Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile atandıktan sonra tayin isteme ne kadar süre içerisinde oluyor?

bende merak ediyorum bunu geçen atamada atananlardan bir kaç kişi atamasının çıktığı ile dilekçe verip yaşadığı ilde işe başlamıştı ama nasıl oluyor bilmiyorum umarım bilenler yardımcı olur.

Atandığınız kurumla iletişime geçip öğreniriz heralde

Sadece Milli Eğitim Bakanlığı atanır atanmaz, başka ile tayin çıksa dahi istenilen yeni vermişti geçen atamada. Normalde bu uygulamadan önce asalet onaylandığında 1 defaya mahsus olmak üzere atanma hakkı vardı.
Şimdi iki soru var,
1. Yine MEB kadrosuna yerleştirilenlere aynı hak verirler mi? (Büyük ihtimalle diyorum.)
2. Bu "bir defaya mahsus olmak üzere" denilen atanma hakkını atanır atanmaz kullananlara, asalet onayından sonra yeniden bir hak verecekler mi? (Sanmıyorum.)

* Diğer kurumlarda yine asalet onayını bekler.

Engelinize bagli acikcasi.

a) Eger bulundugunuz bolgede duzenli doktor kontrolunde olmaniz gerekiyorsa - bobrek yetmezligi, kas hastaliklari (MS / Atraksia vb), talesemi, kritik durumdaki kan hastaliklari - bu durumda tedavinizin duzenli devam etmesi gerektigin universite ya da devlet hastahanesinden alacaginiz raporla ilgili kuruma bildirmeniz gerekli.
b) Fiziksel olarak engeliniz kendi yasantinizi bagimsiz surduremeyeceginiz boyuttaysa, aileniz size bakiyorsa, bu durumda yine yasadiginiz yere tayin isteyebilirsiniz.
c) Ailenizde sizden baska engelli varsa, onun engeli kontrol gerektiren bir engelse ve ailenizin ikinize birden bakmasi gerekiyorsa,
d) Uzun sureli tedavi gorecekseniz, ameliyat vesair olacaksaniz, bu durumda işe basladiktan sonra ameliyatinizi olursunuz, 6-12 ay arasi rapor alir bu sure sonunda da normal tayin suresini doldurdugunuz icin memleketinize tayin isteyebilirsiniz. ( genelde 1 sene oluyor kurumlarda ilk tayin konusu )

Ama,
a) Fiziksel engeliniz 48-60 civari ise, mesela cift kanedyen/koltuk degnegi, afo vesair kullaniyorsaniz,
b) kolunuz ya da bacaginiz yoksa veya gorme,duyma engeliniz varsa,
c) ozet olarak engelinizin durumu surekli kontrol isteyen ve ilerleme riski olan bir hastalik "degilse",
baska bir sehirde yasamanizin herhangi bir sakincasi yoktur denilerek tayin suresini bekletirler.
Aksi takdirde, tum Turkiye icin 1000 kontenjan acilir, isteyen de atandiktan sonra kendi sehrinde calismasini surdururdu. Acilan kontenjanlar sehirlerdeki personel ihtiyacina gore belirleniyor.

KKELEBEKK

Kardeşim Şırnak MEB'e hizmetli olarak atandı.Şimdi Şırnak değilde istediğimiz bir yeri verirler mi?Prosüdür nasıl işliyor? Bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.

sizden istenilen belgelerle beraber dilekce verin hemen islemlerinizi baslatıyorlar.asaleti beklemenize gerek yok.

Bipolar bozukluk hastasıyım. %51 engelliyim. EKPSS lisans ile mühendis olarak atandıktan sonra ne kadar süre sonra tayin isteme hakkım olacak?

Üst Alt