Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ile atandıktan sonra üniversite bitirip kurum değiştirebilir miyim?

Konular
10
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaşlar ben guruba yeni katıldım bu 2014 de yapılacak ömss'ye girmek istiyorum seneye de üniversiteye gidecegim 4 yıl sonra üniden mezun oldugumda diplomamı verip kurumlar arası geçiş yapabiliyor muyum (ekonomi bankacılık ve finans gibi bölümler düşünüyorum) ayrıca sol elim yok engelim bu ben nerlerde çalışablirim hizmetlilik yapamazsam?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

mrb benimde sol kol doğuştan dirsek altı ampute 2010 yılında meb engelli alımında hizmetli (lise mezunu) olarak göreve başladım.temizlik yaptırmak isteyen idareci de oldu hayır sen memurluk yap diyenide bu birazda senin elinde. neyse 2012 yılında yapılan engelli sınavına tekrar girdim gıda tarım ve hayvancılık bakanlığına VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ ( yine lise mezunu olarak girdim) olarak atandım üst kadro olduğu için meb göndermek zorunda kaldı...uzun lafın kısası sen yeter ki bi kapak at başla sonra üniversiteni bitir hiç kuruma minnet etme gir ekpss ye atan üniversitene göre mecbur gönderirler .... yardımcı olmuşumdur inş :)

ha bide söylediğin bölümlerde sana hiç bi üst kadro gelmez oku ziraat mühendisliği çok düşük puanla alan üniversiteler var bugün maaşları 3500 gbi bişey yapmasan açıköğretimden tarım oku veteriner teknikerliği oku tekniker kadrosuna geç 2400 falan maaşı yani teknik hizmetler sınıfına geçebileceğin bi bölüm oku tavsiyedir

ben eşit ağırlık öğrencisiyim (tm) orda da ekonomi, ekonometri, işletme, tarım ekonomisi, kamu yönetimi, uluslar arası ilişkiler, maliye, iktisat gibi bölümler var bende maliye ve kamu yönetimi istiyorum o yüzden mesela saglık bakanlıgından maliyeye geçiş yok mu veya direk istifayı verince tekrar sınava girerek maliye bakanlıgında çalışamaz mıyım

Yardımcı oldugunuz için cok teşekkür ederm

ben sivil hava işletmeciliği istiyorum aslında baktım 2012 de 2 kişi alınmıs o bölümü okusam bitirince hizmetlilikten geçiş hakkı olur mu?

kurumlar arasında geçişte çok zorluk çıkarıyolar diye biliyorum torpil işi biraz.. istifa ettiğinde ise 1 yıl memurluğa başlıyamıyosun diye biliyorum bide aday memurluğun kalkmadan istifa etme sakın yoksa hizmetliliğe bile geri dönemezsin. okulu bitirdikten sonra istifa etme yeniden sınavlara gir istediğin yeri tercih ver atama sonuç kağıdını gör ve atandığın kuruma evraklarını hazırla ve bide dilekçe ver falan falan kurumda hizmetli kadrosunda çalışıyorum.falan falan sınava girdim ve kurumunuza falanca kadroya atandım şu anda çalıştığım falan kurumdan muvafakatımın istenmesi ve atandığım yeni kadroya başlatılmamı istiyorum gibisinden bi dilekçe.. zaten atamalarda kurumlar duyuru yapıyo farklı kurumda çalışıpta atananlar bilgi versin muvafakatname (kurum değişikliği izni) istiycez.

Krumlar arası geçiş zaten zordur bide siz okul bitirdiniz diye farklı bi kadroyla sizi geçirmezler.Ancak farklı bi sınava girerseniz ve o sınavı kazanırsanız o zaman olabilir ama yalnız kurum değiştiriyorum derseniz ne bitirirseniz bitirin kadronuz aynı kalır.Ben maliye çalışanıyım maliyede hangi kadroyu düşündüğünüzü merak ettim.

onun yerine 2 yılda 1 ekpss ye gir daha kolay olur kurum geçişinden

zaten sınava girerim o sorun deil ekpss lisans her bakanlık her devlet kurumu için acılıyo mu

benim matematiğim iyi ve matematikle ilgili bi bölüm okumak istiyorum o yüzden maliye ya da o tarz yerler düşünüyorum nerelere kadar gidebilirim çok bi bilgim yok bilgi verirseniz sevinirim

MUHAMMED YAKIN;

Genelde belediyeler ve üniversiteler sizin mesleğinize uygun kadro açarlar sınavdan yüksek puan almaya çalışın

nası yani ben ekonomi veya o tarz bişey okusam lisans sınavına girsem maliye bakanıgında falan iş imkanım ya da kamu yönetiminde iç işleri bakanlıgında olmaz mı? ben su anda bursadaym burda bi bölüm okumak istiyorum burda da bölüm kısıtlı o yüzden mezun olduğumda rahat bi şekilde atanabileceğim bi kurumda çalışmak istiyorum bu yüzden hangi bölümü okumalıyım

Üst Alt