Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için zihinsel kategoriden sınava almıyorlar! Ne yapmalıyız?

asimetric88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Selamlar, bu yazıyı kardeşim adına yazıyorum. Aşağıdaki rapor ile birlikte Trabzon'da 2 farklı sosyal hizmetler müdürlüğü ve ösym genel merkezi başvuru merkezi ekpssye zihinsel kategorisinden girmeye müsaade etmedi. Açıklama kısmı boş olmamalıymış ve iq testi gibi şeyler lazımmış.
Kurul raporunda zihinsel tik olmasına rağmen bu raporun "sorgulanması" bana ilginç geldi.
Şuan başvuru "genel" ekpss üzerinden yapıldı. Sizce bu doğru mu?

@asimetric88, Evet zihinsel işaretli olması yeterli değil açıklama ve oran yazmalı.
Memur kabul etse sınava zihinselden grip atanman çıksa bile atanamazdı

@kara duman,
açıklama nasıl olacak bize böyle verdiler raporu. hastanenin mi yanlışı var?
oran %45 görünüyor bu arada

Slm geçmiş olsun .arkadaşım sizin raporunuz da zihinsel ruhsal yazıyor ve sürekli yazıyor.sizin zihinsel katogorisinden girmeniz gerekmektedir.tekrar başvuru yapınız .memura güzelce izahını yapin

@Mustafa 1972,
selam nuh diyorlar peygamber demiyorlar ne demeliyiz tam olarak? bu şartlarda başvuru yapmamız imkansız dediler açık kapı bırakmadılar.

Doğrudur ancak siz hakkinizi arayınız.cogu memurun hiçbir şey bilmiyorlar oraya oturuyorlar kanundan haktan haberleri yok

@asimetric88, Benim bildiğim açıklama kısımın da zihinsek geriliğin hangi derecede olduğun yazması gerekiyor
daha önce bu konu defalarca konuşuldu burada.
Şizofren raporu olanlar genel kategoriden giriyor bazı doktorlar zihinsel kısımınıda işaretliyor yanlışlıkla veya hastalığın zihinsel zarar verdiğini düşünerek ama o zamanda ne oranda mental retardasyon olduğu yazılmalı.
Sizinle aynı durumda olup zihinselden girip atanamayan veya ataması iptal edilenler oldu atama sonrası zihinsel hakkı olmadığı halde zihinsel atandı şikayetiyle memuriyet hakkı bile iptal olabilir
Ösym kılavuzunda memur yanlışlıkla zihinselden girebilir diye işaretlese bile sorumluluk adaya aittir diyor.

Bunu en kesin ösym tel arayarak netleştirebilirsiniz belki ben yanlış biliyorumdur ama şimdiye kadar okuduklarım bu yöndeydi.
Telefon: 444 6796 (OSYM) (Çağrı Merkezi)

EZBERE KONUŞMAMAK LAZIM YANİ.

Ben başvuru yaptığım zaman hangi engel oranının yuzdesi yüksek ise onu yazmak zorundayız dediler.
İç hastalıkları (şeker + kolesterol) 28
Ortopedi 20
Fıtık ameliyatı 15 olduğu için
İç hastalıkları yani Genel engeli yazdi.
Sizinkini de mecburen ruh hastalıkları yazmak zorunda.

@asimetric88,
Dostum şizofren hastalığı ruhsal ve duygusal bir hastalık türüdür. Zihinsel işaretini hatalı işaretlemişler anlaşılan. O doktorun aklına şaşıyorum. Aynı hastalıktan muzdaripim bu arada.

Bu arada ruhsal ve duygusal hastalığı olanlar genel kategorisinden sınava girerler. Osym genelden koymakta haklı. Bende genel kategorisinden atandım.

Öncelikle geçmiş olsun ösym merkezindeki memurun burda hatası yok memur olması gerekeni yapmış çünkü iki alan birden işaretlidir nörolojinin notu 0 verilmiş bu zihinsele girmez şizofren tanısını psikiyatri verir dolayısıyla bu ruhsal ve duygusal grubundan işlem görür. Buradaki hata Sağlık Kurulu Raporu veren hastane Sağlık Kurulu biriminin hatasıdır bunu öncesinden düzeltme yapmanız gerekiyordu. Ondan sonra ekpss başvuru yapmanız gerekirdi. Artık bu durumda Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğü de bir şey yapamaz ösym başkanlığı da bir şey yapamaz. Tek engel grubuna dahil oluyor birden fazla engeli olsaydı genel engelli grubuna girecekti. Yani diğer adaylarla aynı teste tabi tutulacak sınavda. Zihinsel gruptan sınava girmesi için en büyük engelinin nöroloji tarafından verilmesi gerekirdi ama nöroloji demiş ki sağlamdır heyet notu 0 olarak vermiş yani zihinsel engeli yoktur diyor

Son düzenleme:
Üst Alt