Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandığım kurumda sağlığımı bozan görev veriliyor!?

sedat1313

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Arkadaşlar herkese merhaba ben 4857 iş kanununa tabi olarak Bilim Sanayi ve teknoloji bakanlığına bağlı olan bir kamu kurumuna %51 tip 1 diyabet ve astım hastası olarak kadrolu olarak ekpss puanıyla işkur aracılığıyla mülakatla büro memuru olarak atandım.Fakat işyerinde şuanda beden işçisi olarak depoda çalışıyorum.Birim amirime depoda çalışmanın benim için zor olduğunu depodaki ağır malzemeleri kaldıramadığımı astımımdan dolayı sürekli astım atakları geçirdiğimi söylememe rağmen ben kuruma seçilirken büro memuru olarak alındığımı bildirmeme rağmen bana yapacak bişey yok mülakata girmeseydin o zaman diyerek sen bahane ediyosun engelli olabilirsin ama biz seni buraya uygun gördük.Mecburen engelli çalıştırmamız gerektiği için seçtik diyorlar.Git bize yeniden rapor getir.Depoda çalışamayacağına dair heyet raporu getir diyorlar.Bu konuda benim nasıl bir yol izlemem gerekir acaba forumda çok aradım ama buna dair bir açıklama yada dilekçe örneği yada yasal hakkımın ne olduğuyla ilgili bir başlık konu bulamadım.Acaba yardımcı olabilecek bu konu hakkında bilgisi olan biri varmı ?

Öncelikle görevlendirmen sözlü mü? Yazı ile mi tebliğ edildi? Sanmıyorum ki yazılı olsun zira devlet memurları kadrolarının aşağısında bir görev ile görevlendirilemezler. Bu husus 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 45 inci maddesinde düzenlenmiştir. Bu maddede "Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz." şeklindedir. Öncelikle görevlendirmenin yazılı olarak tebliğ edilmesini iste. Eğer yazı ile görevlendirildiysen o yazıyı ilgi yapıp yukarıda ki kanun madesine atıfta bulunarak bahse konu görevi icra edemeyeceğini belirt. Kanun kitap bilmez amirler her kurumda mevcut maalesef döve döve öğretmek zorundasın. Döve döve derken yanlış anlama sakın dilekçe yaza yaza :) sedat1313

Bununla ilgili yazabileceğim örnek bir dilekçe varmı bana denilen büro memuru olarak aldık ama ayniyat ve stok kontrolü biriminde depoda çalışmak zorundasın diyolar işe alımda yazılı tebligatta büro memuru olarak yazıyo ama depoda çalışıyorum.Benim sadece öğrenmek istediğim dilekçede hangi maddeleri hangi kanunu yazarak hakkımı aramalıyım

Allahım kolaylık versin ne yaparsın inan hiç bilmiyorum

Bende engelliyim orta öğretim mezunuyum , bende memur olmak istiyorum, ekpss la mı alım oluyo

O zaman anladığım tek şey engellilerin bir hakkı yok atandığına şükret beğenmiyosan istifa et git hastalığın engelin önemi yok i

Arkadaşım malesef insanlar çoğunlukla karaktersiz ve odun gibi seni düşünüp engelli olduğunu göz önünde bulunduran kişi milyonda birdir herhalde onun için malesef sen uğraşmak zorundasın sana yapılanları gizli kamera ve benzeri şekilde somut delile dönüştürüp dava açabilirsin. Devlet kurumu amirlerin babasının malı değildir sende onların kölesi değilsin Türk Yargısından sonuç alamazsan Avrupa İnsan Hakları yada benzer uluslararası mahkemelere başvurursun ama savaşmadan malesef görüyorsun işte...

Yazık allaha havale ediyorum.Ben devleti devlete şikayet etsem nolacak ki

Ekpss ile atanmış bir hizmetlinin engel durumunu artırıcı iş verilebilir mi

Arkadaşlar ekpss ile hizmetli olarak atanan biri diyelim ki astım hastası temizlik yaptırabilirler mı haklarımızı neler madde olarak açıklayacak birisi varmı lütfen

Üst Alt