Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanan memur/hizmetli maaşları?

VaKKo

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Ekpss ile atanan memur ve hizmetli arkadaşlar şu an net ne kadar maaş alıyorlar? Örnek MEB Memur veya MEB Hizmetli... Bizler de hem öğrenmiş olalım hem de (belki) bu tercihleri etkileyebilir :eek: Şu an görevde olan Memur ve Hizmetli arkadaşlar yazarlarsa memnun olurum

Maaşları tam bilmiyorum ama atanan bi arkadaşım memurla hizmetli arasında 100 lira fark ediyor demişti

hizmetli atama

[FONT=sans-serif]slm arkadaşlar, meb hizmetli olarak atandım hizmetlilere ne iş yaptırıyorlar ve maaşları ne kadar, birde sürekli işgörememezlik maaşı alıyorum, maaşımı keserler mi[/FONT]

Çalışmaya başlarsan diğer maaşın tabi ki kesilir.. Ki kesilmesi lazım zaten çünkü sen o maaşı çalışmadığın için alıyorsun..
İş konusuna gelince, nereye atandın, rahatsızlığın ne..?? Ona göre cevap veriyim.. Ben de hizmetli olarak atanmıştım geçen atamada..

şuan sgk lı çalışıyorum zaten maaşımda hiçbir kesinti olmuyor.manisa meb hizmetli sağ ve sol elde parmak eksikliğim var,ne kadar maaş veriyolar

kobra3452

Arkadaşım ssk'lı işe ne zaman girdin? Kaç gün,ay yada yıldır çalışıyorsun? Sen ssk'lı işe girdiğin an da işgörmezlik maaşının kesilmesi gerekirdi, ama sistem bazen geç oluyor. Benim bir arkadaşım engelli maaşı alıyordu ve ssk'lı işe girdi, sistem bu arkadaşın engelli maaşını kesmemiş ve o da hem iş yerinden maaşını hemde engelli maaşını aldı. Aradan bir süre geçti ve bu arkadaşın hem ssk'lı olduğu hemde engelli maaşı aldığı tespit edildi. Daha sonra aldığı engelli maaşlarını faiziyle geri ödedi... Şimdi gelelim sana; Sen hem sigortalı çalışıyorsun hmde iş görmezlik maaşı alıyorsun (Eyvah ki ne Eyvah!) Ama bugün ama yarın bu sistem de görünecek ve sana diyecekler ki; Hemşerim sen hem ssk'lısın hemde iş görmezlik maaşı alıyorsun. Hayırdır? Sen ne kadar zamandır bu iş görmezlik maaşını alıyorsun hesaplayacaklar, bide üstüne faizini koyacaklar, bunu senden geri alacaklar! Bide sormuşsun ya hizmetli olarak atandım iş görmezlik maaşım kesilecek mi diye? Tabii ki kesilecek. Devlet sana bunu adı üstünde çalışmıyorsun diye ödüyor. En kısa sürede git bildir diyeceğim ama zaten atanmışsın. Devlet bu aldığın iş görmezlik maaşını bir anda mı geri ister yoksa maaşından mı keser orasını bilemiyorum. Allah sana kolaylık versin kardeşim, işin zor! Haa bu arada öğrendiğim kadarıyla hizmetli maaşları da ortalama 2bin küsürlerdeymiş

emre kardeş iş kazası geçirdiğim için,sürekliişgörememezlik geliri bağladılar bu gelir ne olursa olsun hiçbir şekilde kesinti olmuyormuş,dün 170 aradım sürekli işgörememezlik geliri hiçbir şekilde kesilmeyeceğini söylediler,özel sektörde sgk lı çalışşan bile dediler,ama atanınca kesilip kesilmeyeceğini onlarda bilmiyorlar araştırıp dönücez dediler,birde dedilerki malülen emekli aylığıyla , sürekli işgörememezlil gelirini birbirine karıştırmayın dediler.

kobra3452

Demek ki prosedür bu şekilde işliyormuş, ben engelli aylıkları gibi olacağını düşündüm. Hakkında hayırlısı olsun, nasıl olsa yakın bir zaman da yeni işine başlayacaksın ve öğreneceksin. Tekrar hayırlı olsun

Surekli is gormezlik geliri hic bi sartta kesilmez.

MEB hizmetli

MEB E atanan hizmetli ne kadar maaş alır

Evli bekar evliyse es calisiyormu ne mezunusun cocuk varmi cocuklar 6 yasindan buyukmu kucukmu vergi indirimin varmi varsa kacinci derece bu bilgiler olmadan net bisey soyleyen bulamazsin.

