Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS düz memurluk için sınava girilecek en iyi düzey önlisans mı?

tkahveci86

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
kendi memleketimde çalışmak istiyorum. bizim şehirde lisans düzeyinde daha az düz memurluk açılıyor. bölümümle ilgili de hiç kadro açılmıyor. okuduğum bölümden kaydımı sildirtip önlisans diploması almayı düşünüyorum. benim için düz memurluk yeterli. ruhsal engelliyim, bu engelle mühendislik çok riskli ve özel sektör imkansız gibi bişey. zaten mühendisliği de pek sevmiyorum. bunların dışında sormak istediğim, sizce bu yeni yapılmaya başlayan soruşturmalarda herhangi bir sorun olmaz di mi. bi de mülakat = torpil olayı da eklenir mi 2018 deki sınav için

önlisans tabiki kardeşim. önlisans ile düşük puanla memur olabilirsin. ben lisans bitirdiğime şuan için pişman gibiyim.

Bu seferlik 75 puan üstü kurtarıyor önlisansda bundan sonraki sınavlarda tahmin ediyorum bütün öğretim düzeylerinde 80 in üstüne çıkar talep her geçen gün artarken, arz her geçen gün düşüyor. Ayrıca büyük ihtimalle KPSS ye uyguladıkları gibi EKPSS yede sözlü mülakat getirebilirler.

sınava giren engellilerin sayısı her seferinde neden artıyor? ülke genelinde engellilikte mi artış var yoksa alınan raporda mı? insanlar ekpss yi amacı dışında kullanmaya mı başladılar?

@NETBUS ülkemizde torpil olayı eskiden beri gelen bişey bu konuda konuşmak istemiyorum ama şöyle bir durumda var engeli olup da bunu kabullenmeyen sonradan fikri değişen yada engelli insanların yasal hakları konusunda bilgisi olmayan bir çok kişi var bunlar çevreden yada arkadaşlarından duyduklarıyla, STK'lar ve devlet kurumları aracılığıyla bilgilenip rapor alma yoluna giden kişiler gerçekten de artıyor.
tkahveci86 senin konunda bence okuyanın şansı daha azalıyor. alım sayılarına ve çıkmış sorulara bakarsan daha iyi anlarsın.

Engelli raporunu iki defa almaya çalıştım ama bı turlu doktorlar düzgün dinlemiyor!! Gerçekten forumu saatlerce okuyorum ama henüz bir bilgi de bulamadım 😟 nasıl olacak, keşke bilen birisiyle konuşsak 😊

ben hem önlisans hemde lisans mezunuyum önlisanstan girebilir miyim acaba ?

Yüksek derece olan mezuniyetiniz sayılır bildiğim kadarıyla.

ön lisans adalet bölümü mezunuyum kendi bölümümden yada normal düz memurluk tan tahmini kaç puan ile atanma şansımız olur bilen var mı ?

sınava en yuksek egıtım sevıyenızden gırebılırsınız sadece lısans bıtırınce onlısans ıptal oluyor zaten . adalet ıcın bı fıkrım yok ama onlısansta atanmak dıgerlerıne gore nıspeten daha kolay.

2018 yılında bakalım şansımız ne olacak alımlar güzel olursa atanabiliriz o zaman, her şeyin hayırlısı yaşayıp görelim

Çok ilginç, lisans daha yüksek bı öğretim düzeyi ama şans daha azmis... Yine de daha stratejik yaklaşmak gerekli bence :)

Ekpss ile lisans mezunlarına hangi tür kadrolar oluyo önlisans mezunlarına hangi tür kadrolar oluyor bilen var mı acaba?

Üst Alt