Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanan Engelli Memur erken emekli olunca maaş durumu nasıl oluyor?

Ali_Gs

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
7
Arkadaşlar 2014 Ekpss sınavında Adalet Bakanlığına Memur olarak atandım benim %70 engelim var ve 15 yıl sonunda emekli olma hakkım var eğer 15 yıl sonunda emekli olursam normal emekliliği hak etmiş bir memura göre az mı emekli maaşı alırım? Yoksa normal emekliliği hak etmiş bir memur kadar mı maaş alırım? cevap veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum

2008 sonrası memur olanların emekli maaşları baya düşecek, yani sana şöle söyleyebilirim, emekli maaşın asgari ücretinde baya altında olacak. Kadro ünvan, derece kademe etkileride var, 13/3 ten başlayan lise mezunu hşzmetli, 15 yılda 8 dereceye düşer oda cok bi fark etmez emekli maaşında, 2008 öncesi işe başlayan memur emekli maaşları daha yüksek

2008 sonrası memur olanların emekli maaşları baya düşecek, yani sana şöle söyleyebilirim, emekli maaşın asgari ücretinde baya altında olacak. Kadro ünvan, derece kademe etkileride var, 13/3 ten başlayan lise mezunu hşzmetli, 15 yılda 8 dereceye düşer oda cok bi fark etmez emekli maaşında, 2008 öncesi işe başlayan memur emekli maaşları daha yüksek

evet 13/3 ünde başladım ama memur kadrosuyla (gih) atandım lise mezunuyum demek asgari ücretin bile altına düşecek kötü oldu bu

Peki kişi nin 2011 de memur olduğunu var sayaoım ve 1650 gün de hizmeti bulunmakrta hizmet birşleşimi yapıldığında 1 ekkim 2008 öncesine gelirse başlangıcı o zaman ne olacak?

yok arkadaşım düşmez ali şu an emekli olsan bugünün şartlarıyla 1650 tl alırsın mis gibi para yan gel yat

biliyorum şimdi olamayacAkSIN 15 yıl sonra bende 15 yılla emekli oluyorum daha önce sigorta girişim yok pirimim yok sıfırdan başladım :) şimdinin parası 1650 15 yıl sonra bu fazla olur ozamanın şartlarıyla.. 30 milyarda ikramiye şimdinin parasıyla 15 yıl sonra buda artar

Eyvallah öğrenmek istediğim buydu benim için ikramiyeden çok aylık önemli :)

aga şimdi emekli olamam en erken 15 yıl sonra eğer öyleyse 15 yıl 1 gün çalışmam :D
Memurluk öncesi SSK günün yok mu birleştirince 15 yılı beklemezsin benim arkadaşım ozelden yeni emekli oldu 1300 TL maaş bağlamışlar. zaten sen 3 yıldan önce emekliliğe baş vuramiyorsun bu zaman zarfında iki yıllık bir okul bitir maaşın daha güzel olur

1806

Aynen zaten on Lisans 2 . Sınıf öğrencisiyim maalesef hiç sigortam yoktu daha ilk olacak :)

Merhaba bende 2005 sigorta giriş ama özel sektör tabi yarım yamalak şu an primim 1500 lerde misal memur olsam buradan devam edecek değil mi bir de ne kadar kalmış ki bana toplam 3500 4000 civarı sanki değil mi teşekkür ettim :)

[FONT=Calibri]Arkadaşlar bakın biraz araştırın derim, google sadece şunu yazın '' 2008 sonrası memurların emekliliği ''[/FONT]
[FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri]bunla ilgili bir çok bilgi mevcuttur, [/FONT]
[FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri]sizinle öğrenim durumu, kademe ve derecesi aynı olan ancak sadece 2008 öncesi memur girişi olduğu için, emekli maaşınız o kişiden çok daha düşük olucak ;[/FONT]
[FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri]Ali TEZEL (AliTezel.com.tr) - HABERTÜRK-2008 sonrası memurlar çok düşük emekli aylığı alacak şu bilgiyide bi okuyun [/FONT]

ben atanmadan önce prim günüm dolmustu atandıktan sonra emekliliği erteledim çoluk çocukda olunca ister istemez erteleniyor.mecburen onların hayat standartlarını iyilestirmek adına biseyler yapmak gerekiyor.hatta bu sınavada girdim Allah nasip ederse iyi puan alırsam iscilige geçmeyi düsünüyorum.ancak kafama takılan sorularım var memurluktan asalet tastik olduktan sonra yeniden baska biyere isci veya farklı statüde atansam yeniden asalet bekleyecekmiyim sizce...

Arkadaslar sgknin emekli maasi hesaplama sitesinden hesapladim 8/3 ünde 15 yıl üzerinden emekli ettim kendimi 1.618 Lira emekli maasi çıktı Memurlar nette hesapladim orada 1.300 kusur çıktı ancak altta bir not vardı en düşük emekli memur aylığı 1.618 lira olduğu için alacağınız maas budur diye ayrıca her 2 sitede emekli ikramiyesi 30 bin Tl çıktı

Benim normalde ssk lı olarak 17 yıl çalısmıslığım var onu saydırsam maasta bir fazlalık olurmu suan Ali_Gs

Benim normalde ssk lı olarak 17 yıl çalısmıslığım var onu saydırsam maasta bir fazlalık olurmu suan

Abi inan ki bilmiyorum çünkü sen devlette değil sskli olarak calismissin sitede öyle bu hesap şekli yok senin onu bir uzmana sorman lazım :)

1 kereye mahsus engel durumndan dolayı tayin hakkını anayasa mahkemesi sınırlama konmaz diye iptal etmis dogrumu arkadaslar

1806

Hayır sadece 1 kere mahsus olması iptal edildi engelliye tayin hakkı devam geçen gün okumuştum çünkü

Ben 1991 ssk girişliyim 2086 gün primim var 2003 de memuriyete girdim memuriyette de 13 yıl dolmak üzere. %40 rapor alırsam ne kadar maaş ve ikramiye alabilirim.bilgisi olan yardımcı olurda fikir verirse çok sevinirim. Emekli olmak istiyorum. Çok yoruldum

Üst Alt