Bekar lise mezunu 2070.31 kurus

Memur maaş hesaplama memurlar.net yaz google'a orda bilgilerini gir hesapla de hesaplar. Düz lise mezunu ise kadronu 13/2 olarak yaz. Meslek lisesi ise 12/2 yaz..

en yüksek oranda %80 ve üzeri engelliyseniz vergi indirimi 80 tl alırsınız. yani normal maaş 2070 tl'dir, vergi indirimli bekar biri 2150 tl civarı alır. evli ve çocukluysa biraz daha artar. ocak ta bu maaşa % 6 artış olacaktır.

erdalakbay

%87 vergi indirimim eşim çalışmıyor 2 çocuğum var biri 7 biri 3
ne kadar alırım?? Kardeş cvplarsan sewinirim

kardeş sürekli iş göremez gelirini iş kazasına bağlı olarak veriyorlar. Bu geliri bende alıyorum kimse kesemez o parayı rahat ol.

maaşlara gelince de konu hakkında bilgi sahibi 3-5 kişiyle görüştüm. sonuç;

1-bekarsan 2205 tl

2- evli isen ve 2 çocuğun varsa benim gibi 2350 tl civarı.

meb de maaş yapan birisi olarak (şimdi yapmıyorum)
Maaş da en önemli etkenler
1-Evli bekar
2-Evli ise çocuk sayısı 6 yaş altına ayrı 6 yaş üstüne ayrı hesaplanır.
3-Evli ise eş çalışıyor mu çalışmıyor mu?
4-Vergi indirim hakkı var mı?
5-Derece kademe ??
Önemli etkenlerdir.
Diyelim ki şuan ki alım ile Aralık ayında işe başlayan (vergi indirim hakkını eklemiyorum)
Lise mezunu Hizmetli 13/3 den başlar
Bekar: 1,927.03 TL
Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu : 2,156.64 TL (6 yaş üstü)
Evli eşi çalışan 1 çocuklu : 1,961.32 TL

GİH (Memur)
Bekar:2,076.00 TL
Evli eşi çalışmayan 1 çocuklu: 2,305.61 TL(6 yaş üstü)
Evli eşi çalışan 1 çocuklu : 2,110.28 TL

6 yaş üstü her çocuk için 20.77 TL & 6yaş altı her çocuk için 41.54 TL ekleyebilirsiniz ayrıca vergi indirim hakkınızda yansır. Bu maaş verileri Aralık/2015 için geçerlidir. Ocak 2016 da değişir.

evli tek çocuk eş çalışıyor adalet bakanlığı hizmetli maaşı nekadar olur ssklı çalışmış olanların kademesi ne kadar düşer ssk yüzüden meslek lisesi mezunuyum

Arkadaşım SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ iş kazası sonucunda oluşan ve en az %10 ve üzeri kalıcı sakatlık ve rahatsızlıklarda devletim bağladığı bir gelirdir.

sen neden bilip bilmeden boş boş konuşup milleti karamsarlığa sevk ediyosun yaaa. Bizim yaşadığımız acı keder bize yeter birde senle uğraşmayalım.

memolikk,
Evli eşi çalışan 1 çocuklu yhs 1,961.32 TL
Özel de gecen günlerin derece/kademeye sayılmaz ? Ancak kurum içerisinde düzenlenen unvan sınavı sonrasında teknisyen olur iseniz özeldeki günleriniz (mesleğiniz ile ilgili alanda çalışmış iseniz.Diyelim ki elektrik teknisyenisiniz özelde de elektrik teknisyenlik işi yapmış olmalısın ki derece kademeye sayılsın.)

ssk lı gün ve süre bir işe yaramıyormu ilker bey

sürekli iş görememezlik parası çalışsanda çalışmasnda hiç bir şekilde kesilmez ömür boyu da saglıktan faydalanırsın.

memolikk,
Benim 7 yıla yakın ssk+bağ-kur ödemem var memuriyet öncesi ama hiç bir işe yaramadı YHs iken şimdi teknisyen oldum alanım ile ilgili iş yapmadığım için yine sayılmadı..:(

officer

üstadım o zaman ne işe yarayacak sıfırdan mı sayılacak 7 yıllık emek anlamadım ben

Sadece emeklilikte sayilir onun disinda dereceye kademeye ise yaramaz.

O zaman 2016 da atanmış engelli hizmetli kaç yıla tabi emekli olmak için yaş 38 nasıl emekli olacak memur olarak tam mezarda olacak gibi oldu :)

Üst Alt