Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

Samarra

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
57
Bu konuyu açmak için belki erken olabilir ama yine de gelecek kaygımı dizginlemem için plan yapmaya ihtiyaç duyuyorum.

Önlisans bölümü bitirip ekpss'ye 2026'da gireceğim. Şimdiden matematik konuları gözümü korkutuyor, çalışsam az da olsa yaparım diye düşünüyorum ama endişe duymama engel olamadım. Ya yapamazsam korkusu var.

Şimdiden bunu dert etmeyip üniversite derslerine çalışsam, sınava az kala ekpss'ye çalışmaya başlasam daha mantıklı mı olur? Görüşlerinizi bekliyorum.

Yuyu

2025'in Ekim-Kasım aylarında başlarsan daha verimli olur.
Bir de merak ettim, bu yıl yapılacak olan EKPSS'ye Ortaöğretim mezunu olarak girecek misin?

Yuyu

Kendini denesen daha iyi olurdu bence. Soru tarzlarına dair fikrin olur, heyecanını atarsın biraz.

Cesaretlendirmeye ihtiyacın var biliyorum, ancak sormak istediğim bir kaç soru var. Lisans mezunu ve eskiden bir kamu kurumunda çalışan birisi olarak

Ataklarının sıklığı nedir? ve Ne kadar süre sürüyor.

Çünkü bir kuruma atanıp yerleşseniz bile ataklarınız uzun süre sürüyorsa kimse sizi çalıştırmıyor. Rapor falanda işe yaramıyor. Çünkü bizim gibi hastalığı olan kişilerde insan ilişkileri bozuluyor ve idare etmek istemiyor.

2 defa bu duruma düştüm. 2 sinde de işimden oldum. İlkinde ilk defa rahatsızlanmıştım ve işe yeni girmiştim. Atak geçirdim. 6 ay 1 yıl kendime gelemedim.

Herşey düzene girdi. Tekrar işe girdim. Sözleşmeli personel oldum. Yine atak geçirdim ve işimden oldum.

Bu kadar uzun bir süreç düşünüyorsanız. İşe gir çıkta sorun olmayacak başka bir meslek edinebilirsiniz. Buna efor sarf etseniz daha iyi olur gibi geldi.

Birazcık endişe iyidir, bunda anormal bir şey yok hatta faydası var diyebilirim. Hiç endişe duymasan bir problem var bence. Matematik herkesin korktuğu bir ders ama bana göre en vefalı derslerden birisi. Eğer çalışırsan emeğinin karşılığını mutlaka alıyorsun bir şekilde.

Teşekkürler arkadaşlar. Belki evet, kendimi denemek için girebilirim.

@xdedahii

Özelde çalışmak daha imkansız geliyor bana. Stres yaşamak istemiyorum. Memur olmak daha rahat geliyor ve garanti bir iş bana göre. Para kazanmam gerekiyor. Ataklarım uzun sürmüyor, 1 aydan kısa.

Onun haricinde yine önerilerini beklerim.

Okulu sırf önlisans mezunu olmak için aöf'den okuyacağım. Örgünde kendimi diğerleriyle kıyasladığım için başarılı olamadım.

@Yuyu anladım. Bir aydan kısa sürüyorsa sorun değil. Gerçi ben atak geçirdiğimde ilaç kullanmıyordum. Belki benimki de kısa sürecekti. Benim ataklarım çok alevli oluyor ve nasıl geldiğini anlamıyorum. Belli bir süre insan ilişkilerim bozuluyor sonrasında atak geliyor. Hastalandığım için değil insan ilişkilerim bozulduğu için işimde oluyorum. Bu süreci öngöremediğim için.

Ekpss gelirsek son ataktan sonra iyice bilişsel yeteneklerim zayıfladı. Mantık ve muhakeme gerektiren işlemlerde zorluk çekiyorum. Unutkanlıkta var.

Zamanında Türkiyede ilk 4 binin içerisindeydim. Şuan soru çözecek durumda degilim. İlaçlar çok etkiliyor. Sınava gireceğin dönem belki ilaçları bırakırsan daha başarılı olabilirsin ama bu riske girebilir misin ? Bilmiyorum

Ekpss ye çalışman üni derslerinden geri kalacağın anlamına gelmez 2 yıl disiplinli bir şekilde ekpss matematik VS hazırlanırsın daha verimli olur ve ayrıca matematik için Bi arkadaşından ders alabilirsin youtube da benim hocam kanalı da faydalı bende 2026 ekpss ye hazırlanmayı planlıyorum ekpss önlisans tan tercih verdim puan 80.39 sıralama 1208 eğer ki atanamazsam 2026 sıkı çalışacam hedefim 85 puan üstü olucak başarılar.

@xdedahii İlaçları bıraktığım bir zaman oldu ve ağır bir atak geçirdim, o zamandan beri kafam eskisi gibi çalışmıyor benim de. Ha, aşırı kötü mü, hayır değil ama eskisi gibi de değil. Bir daha hayatta bırakmam ilaçları. Size de çok geçmiş olsun ama illaki bir çıkış yolu vardır her zaman. Umarım buluruz.

@Şamil676767
Azar azar ilerlemeyi düşünüyorum çünkü dikkat eksikliğim var, sıkılıp bırakıyorum çalışmayı.

@Yuyu aynen dediğin gibi ağır bir atak oldu.
Önlisans bölümü atanabilir bir bölüm okursan senin için daha kolay olabilir. Seçim şansın varsa bölümü ona göre tercih edebilirsin. Ya da özel sektörde de işine yaracak bir bölümde tercih edebilirsin.

Üniversite 2.ci sınıfı okur iken önlisans mezunu olmadan ekpss sınava girmiştim tembel biri olduğumdan mezun olamadım sene tekrarı yapmıştım ilk ve ikinci tercihleri yapamadım mezun olduktan sonra gezme tozma hayalleri kurarken son üçüncü tercih hak tanındı ve düşük puanla hayalini kurmadığım atanma şansı yakaladım, 1,5 ay sonra 10 Yılı devirmiş olacağım demek istediğim önümüzdeki ekpss keşkeler dememek için sınava gir şansını dene, kaybedeceğin en fazla başvuru ücreti ve biraz zaman olacak ;)

2026 ya kadar bir çok kez ekpss konularını yalayıp yutarsın sen yeter ki başla. aöf sınavlarına 2 3 hafta kala çalış kalan zamanını ekpss derslerine yay emin ol başarılı olacaksın

Üst Alt