Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile ataması yapılan memur adayının yapması gereken nelerdir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
EKPSS sınavıyla tercihler sonucu ataması yapılan memur adayının ilk yapması gerekenler nelerdir?

Örneğin, EKPSS ile ataması yapılan memur adayının adresine bildiri yazısı gönderilir mi?

Bundan sonraki süreç nasıl işler?

EKPSS ile bu konuda Deneyimi olan varsa yazabilir mi?

Bildiri yazısı gönderilmez.
ÖSYM Sitesinden atandığınız kurum bilgileri yazar. Atandığınız kurum ile iletişime geçersiniz size gerekli olanları ne zaman gelmenizi söylerler.

Atanan memur yapması gereken 657 maddesinin kurallarına uyması ve birde amirinizin size verdiği görevi yerine getirilmesi tabi ilk göreve başladığınız gün aday olarak başlarsınız. Adaylık 1 yıldan az olamaz 2 yıldan fazla olamaz bu süre içerisinde aday memur olarak görünürsünüz.

Adaylığınızı tamamlayana kadar amiriniz sizi bir adaptasyon programı ile yönelte bilir. İşe uyum sağlama öğrenme vs. Her kurumun adaylık sınavları farklı aylarda olabilir eğitim aşamasını tamamladığınız süre sonunda adaylık sınavına bir ay kala eğitim başlar yaklaşık 2 hafta ders verilir kitap verilir eğitim bittikten sonra sınava girilir sınav baraj 60 puandır 60 ve üzeri aldığınız puanlar asil memur olmaya hak kazanırsınız adaylıktan çıkar asil memur asaletiniz tasdik olunur.

suat65

Teşekkür ederim. Peki hangi kuruma atandığımıza göre değişir ama BİZDEN HANGİ EVRAKLARI TEMİN ETMEMİZİ İSTERLER. Özellikle hangi evraklar istenir.

Evrak pek telaş edilecek birşey değil sizden ösym sitesinden atandığınız yazının çıktısını diploma fotokopisini engelli raporunuzu bunları noterde fotokopi çeksen iyi olur aslını verirsen sana lazım olur ilerde mal beyanı bildirimi isteyen kurumda oluyor oda önemli değil bi kağıttır forum dolduruyorsunuz borcunuz varmı mülkünüz varmı yazıyorsunuz yada kuruma gittiğiniz an sizden bu formu doldurun diye bilir. Rahat Olun ;)

suat65 asalet için sınava mı tabi tutuluyor aday memurlar? ilk kez duydum. yanlış mı anladım acaba?

tato78

Bilmiyorum konuyu nerden anladınız. Aday memurluk konusundan bahsediyorduk her memur ilk işe başlarken aday olarak başlar asil memur ola bilmesi için asaletin tasdik olması gerek sınav dediğimizde aday memur sınavı kurum içersinde olur ösym yada başka bi yerle ilgisi olmaz sınavlarda basit.

Üst Alt