Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atanan memur malülen emekli olabilir mi?

thebipolar

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
ekpss ile engelli statüsünde memur oldum. 2 senedir memurum. ben malulen emekli olabiliyor muyum. engelli emekliliği değil yani.

@thebipolar

Malülen emekli olma hakkın var ama
1)-Enaz 1800 gün primin olmalı.

2)-KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI NIN BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜDE ÖNEMLİDİR.

Bu arada "Malülen emeklilik" için ne kadar primin bulunmakta. En önemli noktada emekli maaşın düşük olacaktır diye tahmin ediyorum.

benim 1800 gün primim var. memurluktan önce özelde de çalıştım. 10 sene sigortalılık süresi de gerekiyormuş. 2022 haziranda on sene dolacak. engel oranım 45 ama en az 60 gerekiyormuş. o da hallolabilir. ama benim hakkım oluyor mu onu bilmiyorum. malulen emeklilik için işe girdikten sonra rahatsızlık olması gerekiyormuş. ben özelde çalışırken engelli raporum yoktu ama rahatsızlığım vardı. devlete ekpss ile girdim. durum bu.

@thebipolar

Kurumun aracılığı ile (SGK KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI) na ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe yazmanız gerekecektir. "Çünkü memurlarda emeklilikte son sözü bu kurum söyler"

BU ARADA Tescil ve Hizmet Birleştirme yaptınmı?

O zaman sizin ilk sigortalılık yılı 2012 doğrumudur?

4/c'li olarak*ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce malul sayılmayı gerektirecek derecede (çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybetmiş olma)*hastalık veya engeli bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayanlara, yaşları ne olursa olsun*en az 15 yıldan beri sigortalı olmak ve en az 3960 gün prim ödemiş olması şartıyla, talepte bulunmaları halinde emekli aylığı bağlanıyor.

ben hizmet birleştirme yaptım. ilk sigorta başlangıcım 2012 senesi. o zaman da rahatsızlığım vardı ilaç kullanıyordum ama engelli raporu almamıştım. 2018 senesinde engelli raporu aldım ekpss ye girdim ve memur olarak atandım.2019 dan bu yana memurum. bu durumda ben malulen emekli olabilir miyim.

thebipolar

İstersen önce 10 yılı doldur sonra emekli ol senin için daha iyi olur. 1800 gün primin malülen emeklilik için yeterlidir.

AŞAĞIDAKİ İŞLEMİ YAPSAN SENİN AÇINDAN İYİ OLUR:
Kurumun aracılığı ile (SGK KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI) na ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe yazmanız gerekecektir. "Çünkü memurlarda emeklilikte son sözü bu kurum söyler"

thebipolar

Aslında teorik kural şu:
1- İlk sigortalı olunduğunda kişide Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı varsa, o kişi malulen emekli OLAMAZ.
2- İlk sigortalı olmadan önce aynı hastalık var ama düzeyi maluliyeti gerektirecek seviyede değilse ve/fakat ilerleyen zamanlarda hastalık ilerledi ve artık Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye ulaştıysa, bu kişi malule emekli OLUR

Gel gelelim sgk bunu böyle uygulamaz. Öncesinde teşhis varsa "malulen emekli olamazsın" der çıkar işin içinden. Bundan sonra siz dava edersiniz ve sigortalı olmadan önceki teşhisin maluliyeti gerektirecek düzeyde olmadığını ispat edersiniz...

Üst Alt