Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile alınan %3 zorunlu engelli kadrosu dağılımı nasıl yapılıyor?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ilk kez ekpss gireceğimden Tabi Rabbim nasip ederse, bazı konularda hiç bilgim yok yeni engelli olduğum için .

Bildiğim kadarı ile %3 zorunlu engelli kadrosu açılmalı peki bu %3 toplam alımların %3 mü yoksa mesleki alımların %3 mü .

Örneğin 5000 toplam alım olsun bunun %3 mü, yoksa ben makine mühendisiyim makineden 100 alım var bunun %3 mü

Muhtemelen toplam alımındır ama ben yinede öğrenmek istedim mühendissin mantık yürütemiyorsun demeyin çünkü mesleki olarak atanmak hayalim var:)

Hiçbiri değil, örneğin bir kurumda 100 personel çalışıyor, bunun %3'ü, yani 3 kişinin engelli olarak çalıştırılması gerekiyor kanunen. Bu engellilerin mesleklerinin ne olacağına kurumlar kendileri karar veriyorlar ve sınav öncesi ÇSGB ve ÖSYM'ye bildiriyorlar.

Çok saol hocam bilgilendirme için.

Anlaşılan zar atıcaz mesleki kadro için helal olsun bizim devletimizdende ancak böyle berbat bi sistem beklenirdi

2016'daki Ekpss sonrası atamalara baktınız mı? Ben de lisans mezunuyum, çevre şehircilik bakanlığı (mimarlık fakültesi, şehir ve bölge planlama bölümü) 5 kadro açmış 3'ü atanmış 2'si boş kalmıştı. Kendi ünvanımda biraz umudum var gibi.Zaten eğer mesleki atanamayacaksam normal kpss için yırtınır ona girerim daha iyi.

kolay gelsın bende %80 agır engellıyım beyın tümöründen amelıyat oldum halende tedavım devam etmekte.. ekpss gırmeyı dusunmeye basladım nasıl basvuru yapabılırım acaba ?gıren arkadaslar varsa tecrubelerını bızlerle paylasabılırmı ? tesekkurler ..

Esilaa

Hocam benim zaten normal kpss puanım var çokta rahat atanıyordum ama sınavdan sonra kaza yapıp engelli olduğum için almıyorlar , hangi kuruma atansam başvuramazsınız dedi

Üst Alt