Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanan hizmetli kaç yıl sonra görevde yükselme sınavına girebilir?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
188
Reaksiyonlar
126
%51 engelliyim. Lise mezunuyum ve lisans seviyesinde mühendislik öğrencisiyim. En son lise mezunu olduğum için ekpss ortaöğretim den sınava gireceğim. Olaki EKPSS ile atanan hizmetli kadrosunda çalışırsam kaç yıl sonra görevde yükselme sınavına girebilirim? Ya da mühendislikten mezun olduktan sonra direk görevde yükselebilirmiyim?

Bana hizmetlilikte önlisans mezunu olarak 4 buçuk yıl oldu. 1 kere GYS na katıldım ama başarılı olamadımdı.

ayDÜNYAvazo 4 yıl beklemenizin sebebi derecenizin artması mı? Yoksa atandıktan sonra GYS ye girebiliyormuyuz yoksa beklemem mi gerekiyor?

Görevde yükselme sınav duyurusunda başvuru şartları yayınlanır, bu kurumdan kuruma değişir ama ortalama 2 yıl olarak geçer

yeni reform yasasıyla her 3 yılda bir yapılması planlanıyor ama kontenjanlar bulunduğun dereceye göre değişiyor 13. derecedeysen 150 kontenjan açıyorlar 5. derecedeysen 2000 kontenjan açılıyor yani görevde yükselme çok kolay bir olay değil yeni başlayacaksan

Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği farklı sınavlar. Şartları da atanacağınız kuruma göre değişir. Örneğin, MEB'te olanların GYS sınavına girmeleri için asaletinin onaylanması, yani 1 yılı doldurmaları yeterli. Mühendislik için unvan değişikliğini araştırmanız gerekiyor. Görevde yükselme ile hizmetliden GİH sınıfına geçiş yaparsınız. Yani hizmetli olarak temizlik vs. yaptırırlarsa, GİH sınıfında büro işleri, masa başı memurluk yaparsınız.

Hizmetli kadrosundan mühendis kadrosuna geçmek için görevde yükselme sınavına değil unvan değişikliği sınavına girmeniz gerekiyor. Unvan değişikliği sınavının belirli bir tarihi yok her bakanlık farklı aralıklarla sınav açıyor. Hizmetli olarak atanacağınız kurumda mühendislik kadrosunun fazla olmasına dikkat edin ve sık sık unvan değişikliği sınavı açan bir bakanlık olması avantajınız olur bunları araştırın.

TeK50 Örneğin sağlık bakanlığına atandım. Fakat ünvan değişikliği sınavı başka bakanlıkça açıldı. Ona girebilirmiyim? Yoksa ilk atandığım bakanlığın açtığı sınava girebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Hangi bakanlığa bağlı kurumda çalışıyorsanız o bakanlığın açtığı sınava girebilirsiniz başka bakanlıkların sınavına giremezsiniz.
dreamfail

Üst Alt