Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için Geçici Mezuniyet Belgesi almak..?

asadas05

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Ekpss sınavı süresince 2 yıl içinde mezun olacaklar için sınava girebilir durumu var. Bende Halk Eğitim Merkezine gidip geçici mezuniyet belgesi istedim bu sene içinde Lise'den mezun olabileceğim.
Onlar ise böyle bir isim altında belge vermediklerini sadece öğrenci durum belgesi verdiklerini ilettiler banada imzalı ve kaşeli öğrenci durum belgesi verdiler bu kağıt ile başvuru yapabilirsiniz dediler.

Mezun olamayıp benim gibi geçici mezuniyet belgesi almak isteyenler var mı aranızda? Size nasıl belge verdiler?
Yardımlarınızı önemle rica ederim.
Saygılarımla

ben mezuniyet belgemle başvurdum. git dene sorun çıkmaz verilen belgede sınıfın yazıyordur. eğer son 2 yıldaysan 2 yılda mezun olabileceğin anlamına gelir başvurursun. olmazsa vakit kaybeteden meb e git

açık öğretim lisesi öğrenci durum belgesi verdikleri. Aktif durumda yazıyor birde 2009 başladıgım seneyi yazıyor.
hani öğrenci paso vs. çıkarmak için alıyorlar ya belge ona benzer bişey.
Meb'e gitsem ne yapmam gerekiyor hocam yardımcı olabilir misin?

Benzer durumu bende aöf için yaşadım.Aynı şekilde öğrenci durumunu gösterir belge ve not ortalamasını belirten transkrip verdiler.Sanırım bu kağıtlarla başvuru yapacaz. asadas başvuru yaptıktan sonra sonucu burdan yazıp haberleşelim kardeşim..

başvuru yapmayı deneyin sorun çıkmaz traskript de olsun yanınızda. kpss ye başvurulardada benzer oluyor. mezun olaDAN BAşvurularda sanırımm bu belgeler yeterli meb e gitmeden sınava başvuryu bu belgelerle deneyin ÖSYM çallışanları olmazsa kesin yolu gösterir garanti ollur

Ben açıköğretim mezun oldum ama diploma işleri falan daha diploma almadım benim nasıl bir kağıt almam gerekiyor

Sende aynı şekilde öğrenim durumunu gösterir bir yazı al bürodan geçici mezuniyet belgesi vermiyorlarmış.

geçici mezuniyet belgesi öğrencinin okuduğu okul/bölüm itibariyle tüm derslerinden başarılı olmuş ve diplomaya hak kazanmış öğrenciler için verilen bir belgedir. halen mezun değilseniz ve alttan dersleriniz varsa mezun sayılmazsınız ve doğal olarak mezuniyet belgesi talep etmeniz mantık dışıdır arkadaşlar. öğrenci durum belgesi ile başvuracaksınız ekpss ye.

peki bu ögrenci durumunu gösteren bir kağıt alınca tekrardan diplomamı aldıgımda ne yapmam gerekiyor şuanda ögrenci durumum mezun incelemesinde diyor mesela ösym formunu doldururken nasıl doldurcam diploma puanmım falan olmadıgı için

mesela şöyle benim durumum

http://i.hizliresim.com/ekRZGy.jpg

mezunsun alttan dersin yok diyelim ama diplomanı hala almadın. sen diploman elindeymiş gibi ekpssye başvuracaksın. diploma notunu illa istiyorlarsa okuldan bir transkript al orda yazıyor zaten. ösym senin beyan ettiğin eğitim düzeyinde seni sınava sokacak sonrası zaten ösym yi ilgilendirmez. atandığın kurum sen şu üniv. şu bölümünden mezunum veya mezun olabilir durumdayım diye başvurmuşsun getir diplomanı işe başlatayım seni diyecek anladınmı. biran önce diplomanı al

anladım şuan resimdeki ğibi bir kağıt yada ögrenci durum belgesimi isteyim ve transkript alıyım götüreyim garanti olsun zaten diploma işlemde cıkınca hemen alıcam zaten teşekür ederim bu arada

MertAta;
Aynen senin dediğin gibi oluyor şimdi gittim milli eğitime öyle dediler öğrenim belgesi alarak başvurursun dediler.
özgür çocuk; öğrenim belgesi alarak başvurabilirsin kardeşim.

Ben ÖSYM'yi aradığımda Geçici Mezuniyet Belgesi dediler, ilgili kuruma gittiğimde verdikleri kağıtta aynen şöyle yazıyor.

Yukarıda kimlik bilgilerim var ve şu numaralı şu isimli öğrenci şu tarihte mezun olmuştur.

Bu yazı adı geçenin isteği üzerine vermiştir.
Bilgilerinize arz/rica ederim.

Böyle bir kağıt verdiler, ÖSYM'ye henüz gitmedim ama sorun çıkacağını zannetmiyorum.

Siz mezun oldugunuz için verdiler o zaman. Biz daha mezun olamadık sınavın geçerlilik tarihileri içinde mezun olacağız bize öğrenci durumu belgesi verdiler.
İkiside oluyor sanırım?

2012 ömss ye lise düzeyinde girdim şimdi mezun değilim ama bu yaz lisans mezunu olabiirim.sınava lisans dueyinde gireceğim.mezun olabilceğimi gösterir belge ile ösym bürosunda basvuumu yapaağım.ösym yi aradım dilekçe ile mezun olabileceğimi gösterir belyeyi ösym ye yollamama gerek olmadığını söyldiler.

Açıklise den öğrenci belgesi alıp sınav için başvurumu yapmak istedim,mezun olabilir diye belge istediler. Okuldan veremeyiz dediler, mezun olacağınızı nerden bilelim dediler. BU durumda sınava başvuru yapamıyorum 2 yıl boşa gidecek

asadas05;
gittim kayıt oldum sıkıntı olmadı. Bahçelievler metroportun yanında kayıt oldum.
Yalnız raporun aslınıda götürün çok dikkatli inceliyorlar. öğrenim belgesi kaşeli ve imzalı olmasına dikkat edin onada bakıyorlar.

GÜLIZAR;
Nereye başvurdunuz siz? Ben istanbul bahçelievlere gittim orada kimlik fotokopisi, raporun aslı ve fotokopisi öğrenim belgesi ne zaman mezun olacaksın dediler bu sene sonu dedim tamam dediler onaylı taahhüt belgesini verdiler okula gidip kaydımı tamamladım.

Ben başvuru merkezine ögrenim bilgilerını değişmeye gittim, mezun olabilecegime dair belge istediler,okulda veremeyiz dediler

Üst Alt