Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanan memur internetten freelance çalışırsa yakalanır mı?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
188
Reaksiyonlar
124
EKPSS ile atanan memur internetten freelance çalıştığı yakanalır mı?

dreamfail

Biraz açıklarmısın O DEDİĞİNİ ÇOĞU İNSAN BİLEMEZ SANIYORUM. Bende ne olduğunu bilmiyorum.

böyle bir durumda şkayet olursa uyarı kınama kademe ilerlemesinin durdurulması veya en fazla devlet memurluğundan çıkarılma cezası cezalarından biri tatbik edilir. (Bkz. 657 sayılı kanun)

ancak şu aralar çevremden hemen herkesin zaten ek iş yaptığına dair duyumlar alıyorum.

ayDÜNYAvazo

yarı zamanlı iş demek istemiş. bu terim genellikle özgür çalışma ortamını tercih eden yarı zamanlı çalışanlar için kulllanılır benim bildiğim kadarı ile.

örneğin metin çevirisi, google play e uygulama yüklemek, app store uygulama geliştirmek ve yüklemek gibi

dreamfail

Bunlar olabilir bence. YASA DIŞI OLMADIKTAN SONRA.

Amma mesai dışında yapmakta fayda var.

dreamfail

metin çevirisi bence sıkıntı (gibi) yinede "arızi kazanç" anahtar kelmesini veya terimi hakkında bir araştırmakta fayda var. yani arızi kazanç olduğunda sorun yok sanırım ama emin olamadım.

google playa uygulama yüklemek ve app store uygulama geliştirmek : eğer bir java geliştiricisi iseniz örneğin ve uygulama gelştirmekte iseniz. aslında mantıken bu mumkun en azından ben öyle biliyorum. fakat bunun da bir sürü prosedürü var.

çünkü bu telif haklarına giriyor anladığım kadarı ile. (5846 sk)

eğer henüz hiçbir şey yapmamış iseniz ben altını çizerek (tercihen 5846 sk ile 6769 smk da özelleşmiş ) bir hukukçuya danışmanızı öneririm.

Üst Alt