre,
okul adını bulduğunuzu söylüyorsunuz, alanınızda sosyal bilimler miş.
okul türü lise (resmi ve gündüz öğretimi yapan liseler) 11017
Alan adı sosyal bilimler 2425
kpss sosyal bilimler 2425

Teşekkür ederim Yardımınız için :)

EKPSS başvuru formundaki Kpss yerleştirilmelerine esasortaöğretim alanı'' neyazacağım

ben önlisans mezunuyum,başvru formundaki kpss yerleştirmelerine esas ortaöğretim alanına neyazacağım,yoksa o kısmı boşmu bırakcaım,lise bi,lgilerimi yazdımama o kımı anlayamadım

önlisans bölümünü dolduracaksınız sadece.

Üst Alt