Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS başvurusunda diploma şart mı?

mhmttt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2021 Lisans mezunuyum 2021 KPSS'ye girdim ÖSYM'de öğrenim bilgilerim vs kayıtlı güncel hepsi sorum şu %51 raporum var sınava başvururken Aile Sosyal İl Müdürlüğüne rapor ve kimlik haricinde diploma olmadan gidersek sorun olur mu onun yerine e devletten mezun belgesi var o da resmi belge olarak geçiyor onu versem olmaz mı illa diploma şart mı?
Not: Raporum hazır, kimlik fotokopisi, ÖSYM engel bilgi formu, EKPSS başvuru formu ve e devlet lisans mezun belgesi bu belgeler elimde var şuan ve Pazartesi günü il merkezine gidip başvuracağım.

mhmttt

Bende E-devletten alacağım mezuniyet belgesi ile Salı günü gideceğim. İşlemleri yaptıktan sonra tecrübelerini buradan paylaşabilir misin.

Yeni mezunsan sistemde (e devlette) gözükür. En son ekpss ye 2018 de girdim geçen sene önlisans mezunu oldum en son tercih yaparken ön lisans bölümlerinden de tercih yapabildim. Hatta halen okuyorsanız okuduğunuz bilgisi bile gözükür. Başvuru esnasında.

Son düzenleme:
Diplomanız olmadan gitmeyin ama eğer diplomasız gidecekseniz e devletten onaylı çıktı alınız. Belgelerinize bakıp başvurunuzu onaylıyorlar sonra sınav için kayıt yapıp ücret ödüyorsunuz.

Şubat ayı maaşı e devlete ne zaman yansır bilgisi olan var mi

lacivert21
Ösym nin sistemi başvuruda otomatik çıkıyor. Diploma götürmek şart değil.

Bugün başvuru yaptım hem aile ve sosyal yardım hemde ösym diplomanın fotokopisini çekip aldı aynı zamanda rapor fotokopilerini aldılar bu arada ilk defa ekpss ye girecem ortaöğretim ve yüzde 46 raporum var işitme engelliyim

Alman
Hayır sınav kaydı için değil ön başvuruda raporu onaylarken istiyorlar.

Sametbey55
Evet fotokopileri çekip alıyorlar sonra başvuru kabul oluyor. Sınav ücreti ise belirtilen tarihlerde ödeniyor.

lacivert21
Ösym aday işlemleri sayfasından baktığım zaman geçerliliği devam eden engel kaydı yoktur diyor yeni kayıt yaptım ekpss için bir sorun olurmu acaba

Arkadaşlar bugün EKPSS'ye kaydımı yaptırdım. İlk defa gireceğim. Lisans'tan yeni mezun oldum. İlk önce raporumla Aile sosyal hizmetler il müdürlüğüne gittim. Öğrenim bilgisi sistemde kayıtlı olanlar için diplomaya gerek yokmuş e-devletten yükseköğretim mezuniyet belgesi'ni çıkarmıştım onu verdim kontrol etti sadece o kadar sonra ön kabul ve taahhüt belgesini imzaladım. Daha sonra OSYM başvuru merkezine gittim raporumu, kimlik fotokopisini, ön kabul ve taahhüt belgesini ve 15 tl başvuru ücreti verdim kaydım tamamlandı ardından internet bankacılığı ile 45 tl EKPSS sınav ücretini ödedim bitti bu kadar. Çok rahat bir şekilde hallettim. Geriye sınava girmek ve iyi bir puan almak var herkese başarılar diliyorum Allah herkesin gönlüne göre versin.

Üst Alt