Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için alacağım raporu sonradan iptal ettirebilir miyim?

Rasput

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar merhabalar, engelli sağlık kurulu raporu almakta kararsızım açıkçası çünkü ben bu raporun sağladığı diğer haklardan yararlanmak değil de sadece EKPSS’ye girmek için kullanmak istiyorum.
Engelli sağlık kurulu raporu aldığım takdirde eğer EKPSS’de atanmaya yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam, özel sektörde iş aramaya devam edeceğim ve işe girerken sağlık raporu isteyen işverenler var. Sağlık raporu da bildiğim kadarıyla devlet hastanelerinden (özel hastanelerden alınmıyor sanırım), aile hekiminden ve OSGB’lerden alınıyor diye biliyorum. OSGB’lerden alındığında engelli olduğum görülmüyormuş galiba.
Eğer EKPSS’de atanmaya yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam (ki bu çok düşük bir ihtimal, mühendis olarak yüksek bir puan alıp, atanırım diye düşünüyorum ama olur ya sınav günü, sınav saati bir aksilik olur, sınav heyecanı ve stresiyle beceremezsem, düşük de olsa böyle bir olasılık var) engelli raporumu iptal ettirebilir miyim ? Yani olay sadece yüzde 40’ın altına düşmek değil yüzde 20 bile olsa engelli raporumun olmamasını sağlayabilir miyim? Kısacası yüzde 0, hiç engelli raporu almamış hale dönebilir, sistemde hiç görünmemesini sağlayabilir miyim ki hiçbir yerde karşıma çıkmasın?

Öle olmuyor maalesef engelli eleman arayan yerlerde çalışabilirsin sen iş yerine söylemezsen rapor unu göremezler zaten ve bu ekpss de atanma şansı lisans larda daha fazladır kendi branşın olmasa bile normal memurluk lara başvurusunuz ben senin yerinde olsam risk alırım ekpss ye 2 yıl adam gibi çalışır ve devlet kadrosuna girerim engelin ne?

Öncelikle geri bildirimde bulunduğunuz için, çok sağ olun, teşekkür ederim Şamil Bey. "Sen iş yerine söylemezsen raporunu göremezler zaten"
sözünüze atfen, özel sektörde işveren sağlık raporu isterse devlet veya aile hekiminden alınırsa rapor görülür sanırım diye düşünüyorum. OSGB'lerden ya da İşyeri Hekiminden alınırsa rapor görünmez galiba diye düşünüyorum. Yanılıyorsam beni düzeltmenizi rica ederim. Engelim okb ,okkb, bipolar bozukluk ve diğer eksen 2 (kişilik (mizaç) bozuklukları (A kümesinden bir, B kümesinden iki ve C kümesinden üç adet bozukluklarım var. Bu pazartesi ve bugün hastanedeydim. Doktorlara sorum neden hastalık tanımlarımıza / teşhislerimize kişilik bozukluklarını eklemiyorsunuz dedim. Pazartesi gününkü doktor DSM 4'de vardı ama DSM 5'le kalktı dedi, bugünkü doktor ise yazılabilir dedi. Doktorların çoğu bana diplomasız psikiyatrist diyor zaten (20 yıllık birikimeme ithafen). ICD kodları da müsait eksen 2 bozuklukları da eklense engelli sağlık kurulu raporuna daha dürüst ve doğru bir rapor çıkartılmış olur.

Benim isteğim şu ki eğer alırsam engelli sağlık kurulu raporunu (ki yakınlarda başka bir doktor sana yüzde 70 rapor çıkartabiliriz dedi) Bunu sadece EKPSS için kullanmak, EKPSS'de muvaffak olamazsam da, özel sektörde inşaat mühendisi olarak çalışabilmem için bu raporu hiç çıkarmamış gibi, sıfırdan başlamak ve özel sektörde işe girerken olsun, başka yerlerde olsun hiç karşıma çıkmasın istiyorum. Bu mümkün mü?

Anlayacağınız bir yandan özel sektörde işe girmeye çalışırken, bir yandan da ekpss ve / veya kpss düşünüyorum. Ayrıca malulen emeklilik ve erken emeklilik de aklımda. Demek istediğim kafam çok karışık.

Daha önce birkaç kez normal kpss'ye çalışmadan girmişliğim var. Sınav konusunda antremanlıyım. Bir de mühendis olmam sebebiyle iki yıl değil de 2 ay çalışarak ekpss'yi kazanabilirim. Ama ve fakat bu raporu alırsam toplum tarafından damgalanma ve de yaftalanma endişem var açıkçası.

Değerli dostlar sizce ne / neler yapmalıyım. Tavsiye ve nasihatlerinize ihtiyacım var. İsteyenler cevaplarsa çok memnun ve mutlu olurum..

selamlar, şuan rapor çıkarırsanız zaten size süreli rapor vereceklerdir bu zaman zarfında kpss ye iyice çalışın atanırsanız ne ala, oldu da atanamazsanız 1 yıllık süreli olan raporunuz bittiğinde yenilemezsiniz. böylece engeliniz düşer

Rasput

Sen engelli raporu çıkarmasan da teşislerin gözükmüyor mu?
Ben şizofren engelliyim daha önce mesleğim güvenlik ti valilik silahlı güvenlik kartımı aldı başka işlerde çalışabiliyorum özel mi devlet mi tabii de devlet ekpss lisans tan atanmak normal atanmak tan daha kolay ve devlet işi kim si özel sektör ü ekpss ile atanırsam kendi memleketine tayin hakkı da var seni bilmem kendime göre yazıyorum ekpss ile devlet memuru olurum daha iyi başarılar

EKPSS için alacağım engelli sağlık kurulu raporu eğer EKPSS'de atanamazsam, almış olduğum bu engelli raporu özel sektörde işe girmeme (sağlık raporu istenirse) mani olur mu?

Bu sorumun açık ve net bir cevabı yok mu?

Rasput Bunun %100 kesin bir cevabı yok evet engel olma ihtimali daha yüksek ama bu tamamen işyeri ile alakalı.
Engelli raporun olmasa bile eğer işyeri sağlık raporu isterse tedavi geçmişin ve kullandığın ilaçlar sistemde gözükeceği için sorun olabilir olmayabilirde.
Genelde pisikiyatrik rahatsızlıklardan korkuyor insanlar ve kırılması zor bir ön yargı var onun için tedavi geçmişinde o tür ilaçlar gözükünce hiç riske girmek istemiyorlar.

Ben engelli olduktan sonra daha kolay iş buldum rapor yokken hiç bir yer almıyordu.

Üst Alt