Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandıktan sonra engelli raporu düşerse memurluktan çıkartılır mıyız?

nemoberk

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2012 yılında aldığım %48 lik raporla özel sektörde engelli kadrosundan bir işe girmiştim. fakat 1 senelik raporumu yenilediğim zaman %40 ın altına düşmüştü ve bu yüzden işimden olmuştum. şimdi %74 raporum var ve bu sene ekpss ye gireceğim. acaba atanırsam ve olurda raporum tekrar düşerse devlette memurluktan atar mı acaba bu soruyu yıllardır soracak birini bulamadım belki burda bilen biri vardır. şimdiden teşekkürler.

Bu soru çok soruldu kardeşim ama net cevap veren olmadı. Şu yönetmeliğin şu kanunun şurasında şöyle yazıyor diyen yok kimi olur diyor kimi olmaz. Net bir şeye dayandıran yok. Benimde merak ettiğim bir cevap çünkü

yakups neye göre kesin bilgi? Kesin bilgi diye herkes söylüyor ondan bahsettim zaten bende.

erkuttok

657 sayılı devlet memurluğu kanununda kimlerin işten çıkarılacağı bellidir.Bu kanuna göre devlet memurunu işten atmak son derece zordur.Ayrıca bizler de devlet memuruyuz.Kimse bugüne kadar rapora bakmadı.İşe başlarken raporu gösterirsin ondan sonra rapor kontrolü yapmak ne kimsenin görevi ne de haddidir.İçiniz rahat olsun.

İşten çıkarılma söz konusu değil.
Olmaz da, herhangi bir dönemde rapor yenilemeniz istanir ve raporunuz düşerse bile en fazla engelli kadrosundan normal kadroya alınırsınız.

özel sektöre engelli kadrosunda başlayıp daha sonra raporu yüzde 40 altına düşenler o iş yerinde engelli kadrosunda devam edebiliyor lakin iş değiştirirse yeni iş yeri rapor istiyor 40 ve üzeri

kazandığım kurum tekrar hastaneye sevk etti %39 ile memur olamaz raporunu verdiler. Ama tabi bu ilk atamada oldu. İşe başladıktan sonra değil=)

Hiç bir şekilde işten çıkartılma olmaz.engelli memur görevde ise bile raporunda düşme olursa, memurun isteği olmadığı sürece aynı engelli kadrosunda görevine devam eder diğer taraftan memur dilekçesini yazar engellilik durumum ortadan kalktığı için normal kadroya geçmek istiyorum der o işyerinde artık engelli kadrosu yerine normal kadronla çalışırsınız
Her iki durumdada işten çıkarılma gibi bir durum söz konusu olamaz

twilight

ne rahatsızlığın vardı ki memur olamaz yazılmış ?

nemoberk

kazanılmış hak geri alınmaz, memur olduktan sonra engel oranın düşerse ancak erken emeklilik ve vergi indirimden faydalanamazsın ama işten çıkarma diye bir şey yok

peki aynı durum kamuda engelli işçi olarak başlayan birisi için nedir yani rapor oranı düşünce işten atılırmıyız yada devam edebilirmiyiz?

Üst Alt