Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için son düzenlemer hakkında..?

ALİALİ

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar, ekpss sınava gire arkadaşlara geçmiş olsun diyorum, bu sınav 2012 ömms göre kolaydı....umarım hepinizin sınavları iyi geçmiştir. Engelli arkadaşlarımız bu hükümeti eleştirse bile geçmişe göre daha aktif çalışmalar gerçekleştirmiştir. umarım daha adil daha güzel çalışma projeler üretmelerini temenni ediyorum.

Ben 2010 yılında engelli kadrosunda 96 puanla lisans mezunu olarak memur olarak atandım. 2012 ömms sınavına yine girdim odan ise 82 puan aldım ama tercih etmedim. ekpss sınavına tekrar girdim 80 ve üzeri beklemekteyim.
son düzenlemede ise memur olan kişilerin tekrar başka kuruma memur tercih hakkı ortadan kaldırılması memur aday arkadaşların hakkını gaps etmeği önlemektedir. Ben ise bu sınava girme nedenim ise üst düzey kadro açılır mı yada başka kurumlara uzman memur vb. alımında ekpss sınavına giren kisilerin kpss sınavına giren memur adaylarla aynı haklara sahip olabilir düşüncesiyle girdim. Meb kurumunda yükselmek için maalesef öğretmen kadrosunda olman gerekiyor. ben okulda memurluk yapmaktayım. bütün müdür yardımcıların tayin çıkınca okulda müdürle ben kaldım. bütün işlerimi tek başına yürüttüm. Ben bütün bu işleri yapabildiğime göre benimde üst seviyeler yükselme sansımda olmalı.
Bu konuda engelliler içinde yeni düzenlemeler getirilirse bizleri önleri açılmış olur. artık nerdeyse bütün kurumların sosyal ve ekenomik haklar eşitlendi. Bazı kurumlar tabiki avantajlı yönleri de yok değil. onun için bütün kurumların birbirinden üstün olmamalı , tabiki bazı meslekler risk grubunda olanlara ise ayrıcalık tanınmalı.
benim gibi düşünen ve aynı durumda olan arkadaşlar azımsanmayacak kadar çoktur. umarı yeni torba yasasında bizimle ilgili yasalar çıkarırlar.....

Ne diyeyim söylenecek ne olabilirki siz ve bu zihniyete sahip olan insanlar yükselmek için başkalarının hakkına hiç düşünmeden gasp ediyorsunuz diyer yandan binbir ümitle bu sınava girmiş engelli cokugu cocugu aç ama kabaat sizde deyil önce Akp de ne diyeyim gözünüzü..... Doyursun

Arkadaşım memur olmuşsun ama bütün sınavlara girmişsin, tercih yapmasan bile o sınava girmen, işsiz olan insanların puanına fark ediyor, tamam yerinizden belki memnun değilsiniz ya da yükselmek istersiniz anlarım yarın bir gün belki bizim başımıza da gelecek, ama lütfen bunun için kurumunuza baskı yapın, sesinizi duyurun şikayet edin, yapılabilecek her şeyi yapın, zaten bir kurumda çalışan engelli sayısı belli, ona göre haydi haydi sınav yapılabilir..Faruk Çelik bu sınavda memur olanlar giremeyecek dedi, ama emeklisi de girdi memuru da girdi hiç bir şey yapılmadı, bu hak değildir, hiç iş bulamayan, engelli maaşı (şahsen ben) alamayan, zar zor aile geçindirmeye çalışan bir dünya engelli var, lütfen bunun için başka yollar bulunsun ya, memur olanlar giremese eminim bir çok engelli işsiz de iş sahibi olacak, sınava girenlerin çoğu memur neredeyse, kusura bakmayın ama ben buna kızıyorum o yüzden direk bu konu üzerine yorum yaptım!!

Ali arkadaşımız haklı, herkes olaya kendi penceresinden bakıyor, şu an işsiz olanlar için en önemli sorun işinin olmaması iken işe girdikten sonra kariyer hedefleri öne çıkıyor. İyi bir üniversiteden mezun, dil bilen, yaptığı her işte farkını ortaya koyan biri A grubu kadroyu da haketmeli, terfiyi de...

Diğer sinavlara göre kolaydi demissin ama bekledigin puan diger sinavlardan az enteresan. ..

Üst Alt