Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS engel bilgi formu ve on kabul ve taahhüt beyani hakkında..?

stratozgur

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Engel durumum %44 ve %30 göz problemi %20 Fizik tedavi biriminden aldim. Durum bilgisinde 1 yol sonra ftr polikinlik kontrolü uygundur yaziyor . kişinin engel grubunda görme ve ruhsal duygusal işaretli ortopedik yazmasi gerekmiyormuydu? Neyse sonra on kabul ve taahut belgesi almaya gittim orda da engel grubunda görme yaziyor . simdi bilgi formunu nasil doldurmam gerekiyor. Biraz kafam karisti . bilgi formu derken ÖSYM kaydi için doldurmam gereken formdan bahsediyorum. Bir yorumlayabilir misiniz ilk kez gircem herhangi bir hata varmi . şimdiden çok tesekkur ederim.

rapordaki %40 üzeri toplam oranı tek bir hastalık için belirt.

mesela göz %44

O zaman sorun olmazmi yanlis bilgi vermiş olmazmiyim? Yani atandim diyelim sonra %30 olan gozu %44 belirmiş olmazmiyim . kisaca sorun yasarmiyim...

bahsettiğiniz sınavda işaretleyici istiyor mu merdiven çıkabilir mi falan gibi soruların olduğu formsa eğer onu ösym görevlisi doldurdu benim

hastalıklarla ilgili kısmına da önce en yüksek oranın olduğunu yazdırdım ama %56 oran yazınca ki bu oran bende 3 hastalığın birleşiminden oluşuyor başıma dert çıkmasın diye 3 hastalığımı da yazmasını rica ettim

denizin kızı;

Peki nihal hanım, aile sosyal güvenlik il müdürlüğünden aldığımız o kağıtta da üç hastalık da yazıyor mu? Çünkü benim raporda 2 hastalık var 0 olan görmeyi yazdı. diğerini yazmadı şimdide aklıma takıldı benim.

anladım peki ben ne yapcam raporumda 0 gorme ftr den aldım ve raporda görme ve ruhsal duygusal işaretli... il müdürlüğünden aldığım da sadece görme engelli yazıyor. yarında ösym başvurusunu yapıcam orda raporumda yazanlarımı yoksa il müdürlüğünden aldığım gibi mi yazıcam :confused: birde benim sorunum bir gözümde ve okumamda filan hiç bir sıkıntı yok normal sınava girmek istiyorum.

valla görme durumlarında ne yapılıyor bilemiyorum okuma,işaretleme taleplerinin illa olması gerekiyor mu o konuda fikrim yok onu aile sosyal politikalara ayrıca sorun bence ösymdeki engel bildirim formuna raporunuzdaki tam tanı neyse onu yazdırın çok sorun olacağını düşünmüyorum

Anladım hocam teşekkür ederim ösym formunda hiç hata yapmayım o zaman diğerini de tekrar sorayım. tekrar teşekkür ederim.

rica ederim pek yardımcı olamadım ama evet onu mutlaka sorun görme engelim daha fazla ama görmemde sorun yok diye özellikle çünkü ösymdeki adam görme engelliyi gördüğünde onu işaretleyecek doğal olarak ama siz ben sordum normal girebiliyorum diye ısrar ederseniz ben karışmam der işaretler ama önce emin olmanız lazım

arkadaşlar tek bir gurup belirtiniz yeter bi sorun olmaz kılavuzu tekrar okuyun öyle yapın ENGEL BİLGİ FORMU
Sınavda 4 engel grubu vardır.
1) Genel engelliler *
2) Görme engelliler
3) İşitme engelliler
4) Zihinsel engelliler
*Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engelliler, Yaygın Gelişimsel
Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül
Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma
Bozukluğu Olanlar, CP hastası olanlar.

ENGEL DURUMUNA İLİŞKİN BİLGİLER
Bu formda yer alan “Sürekli Engel Grubu” ve “Özel Durumlar” Aile ve Sosyal Politikalar
Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilecek Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler
esas alınarak doldurulacaktır.
Burada yer alan bilgiler adayın başvuru merkezine gelirken yanında getireceği Ön Kabul ve
Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler esas alınarak başvuru merkezi görevlisince sisteme
kaydedilecektir. Bilgilerde farklılık olması durumunda Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesindeki bilgiler esas alınacaktır.
Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur.
Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu genel engelliler olanlardan; Yaygın
Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (Otistik, Asberger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk
vb.), Özgül Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar),
Ruhsal ve Duygusal olanlar önce “Sürekli Engel Grubu” alanında “Sınıflanamayan” seçeneğini
işaretleyecekler, daha sonra “Özel Durumlar” alanında kendilerine uygun seçeneği
işaretleyeceklerdir.
Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde engel grubu genel engelliler olanlardan CP Hastası
olduğu belirtilenler önce “Sürekli Engel Grubu” alanında “Bedensel (Ortopedik)” seçeneğini
işaretleyecekler, daha sonra “Özel Durumlar” alanında “CP Hastası” seçeneğini

arkadaşlar engel oranını yazmasanızda olur

Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur.

arkadaşlar bende 3 hastalık var en yüksek olan ruhsal ve duygusal ön kayıt formuna genel engelli sonra ruhsal ve duygusal sonra işitme yazdılar ama okulda kayıt yaptırırken sürekli engel grubuna zihinsel yazdılar klavuzda ruhsal ve duygusal olan sürekli engel grubunda sınıflandırılamayan işaretleyecek özel durum bölümünede uuygun seçeneği yazılacak diyor peki şimdi benim yanlış mı oldu yanlışsa nasıl düzeltecez şimdi yardımcı olurmusunuz

Bu formda yer alan “Sürekli Engel Grubu” ve “Özel Durumlar” Aile ve Sosyal Politikalar
Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilecek Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler
Burada yer alan bilgiler adayın başvuru merkezine gelirken yanında getireceği Ön Kabul ve
Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler esas alınarak başvuru merkezi görevlisince sisteme
kaydedilecektir. Bilgilerde farklılık olması durumunda Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur

Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur

sadece taahhut belgesindekini işaretle

2012 ÖMSS başvurusu bulunan adaylar formda bulunan "2012 yılında beyan ettiğim Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini 2014-EKPSS için de aynen kabul ediyorum" ifadesini işaretlemesi gerekmektedir. TAMAM HAL ETTİM. HERKESE TEŞEKKÜRLER.

Son düzenleme:
zaten başvuru poldummu bitiyor başvurudan sonra top ösym ile dpb geçiyor benim arkadaş eski raporu 75 di yeni rapor aldı 35 ama gitti eski raporla baş vuru yaptı sorun olmadı aile sos.bak sisteme hiçmi bakmıyor sadece eldeki evrakla işlem yapıyor çok saçmalıklar var

yaniş yaptılar Her aday için Sürekli Engel Grubu içinde bir seçeneğinin işaretlenmesi zorunludur

ön kabulde hangisi yazıyorsa onu seç işaretle

herkezin dedigine bakma kılavuza bak

valla bu gün tüm işlemleri halletttim tam vücut engeli oranında %44 yazdı sonra süreklide görme yi seçti ama ona oran veremedi. bakanlığın tahhüt kağıdında da görme engelli yazıyordu. hayırlısı bu şekilde başvuruyu bitirdim.

Üst Alt