Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için rapor alacağım ama yetişir mi emin değilim!?

3ngineer

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Bu sene yapılacak olan EKPSS sınavına girmeye niyetliydim. Bu sebeple geç olsa da 6 mart tarihinde rapor almak üzere hastaneye gideceğim. İşitme engelim(sol kulak 52db sağ kulak 64db - tek kulak cihaz kullanıyorum) ve kronik hepatit B hastalığım ile %40 rapor alabileceğimi düşünüyorum, yani inşallah öyle olur.

Ancak araştırdığıma göre başvuru tarihleri 12 şubatta sona ermiş. Geç başvuranlar için 11-12 mart tarihinde tekrar açılıyor. Sorum şu, ben rapor için 6 martta gidersem raporum 11 marttan önce çıkar mı? Ya da raporum heyet sürecinde iken ben bu aşamada EKPSS'ye başvurabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

(düzenleme: oranlar yanlış girilmiş, düzeltildi)

Son düzenleme:
3ngineer

Hangi ilden alıyorsunuz bilmiyorum ama küçük illerde salı günü poliklinik muayeneleri perşembe günleri de raporlar çıkarılıyor, sizin ki çıkabilir de çıkmayabilir de ama eğer heyete girecekseniz raporu sonra vereceklerse raporu sınav başvurusu için aldığınızı geç çıkmasının size fayda sağlamayacağını bu durumda da başvuru yapamayacağınızı heyete belirtin ve yardımcı olmalarını isteyin bundan başka da çare kalmıyor sanırım, umarım 11'inden önce alırsınız raporunuzu.

Şehir hastanesinden alacağım. Bahsettiğiniz durumu heyete bildireceğim inşallah, teşekkür ederim. Bakalım inşallah alırım.
ezel14
Kurul ve heyet dahil olarak mı? Yoksa heyete göründükten sonra mı?

3ngineer

İlk gün doktora göründüm zaten sonra bana 3hafta sonraya bir tarih verdiler heyete girmem için heyete girdiğim hafta da raporu verdiler toplam 3 hafta yani

Anladım, teşekkürler. Ben de bugün gittim kurula ve gün içinde şans eseri heyet toplandı. Bakalım raporu bekliyorum. Umarım 12 marttan önce alabilirim.

@3ngineer

Hangi şehirdesiniz. Kurumdan bilgi aldınız mı rapor yetişir mi? Biz de ablam için sürece girelim dedik ama çok geç kaldık bu sürecin nasıl işlediğini biliyor musunuz?

İyi günler, ablam 4. Evre metastatik meme kanseri. Şuan tedavisi devam ediyor. Bu durumda engelli raporu almamız mümkün mü? Öyleyse yüzde kaç alınabilir? Ekpss başvurusu 12 mart son günmüş süreci hızlandırarak rapor alıp başvurmamiz mümkün mü? Herhangi bir devlet hastanesi kurulu yeterli mi yoksa onkoloji servisi mi olması gerekiyor? Sınav başvuru öncesi engel kurumunu osym mi bildirmek gerekiyor. Lütfen bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum.

Arkadaşlar, konuyu sonrada okuyacaklar için bilgilendirme mesajı yazayım. Öncelikle konuyu açtığım günden sonra, rica ve minnetle raporumu bugün çıkarabildim ve çıkarır çıkarmaz Aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne gidip Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini alarak sınav başvuru merkezine koştum. Aile çalışma ve sosyal hizmetler il müdürlüğünde kimlik fotokopisi, engelli raporunun fotokopisi ve öğrenim durumunuzu gösteren belgeyle başvuru yapıyorsunuz. Ben halen okuyor olduğum için E-devlet üzerinden belge çıkarmamı istediler. Tabi yanımda götürmemiştim, oradaki bir abi yardımcı oldu çıkarmama, ondan önce rica ettiğim bir memur olmaz falan tersledi, neyse onu Allah'a havale ettik. Ön kabul ve taahhüt beyanı belgesini alıp ÖSYM başvuru merkezine gittim.

Benim fotoğrafım güncel değil, ve ek olarak engelli bilgisi olmadığı için ben gitmek zorundaydım. Orada bilgilerimi istediler ve sonra da 10 TL başvuru ücretiyle birlikte işlemleri tamamladım. Ve son olarak, 35 TL olan sınav ücretini yatırıp bütün işlemleri tamamladım. Geriye sadece sınava girmek kaldı. Allah'ın izniyle hep beraber başaracağız, sınava girecek olan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. Yardımcı olmaya çalışan herkese de tek tek teşekkür ediyorum. İyi forumlar...

Teşekkür ederim, evet lisans düzeyinden gireceğim inşallah.

Bende lisanstan gircem sınava Inşallah yeterli kadrolar açılır dilediğimiz şekilde atanırız Allah nasip ederse.

3ngineer

Raporunu çıkartabilmene ve başvuru yapabilmene senin adına sevindim arkadaşım hayırlı olsun, inşallah sınavda da yüksek puan alırsın:)

Life

Amin, Allah razı olsun teşekkür ediyorum iyi dileklerin için :)

Foruma bayadır girmiyordum. Şimdi bu mesajlarımı gördüm anılar depreşti. Çok şükür raporumu zamanında çıkartabilmiştim, sonrasında hemen sınava başvurdum ve sınavı da kazandım. 1.5 sene oluyor göreve başlayalı. Allah herkese nasip etsin inşallah :)

Üst Alt