Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atamada yeni engelli raporu isteniyor mu?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhabalar. EKPSS ile atamalarda yeni engelli raporu isteniyor mu?
duyduğuma göre çalıştırılmayacakları alanlar kısmı boş olan raporlar ve karekod barkod olmayan raporlar, EKPSS atamalarında yenilenmesi isteniyormuş.
bilginiz var mı?.
kurumların böyle bir talepte bulunmuşluğu var mı?

aslında açtığım bu konu sadece beni değil, sınava girmek isteyen veya girip de atama bekleyen engelli kardeşlerimizi ilgilendiriyor. elbette gider tekrar alırız. mevzu bu değil. ancak yorucu bir süreç. hastanelerin verdiği oranlar birbirinden farklı olabiliyor. yüzde 40-49 arası engelli raporu bulunan bir çok engellide "ben raporumu 3 5 yıl önce aldım. ancak geçen bu sürede ya yeni yönetmelik yasa gelirse, oranları yüzde 35 hatta trajik şekilde 39 a düşürürse" korkusu illa ki oluyor.
kimisi de yüzde 60 65 gibi bir engel oranına sahipken, 55 e düşmesinden korkuyor.
elbette yasa nettir. genelge yönetmelik bellidir. kimse mağdur edilmez.
ancak doğuşundan beri hastanede olan benim gibi binlerce engelli, hastanelerde ne yazık ki zaman zaman haksız ve kötü muamelelere tanık oluyor veya başına geliyor.
korku olması doğal değil mi?
bu başlığı engellilikleri farklı farklı olan 3 arkadaşımla birlikte açtık. herkes merak ediyor.

Eğer raporda sorun olursa yeni rapor istenebiliyor tabi bu her kuruma göre değişkenlik gösteriyor. Raporda sorun olmazsa durum bildirir raporu almak yeterli oluyor. eğer rahatsızlık ya da hastalık geçmemişse yani sabitse yeni rapor olmakta sorun yok ama rahatsızlık ve hastalık kısmında iyileşme sağlanırsa yeni rapor istenebilir. Çoğu kurum artık durum bildirir raporu istiyor.

lacivert21
durum bildirir raporu dediğiniz şey, tek hekim raporu mu?
benim de edindiğim bilgi, eski raporlarda ağır işlerde çalıştırılmayacağı alanlar kısmı boş olanlar ve barkod/karekod olmayan raporlar için
yeniden heyet raporu istenmektedir.

Jozefim

Memurluk yapabileceğin iş yani çalışmana engel bir durum olmadığını belirtmek için isteniyor durum bildirir raporu. Daha eski raporlar için yeni rapor istenebiliyor. Çalıştırılmayacağı alanlar kısmı boş olanlar olursa eğer atandığında kurum yeni rapor isteyebilir ama dediğim gibi bu kurumdan kuruma değişiyor.

Üst Alt