Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atananlarda vergi indirimi bordroda nasıl görünüyor?

Mehmet Kincal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2014 yılında EKPSS ile atamam oldu. Daha önceden alınmış vergi indirimi belgemde yok. İşe başlarken kuruma sorduğumda zaten EKPSS ile atandığınız için sizin ayrıca bir şey yapmanıza gerek yok dediler. Maaşımdan gelir vergisi kesintim yok. Asgari geçim indirimi tutarımsa bordromda 118 tl olarak gözüküyor. Benim maaşıma otomatik olarak vergi indirimi uygulanmış mıdır. Yada gelir vergisi ayrı bir mesele, vergi indirimi belgesi bordroda asgari geçim indirimine ek olarak mı gözükür. İlk işe başlarken kurumda kendilerinin halledeceğini tayin olup geldiğim yerdeki mutemette bunun vergi indirimi belgesi olmadan olmayacağını söylüyor. Sizde bu durum nasıl oldu?

Bunu bende merak ediyorum. Engelli olarak atanıyoruz vergi indirimi otomatik olarak maaşa yansıması lazım bence.

Ben de öğretmen olarak atandığımda aynen size dedikleri gibi ekpss ile atandığın için otomatik olarak vergi indirimi alacaksın dedi mutemet.Sonra tayinim çıktı.Bu sitede herkes maliyeye falan başvurduğunu söylüyordu.Ben de yanlışlık olmuştur dahasonra benden verdikelri parayı toplu şekilde alırlar diye yeni atandığım yerdeki mutemete durumu anlattım.Evet normalde maliyeden belge alman gerekir falan dedi ama üzerine düşmedi.Boşver bir şey olmaz falan dedi.Ben hala vergi indirimi alıyorum.Sonunda ne olur bilemem.

Bende de gelir vergisi 0 yazmakta ama o neye göre anlamadım. Aynı kurumda üç devrem ile daha konuştum vhki olan arkadaşta da 0 yazmakta, teknisyen ve memur olan arkadaşlarda 30-35 arası bir meblağ yazmakta. bende mühendisim. ama 0 olanların raporları %60 ve üzeri olmayanların ki %40-60 arası.

bir şey anlamadım desem yeridir yukarıda yazanlardan.. bende yüzde 41 engelli olarak işe başladıktan sonra vergi dairesine işyerimden aldığım belgeleri gönderdim. Belgeler Ankara ya gidip geldiğinden yazı 2 ay sonra sonuçlandı. sonu 3. derce vergi indirimi yazıyordu.
şimdi ben şunu merak ediyorum : ben vergi indiriminden maaşıma yansımayı önümüzdeki aydan itibaren mi faydalanacağım.. yoksa zaten engelli raporumla işe girdiğim için maaşımda vergi indirimi yansıyor muydu..
bilen varsa cevap vermesini rica ederim..

ikimizin durumu da aynı. ilk işe başladığımda otomatik hallolcak dedi tayin olup geldiğin yerdeki mutemet alınması lazım dedi. yanlışlık varsa sonra o parayı topluca faiziyle alırlar büyük ihtimalle.

adımehmet

sonuç gelmiş 3.derece indirim diye. Diğer aylara göre maaşında farklıkık olursa anlarsın zaten

Üst Alt